Pallontallaajat.net
Valikko

Suoraa puhetta rahasta

Kirjoittanut Inka 24.11.2016

Raha on aihe, jota ei voi sivuuttaa puhuessa matkailusta. Mulle ei ainakaan tuota pienintäkään ongelmaa kysyä matkailevilta kavereilta tarkkoja summia lentolipuista, majoituksesta tai kokonaisbudjetista, sillä se liittyy mun silmissä hyvinkin asiaan. Erityisesti halvoista lennoista vois varmasti jokainen intohimoinen reissaaja puhua vaikka tuntikausia.

Raha ja matkabudjetointi on myös mulle tosi rakas aihe, sillä teen kyllä kaikkeni venyttääkseni matkabudjettini äärimmilleen ja saadakseni mahdollisimman pienellä rahalla mahdollisimman paljon kokemuksia.

Turistiin matkabudjetista Millan kanssa runsas tovi, eikä keskustelusta meinannut tulla millään loppua, mikä todisti aiheen tärkeyden ainakin meille kahdelle. Tässä siis rehellistä puhetta rahasta ja reissaamisesta.

Kuten podcastista ilmenee, meillä on molemmilla erilaiset tavat säästää matkoja varten. Nyt omat tärpit tiskiin, mikä on sun kaikkein paras ja toimivin säästövinkki?

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Noora | Kerran poistuin kotoa 24.11.2016 at 21.58

Haa, samis! Mäkin teen aina töihin omat eväät. Tai jos en ehdi, niin juoksen hakemassa Lidlistä karjalanpiirakoita, jotka maksaa sen 25 senttiä/kappale. Ja kävelen kaikkialle, minne vaan ei oo liian pitkä mennä jalan. Ei haittaa jos vähän sataa. Mun yksi toimiva säästövinkki on se, että päättää joka viikolle ruokabudjetin ja nostaa sen verran käteistä. Ruokaa saa ostaa sitten vain sillä summalla. Siinä pystyy kontrolloimaan paremmin rahan kulumista. Kaikkein toimivin on se, että jättää lompakon kotiin kun lähtee vaikka kaupungille. Eipä tuu kiusausta ostaa mitään turhaa :D

Vastaa
Inka 28.11.2016 at 22.26

HAha, mahtavaa että muutkin saidat ilmoittautuu! Tuo on kyllä aika hyvä säästövinkki, mutta meikälle ehkä väähn turhan hc. Huvittavaa on että vaikka en oo valmis kuluttamaan mihinkään juuri mitään, haluan silti pitää sen vapauden tunteen olemassa, että jos tulee mieli vähän tuhlailla niin siihen on mahdollisuus. :D Ja apua, en kyllä ikinä vois jättää lompsaa kotiin!!

Vastaa
Arimo | Arimo travels 25.11.2016 at 12.24

Töihin omien eväiden ottaminen voi kyllä säästää paljon, vaikken ite sitä koskaan tehnytkään. Oma filosofiani reissusäästämiseen oli ennen lähtöä, että yritän tehdä säästämisestä mahdollisimman automaattista ja rutiininomaista. Menot siis minimiin esimerkiksi halvalla asunnolla ja teidänkin mainitsemalla autottomuudella. Kallista kuntosalikorttia ei ollut, mutta yliopiston liikuntatarraan kehtasin sentään törsätä. :)

Vastaa
Inka 28.11.2016 at 22.27

Juurikin tuo automaattisuus ja rutiininomaisuus toimii mullakin parhaiten, sillä silloin sitä oikeastaan unohtaa kokonaan olevansa säästöliekillä. Sitten reissun lähetessä alkaa hymyilyttämään, kun tajuaa säästäneensä melkein itsestään vaikka kuinka paljon.

Vastaa
Easy Finance 27.11.2016 at 13.39

Se on kyllä jännä miten paljon hyvänolon hormoneja vapautuu kun onnistuu säästämään reissuhommissa :D varsinkin, jos löytää esimerkiksi jonkun todella halvan ja hyvän ruokapaikan. Vastaavasti sitten päivä voi olla pilalla, jos joku onnistuu uunottamaan tyhmää turistia.

Vastaa
Inka 28.11.2016 at 22.28

Haha, juurikin näin! Ja en kyllä kestä mitään niin ankeaa kuin ne hetket, kun tajuaa että nyt mua on koijattu ja oikein olan takaa.

