Pallontallaajat.net
Valikko

Telttamajoitus Masai Marassa – jännät tunnelmat villieläinten keskellä

Kirjoittanut Inka 30.1.2017

Yks vuoden 2016 mieleenpainuvimpia reissuja oli ehdottomasti marraskuulle sattunut Kenian-matka. Kokonaisuudessaan reissu oli aivan älytön ja absurdi, ja koska se tuli niin yllätyksenä (lentoliput edellisenä päivänä), jään vieläkin välillä haukkomaan henkeäni ja miettimään, koinko mää sen kaiken todella.

Matkan alkajaisiksi vietettiin muutama yö telttakylässä Masai Maran kansallispuiston tuntumassa, ja en tiijä voisko sana telttakylä antaa enää yhtään enemmän väärää mielikuvaa paikasta. Kyseessä oli Kilima Camp -niminen majapaikka, joka on konseptiltaan käsittääkseni aika yleinen noilla nurkilla.

Käytännössä teltat oli toki telttoja, eli niissä oli kankaiset seinät ja katto, mutta sisältä majoitustilat muistutti kyllä ihan hotellihuonetta. Teltoissa oli nimittäin kunnolla tilaa, oikeat sängyt, kirjoituspöytä, parveke ja jopa oma kylpyhuone vessoineen ja suihkuineen. Vähän eri kaliiberia mitä tavalliset kahden hengen teltat, joista sadesuojaksi nostettu pressu painaa jo ennestään olemattoman tilan vielä pienemmäksi.

Ensimmäisenä iltana, heti auringon laskettua oli aika jännät paikat, sillä meillä ei ollut lupa kulkea alueella omine nokkinemme enää pimeällä alueella olevien villieläinten vuoksi, ja mukana piti aina olla saattaja. Tää on käsittääkseni yleinen toimintatapa safarimajoituksen yhteydessä, sillä on ihan loogista että turret ei kuljeskele pimeän aikaan eläinten joukossa, hengaili alueella sitten kirahveja, seeproja, antilooppeja tai vaikkapa leijonia.

Vartijoina työskentelivät tietysti masait, jotka tunnistivat pilkkopimeässä jo pelkän äänen perusteella eri lintulajit, eläimistä puhumattakaan. Meidän teltta taisi sijaita koko telttakylän kauimmaisimmassa nurkassa, ja mulle selvisi vasta parin päivän päästä, että muille oli annettu pilli jolla vartijat voisi kutsua tarvittaessa paikalle, saattamaan päärakennukseen tai esimerkiksi tilanteessa missä on hetken päässä villieläimen hampaista. Olinkin miettinyt ekoina iltoina, että miten ihmeessä vartijat osaavat tulla paikalle just sillon kun mää oon lähdössä ulos, mutta kertaakaan mun ei tarvinnut seisoskella kovin kauaa partsilla huhuilemassa, ennen kuin paikalle tuli joku, oli pilliä eli ei.

Paitsi kerran kukaan ei tullut paikalle, ja näin jälkikäteen ajateltuna se oli ehkä ihan hyvä. Mulle kävi klassisesti ja kämmäsin suihkun kanssa aika lahjakkaasti heti ekana iltana. Teltassa oli tosi kylmä, ja toivoin kovasti että suikusta tulis lämmintä vettä joka pikkusen helpottaisi.

Menin suihkuun, väänsin lämmintä nuppia ja odottelin että vesi alkaisi lämmetä. Vähän aikaa odoteltuani väänsin vähän lisää, ja vielä pikkiriikkisen, kunnes koko nuppi irtosi ja putkesta vuosi valtoimenaan tulikuumaa vettä. Masai Marassa kaikui sinä iltana muutama aika kova suomenkielinen kirosana, kun hypin suihkussa väistellen polttavaa vettä ja yrittäen etsiä kadoksiin hävinnyttä nuppia teltan hämärässä valaistuksessa ilman silmälaseja. Tätä jatkui melko pitkään, kunnes luovutin ja päätin mennä pihalle huhuilemaan apua.

Näin jälkikäteen ajateltuna oli tosiaan ehkä onni, että kukaan ei tullut pelastamaan mua tuolta suihkuepisodilta sillä olin varmasti aika naurettava näky seistessäni siinä tukka puoliksi märkänä pyyhkeeseen kietoutuneena rillit tuhannen huurussa, vaikka tuossa hetkessä ei itku ollut kovin kaukana. Oivallettuani että tuosta tilanteesta selviän ainoastaan omine nokkineni päätin olla välittämättä edelleen polttavasta (nyt jo ruskeasta) vedestä ja hoidin homman kuntoon muutaman yrityksen, aika monen kirosanan ja näppien polttamisen jälkeen. Siinä oli Afrikan eksotiikkaa mulle kerrakseen yhdelle illalle, ja puhtaan veden valuttua suoraan viemäriin myös peseytyminen siirtyi seuraavalle päivälle. Klassinen seikkailu, mutta sattuuhan sitä.

Muutoin apu löysi paikalle joka kerta kun sitä kaivattiin, ja englannintaitoisten masaiden kanssa sai kyllä viriteltyä oikein mielenkiintoisia jutustelutuokioita siinä kävelyn lomassa. Erityisen vaikutuksen teki se, miten lähellä luontoa miehet elivät, sillä ne tunnisti ties miten kaukaa kantautuvat eläinten äänet ja osasi  kertoa heti, mikä eläin on kyseessä.

