Pallontallaajat.net
Valikko

Safari Masai Maran kansallispuistossa Keniassa

Kirjoittanut Inka 23.11.2016

Keniassa kaikkein parasta oli safarit, aivan 100-0. Vietettiin kaksi päivää aivan Masai Maran kansallispuiston vieressä, ja sinä aikana hyppäsin kolme kertaa avokattoisen Jeepin tai muun vastaavan auton kyytiin. Pääsin vierailulle eläinten asuttamaan puistoon eri vuorokaudenaikoina: varhaisena aamuna, päivällä ja vielä illalla hetkeä ennen auringonlaskua.

Ensimmäinen kerta oli kaikkein pisin. Lähdettiin liikkeelle noin kahdeksan aikaan aamulla, ja takapenkki täyttyi innokkaista reissaajista, jotka odotti malttamattomana Afrikan eläimien näkemistä niiden luonnollisessa elinympäristössä. En kyllä muista milloin olis viimeksi kutkuttanut yhtä kovasti kuin silloin!

safari-masai-mara safari-masai-mara-3 safari-masai-mara-6 safari-masai-mara-10 safari-masai-mara-12 safari-masai-mara-16 safari-masai-mara-13

Afrikka on ollut mulle aina tosi kaukainen ajatus, safareista puhumattakaan. Mun lähin kontakti seeproihin on lähinnä lapsuuden satukirjoista ja lastenohjelmista, joten siinä vaiheessa kun bongasin vierestä ensimmäiset Afrikan eläimet, olo oli todella absurdi. Muutama yksittäinen seepra jolkotteli kaikessa rauhassa pitkin savannia eivätkä olleet moksiskaan meistä vierailijoista. Sillä sitä me todellakin oltiin, vierailijoita niiden maailmassa.

Seeprojen jälkeen nähtiin valtavia afrikannorsuja, jotka tekivät taivalta neljän ryhmänä muutaman sadan metrin päässä. Ylväiden eläinten siluetin näkeminen oli pysäyttävä kokemus, sillä viimeistään niiden valtava koko vetää eläimen rinnalla ihmisen hyvin nöyräksi. Olin salaa haaveillut että päästäisiin näkemään myös leijona, mutta jotenkin en pitänyt sitä mahdollisena, sillä ajankohta ei ollut paras mahdollinen. Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun Masai-heimoon kuulunut kuskimme John pysäytti auton tien vereen ja suositteli katsomaan oikealle. Siinä se oli, harvinaisen komea urosleijona!

Kaveri oli tullut nautiskelemaan vielä aamun tuomasta viileydestä ja otti tosi rauhallisesti. Sen näkymä oli varmasti tosi koominen, sillä vastassa oli vajaan kymmenen safarimatkailijan ryhmä, jonka kaikki jäsenet tuijottivat herkeämättä eläimen jokaista liikettä pitkien objektiiviensa läpi. Savannin kuningas esittelikin meille parhaita puoliaan ja mykisti porukan esitellessään purukalustonsa. Tuon pedon kynsissä ei kyllä kovin pitkään selviäisi.

safari-masai-mara-7 safari-masai-mara-15 safari-masai-mara-4 safari-masai-mara-11 safari-masai-mara-18 safari-masai-mara-19 safari-masai-mara-22 safari-masai-mara-17 safari-masai-mara-21 safari-masai-mara-24

Lisäksi nähtiin myös naarasleijonia, biisoneita, haaskalla olleita lintuja, puussa piileskelevä leopardi ja tietysti kirahveja. Muutaman tunnin mittaisella safarilla noin valtava eläinten kirjo sai pään pyörälle, enkä osaa edes kuvitella millaista Masai Marassa olis vierailla suuren vaelluksen aikaan, kaikkien eläinten ollessa liikekannalla.