Vastaa
Mimmu 30.11.2016 at 14.12

Ihanaa että on muitakin budjetoijia!!
Moni ei sitä ymmärrä :)

Mä lasken (huom välillä koitan laskea) x -määrän rahaa aina joka viikolle – jätän hieman extraa jos tulee jotain mutta muuten koitan sillä mennä, tosin huono kun on Nordeassa säästötili niin siitä on helppo siirtää päätilille rahaa.. Mutta ongelman ratkasu, siirrän Dansken tilille rahaa ja kun en muista tunnusta niin en voi sillä mitään nostella / maksaa. Joku sanois et säästää rahaa sillä kun ei pitäs tota korttia mutta mulla se toimii :D Ja ne on niinkun piilossa siellä toisella “näkymättömällä” tilillä.
Mut paha on vaikka ei kiellä itteensä ostamasta niin silti on semmonen automaattinen “pihi-vaihe” et viitti lähtee jonnekkin baariin yms. kun on toi matkakin tulossa :D

Lisäksi tuppaan nostaa jonkin verran käteistä kotiin kun saan rahaa ja panna ne jemmaan himassa, sit on kiva ylläri kun on sivussa ylimäärästä rahaa!!
Ja toinen vai oliko tää nyt kolmas/neljäs niin kerään 0,50 €, 12-€ kolikot possuun himassa, nää on sit kivaa extraa kanssa-varsinkin euromaissa niin tippeihin, parkkiin, bussiin tai muuhun.
Me siis pääasiassa reissataan autolla ympäri Eurooppaa niin toimii :)
Ja omasta autosta moni säästää mut meillä taas sit säästyy lentoliput ja pääsee vapaasti mihin vaan, näkee hienoja paikkoja ja voi ostaa kaikkee halvalla :D
Mun yksi säästö on et ostan pääasiassa kaikki mun vaatteet, meikit ym ulkomailta, ja murto-osalla Suomen hinnoista ;)

Ja kun kerään lomaa varten rahaa niin teen budjetin, jonkun x määrän päivää kohden niin ei sit tartte paikan päällä miettiä et kun ois voinukkin ostaa sen ja sen tai käydä jossain :)
Niin ja en metsästä ruokatarjouksia mut kummasti meijän pakkasessa on usein -30% tai -60% lihoja :D

Mitä tulee muiden matkoihin niin kyllä mä utelen, haluun tietää mitä mikäkin maksanu, mistä lippuja, mihin mennä edullisesti jne. Monille raha on kyllä tabu vieläkin..

Vastaa
Inka 30.11.2016 at 18.09

Haha, mahtavia vinkkejä!! Jännä kyllä miten raha on edelleen tabu monille, vaikka se nyt vaan on väline saada ja hoitaa asioita. Tosin oon tehnyt kyllä jo melko vitsin tuosta mun säästäväisyydestä, mutta onneksi meidän kaikkien elämäntyylit mahtuu tähän maailmaan. Aika samanlaisia ajatuksia sulla on ko mulla, ja kiva tosissaan huomata, että onpahan meitä muitakin. :)

Vastaa
Mimmu 30.11.2016 at 14.13

Niin ja mä kyl otan omat eväät töihin, tuskin koskaan en osta irtokahviikaan…
Välillä kauhistelen kun jengi käy joka päivä lounaalla jossain tai hakee noutoruokaa-kääk :D

Vastaa
Inka 30.11.2016 at 18.09

Mulla on ihan sama, en voi tajuta sitä että miksi kukaan laittais joka päivä vajaata kymppiä lounaaseen jos sen sijaan vois ottaa omat eväät ja lähtä sillä rahalla reissuun!!

Vastaa
Mimmu 30.11.2016 at 14.16

Mä oon varmaan niin tottunu tohon säästeliäisyyteen et on jo automaattista! En mä koe et jäisin paitsi tai joutusin pakolla – se on jysähtänyt vaan mun aivoihin :)
Lomallakin mietin kun oli kenkiä -70 % alessa (jäi hintaa 8€) et raaskinko ostaa toiset hahhhaha :D
Come on – alle kympin kengät ja oli tarpeelliset ja hyvälaatuset!!
Onneks mun fiksu poikaystävä kehotti ostamaan :D

Vastaa

Jätä Kommentti