Tuollaisella leirillä yöpyminen aivan jättimäisen kansallispuiston kupeessa oli tosi erityislaatuinen elämys, ja kun heräsin aamuisin nokka melkeinpä kuurassa puristaen tiukasti kuumavesipulloa paksun peittokerroksen alla piti vähän aikaa aina miettiä, että olinko oikeasti siellä.

Koska kyseessä oli työmatka mulla oli mahdollisuus majoittua näin hulppeissa puitteissa, sillä omalla budjetilla tämä majapaikka tuskin olisi ainakana kovin moneksi yöksi tullut kyseeseen. Majoittuminen näissä teltoissa maksaa nimittäin noin 300 euroa henkeä kohden vähän sesongista riippuen, joten saattaa olla että sitten kun on aika tehdä se oma reissu noille nurkille, pitäydytään pikkusen vaatimattomammassa majoituksessa. Oli kuitenkin tosi siisti päästä kokemaan myös tuollainen tapa majoittua!

Miltä majapaikka näyttää, kelepaisko?

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Maarit 30.1.2017 at 20.47

Kyllä kelepaisi, mutta ei ollut mitään vikaa meidänkään teltassa. :) Meillä oli kans Namibiassa tosi erikoinen suihkukokemus (tai yksi niistä monista) ihmettelin miksi nuppeja vääntäessä tuntui kädet puutuvan, mutta olin ollut tosi kipeänä ja luulin että liittyy siihen. Mun mies sitten alkoi selittää autolle palatessa, että olipa aikamoista kun suihku antoi läpi sähköiskuja. :D Eli se käsien puutuminen olikin sähköä! Kylmät suihkut saatiin monena iltana niskaan, mutta se ei oikeastaan haitannut, oli vaan ilo päästä peseytymään. :) Jotenkin ihan uskomatonta tosiaan miten nuo Masait ja paikalliset on niin yhtä luonnon kanssa. Ja se on jopa kadehdittavaa, toisinaan kaipaisi yhtä mutkatonta elämää ilman nykyajan “hömpötyksiä”. :)

Vastaa
Inka 3.2.2017 at 16.32

Oho, aikamoinen suihkukokemus todellakin! :D Kylmät suihkut on kyllä mun suosikki, mutta tosiaan safaripäivän päätteeksi ei kyllä ollut veden lämpötila ensimmäisenä se kaikkein merkityksellisin asia, kunhan tosiaan vaan pääsi pesulle.

Ja kieltämättä vois tehdä itse kullekin hyvää ottaa pieni aikalisä puhtaasti luonnon kanssa. Tosin yks mökkiviikonloppu ei siihen taitais riittää..

Vastaa
Suunnaton 30.1.2017 at 23.29

Voi ei, mikä suihkukokemus! Kyllähän noissa puitteissa yöpyisi – aika ihana sänky ja kylppäri. Mutta voi olla, että omakin reissu (sitten joskus) vie johonkin budjettiystävällisempään paikkaan.
Hurja tuo Maaritinkin kokemus :o

Vastaa
Inka 3.2.2017 at 16.34

Joo, täytyy sitten tulevaisuudessa kyllä itelläkin koittaa löytää pikkuisen edullisempi vaihtoehto, mutta toivottavasti niitä on saatavilla ihan mukavasti. Ainakin luksus osataan noilla nurkilla ihailtavan hyvin, käytiin nimittäin tsekkaamassa yks melko ökytason paikka, ja olin sen jälkeen ihan tyytyväinen että majoituttiin noinkin “tavallisessa” paikassa. :D Olis voinu olla pikkuisen outo olo siellä itseä varten suunnitellun minibaarivalikoiman äärellä.

Vastaa
Aino Carmona 31.1.2017 at 4.28

Wow mikä paikka ja majoitus! Todellakin kelpaisi. :) Kuulostaa unohtumattomalle kokemukselle!

Vastaa
Inka 3.2.2017 at 16.34

Sitä se nimenomaan oli! :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 31.1.2017 at 13.24

Näistä Afrikan telttakylistä minulle on kyllä jäänyt lähtemättömästi mieleen Tansanian matkamme silloin teini-ikäisen kummityttömme kanssa. Hänelle oli periaatteessa varattu matkamme aikana aina oma huone, mutta tällaisen osuessa kohdalle ja illan pimetessä ja viidakon äänien “lähestyessä” tyttö aloitti Lassen kanssa neuvottelut siitä, että voisiko hän sittenkin nukkua minun kanssani samassa teltassa ja Lasse voisi saada hänen telttansa …

Vastaa
Inka 3.2.2017 at 16.35

Heh, kuulostaa hauskalta tuo teidän kokemus! :D Kieltämättä viidakon ääniä olis ollu eri jännä kuunnella, jos olisi ollut teltassa aivan omine nokkineen.

Vastaa
viltsuvilperi 2.2.2017 at 19.13

Onpa upeat oltavat! Varmasti ikimuistoiset maisemat tuolta teidän teltan terassilta :)

Vastaa
Inka 3.2.2017 at 16.35

No kyllä, ei paljoa haitannut herätä aamulla noihin maisemiin, nokan jäätymisestä huolimatta. :)

Vastaa

Jätä Kommentti