Kansallispuiston säännöt kielsi tiukasti autosta poistumisen kesken safarin. Meillä oli ohjelmassa kuitenkin piknikaamiainen, ja puiston mainiosti tuntenut kuski pysäköi Jeepin turvalliseen paikkaan ehkä yhtä tähänastisen elämäni erityisintä eväsretkeä varten. Keitetyistä munista, pillimehusta, pannukakuista ja muun muassa banaanista koostuva aamiainen nautittiin nimittäin muutaman sadan metrin päässä seeproista!

safari-masai-mara-29 safari-masai-mara-32 safari-masai-mara-30 safari-masai-mara-27 safari-masai-mara-35 safari-masai-mara-28 safari-masai-mara-33 safari-masai-mara-31 safari-masai-mara-34

Kun matkan ensimmäinen safari oli ohitse, vielä päivän päätteeksi meille tarjoutui mahdollisuus lähtä vielä toiselle safarille, saman päivän aikana, enkä tietenkään voinut jättää sitä mahdollisuutta väliin. Se todella kannatti, sillä aamupäivän jälkeen big fivesta eli Afrikan viidestä suurimmasta eläimestä puuttui vielä sarvikuono ja virtahepo, mutta iltasafari toi sen verran onnea, että nähtiin kaikki viisi suurta yhdessä päivässä.

Sarvikuono oli poikasineen tosi kaukana, mutta onneksi meillä oli kiikarit mukana joten pystyttiin näkemään eläimet paremmin niiden avulla. En nähnyt poikasta omin silmin, mutta kaverit kertoi sen olleen mukana! Vähän ajan päästä bongattiin myös virtahepoja, kun iso kasa eläimiä loikoili rennosti Mara-joessa.

safari-masai-mara-36 safari-masai-mara-37 safari-masai-mara-39 safari-masai-mara-40 safari-masai-mara-38 safari-masai-mara-41

Päästiin autosta pois myös virtahepojen katselupaikalla, sillä eläimiin oli riittävän turvallinen välimatka. Oltaisiin varmasti voitu tuijottaa eläimiä tuntikausia, mutta puisto oli juuri sulkeutumassa ja meidän piti taistella aikaa vastaan ehtiäksemme portin toiselle puolelle. Kuski painoi kaasua täysiä, ja kuoppaiset peltotiet tarjosi rauhallisessakin vauhdissa melko hurjan kyydin takapenkkiläiselle, ja vauhdin kiihtyessä saatiin nauttia tuosta kenialaiseksi hieronnaksi kutsusta menosta oikein urakalla. Ehdittiin lopulta ulos ennen kuutta, ja kuskikin oli tyytyväinen. Vaikka ei nähty pilvien vuoksi täydellistä auringonlaskua, maalasi laskeva aurinko kuitenkin aika upeita sävyjä taivaalle.

Safarit oli mulle ehdottomasti tuon reissun parasta antia, ja oon niin iloinen että lähdin mukaan kaikille kolmelle reissulle. Masai Maran kansallispuisto on tosi kallis, sillä päivän sisäänpääsy maksaa yhdeltä hengeltä 70 euroa, mutta elämyksenä on varmasti jokaisen sentin arvoinen. Kansallispuistoon voi mennä omine nokkineen, mutta lienee itsestäänselvää että puiston tuntevan kuskin avulla kokemuksesta saa enemmän irti minkä lisäksi se tuo myös lisää turvallisuutta, sillä teille on helppo eksyä. Masait tietävät eläimistä aivan valtavasti, ja kokemus oliskin jäänyt aika valjuksi, jos eläimiä koskeva tieto olis ollu pelkästään omien Avara luonto -katselukertojen varassa.

Enkä todellakaan saanut safareista tarpeekseni, sillä aloin jo suunnitella seuraavaa safarimatkaa! Suuri vaellus on koettava ehdottomasti vielä joku päivä, ja Kenian lisäksi oon alkanut haaveilla myös muista Afrikan safarikohteista.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Laura 23.11.2016 at 23.58

Vau. Jäin aivan sanattomaksi. Safari Afrikassa on jotain, mitä haluan ehdottomasti kokea vielä tämän elämän aikana! Jo nämä kuvat on ihan mielettömiä! En voi edes kuvitella sitä fiilistä mikä iskee paikan päällä kun tajuaa että täällä ollaan ihan oikeasti

Vastaa
Inka 24.11.2016 at 19.44

Kiitos ihanasta kommentista Laura! Olin kyllä jatkuvasti huui pyöreänä ihmettelemässä, voiko tämä olla totta. Enkä kyllä vieläkään voi uskoa sitä, ehkä pitäs lähteä uudelleen safarille jo sen takia, että olis vähän helpompi uskoa se todeksi.

Vastaa
Maarit 24.11.2016 at 8.31

Oi joi, ihan mahtavan näköistä ja ihania kuvia! Mulle on ollut aina ykköshaave just Kenia ja Masai Mara, mutta jotenkin olin nyt kuitenkin niin älyttömän tyytyväinen noihin meidän safarikohteisiin, että mun haave Keniasta on ehkä jopa nyt unohtunut. Odotuksiin nähden, jotka oli korkeella, mutta silti ylitty tuplasti, reissu oli niin paljon enempi kun toivoin. Haluaisin itseasiassa takaisin noihin kohteisiin missä nyt käytiin, mutta luulen ettei mies heti ensi vuonna halua samoihin mestoihin. Siltikin on Keniassa ja Tansaniassa kyllä ihan mielettömän kaunista kuvien perusteella ja ne oikeutetusti on Afrikan safarikohteiden kruununjalokiviä! Huippua, että pääsit kokemaan Kenian! :)

Vastaa
Inka 24.11.2016 at 19.45

Kiitos Maarit! Teidän kohteet vaikutti niin hyviltä että en ihmettele että vanha haave vähän unohtui. Kovin moni juttu reissaamisessa ei tunnu yhtä hyvältä kuin omien odotusten ylittyminen reippaasti, mahtavaa että Etelä-Afrikassa kävi niin!

Vastaa
miija 24.11.2016 at 10.43

Ihan mielettömiä kuvia, varmasti unohtumaton matka! :)

Vastaa
Inka 24.11.2016 at 19.46

Kiitos Miija, sitä se todellakin oli!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 24.11.2016 at 13.47

Iiihanaa! Niin kauniita kuvia ja upeita eläimiä. Olisi tuo Masai Marakin upea nähdä joskus. Hyvin näit eri eläimiä. Isojen kissojen bongaukset on aina parhaita! Oliko siellä ruuhkaista?

p.s. biisonit elää Pohjois-Amerikassa ja Afrikassa on puhveleita. :D

Vastaa
Inka 24.11.2016 at 19.47

Auts, mistä tunnistaa keltanokan! Terminologia vaihdettu oikeaksi, kiitos Elina!

Isojen kissojen bogaukset jännitti aivan sairaan paljon, erityisesti siinä vaiheessa kun oltiin aika lähellä noita leijonia. Ruuhkaa ei ollut juurikaan, nähtiin pari hassua autoa. Sesonki oli just loppunut, mikä selittää sitä että saatiin olla aika lailla keskenämme. Ihan hyvä ajankohta silti, kun bongattiin niin monia eri eläimiä.

Vastaa
Kohteena maailma / Rami 30.11.2016 at 21.24

Itse tykkään aina lueskella muiden safaripostauksia, kun tulee omat safarit mukavine muistoine mieleen! Tosi hieno juttu, että näitte Big Fiven ja vielä samana päivänä. Kaiken kaikkiaan tuo eläinten bongailu on mahtavaa ja ei oikeastaan hienompaa lomailua olekaan :-)

Vastaa
Inka 4.12.2016 at 10.34

Mää veikkaan että itelläkin vähän muuttuu tuo muiden safaripostausten lukeminen nyt, kun tietää vähän mistä puhutaan. Nousi nimittäin aivan valtava mielenkiinto safarikohteita kohtaan tuon kokemuksen myötä, vaikka aikaisemmin ei oo ihan hirvittävän kovasti tullut asiaa fiilisteltyä. Ja oon kyllä samaa mieltä, että menee niiden kaikkein siisteimpien lomailumuotojen joukkoon kyllä safarit. :)

Vastaa
Iris 6.12.2016 at 11.21

Kiitos mahtavista kuvista! Kävimme mieheni kanssa Keniassa v.1998. Olemme matkustaneet paljon ympäri maailmaa mutta kyllä Masai Maran safari on ollut paras reissu ikinä! Haaveena päästä uudelleen!

Vastaa
Inka 11.12.2016 at 14.42

Huh, mahtava kuulla!! Toivotaan, että uusintareissu odottaa vielä. :)

Vastaa

Jätä Kommentti