Pallontallaajat.net
Valikko

Talvimyrskyn syleilyssä keskellä Helsinkiä

Kirjoittanut Inka 9.2.2017

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Presidentti

Helsinkiin muuttamisen jälkeen talvi on saanut mun silmissä täysin uuden merkityksen. Siinä missä Oulussa asuessa talvimyrsky tarkoitti vaakasuoraan naamaan tuulevia, pikkiriikkisiä ihoa repiviä jäähiutaleita, on talvimyrsky nykyään lähinnä vesisadetta ja jääkentillä tasapainoilua kovassa tuulessa. Muutto reilut 600 kilometriä etelään on tehnyt sen, että pitkille talville, loputtomalle lumelle ja auraamattomilla teillä paksussa lumipeitteessä pyöräilylle on pitänyt heittää heipat.

Reilu viikko sitten sain kokea todellisen etelän talvimyrskyn, sillä koitti päivä, jota olin suunnitellut pitkään. Aivan Helsingin keskustassa sijaitseva Original Sokos Hotel Presidentti käy parhaillaan läpi pitkää uudistusprosessia, kun huoneita uudistetaan monen suomalaisen suosikkisuunnittelija Ivana Helsingin Paola Suhosen suunnitelmien mukaisesti. Osa huoneista on jo uusittu, mistä syystä hotellissa voi jo nyt majoittua persoonallisissa teemahuoneissa. Teemat ovat Satumetsä, Juhannus, Hiljaisuus, Sisu ja Talvimyrsky. Ei varmaan tarvi montaa kertaa arvata, mihin teemahuoneeseen minä sain majoittua yhteistyön tiimoilta?

Ennen yöpymistä halusin kuitenkin päästä sisälle siihen, mitä talvimyrsky todella merkitsee mulle. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että sen merkitys todella vaihtelee sijainnin mukaan, ja täällä Helsingissä se on jotain täysin muuta kuin kotikonnuilla Yli-Iissä. Helsingissä talvimyrsky on tosissaan pahimmillaan sitä vesisateessa liukastelua, Yli-Iissä taas navakassa tuulessa hangessa tarpomista. Molemmat on yhtä lailla Suomea, ja yhtä lailla nykypäivää. Niissä on paljon erilaista, mutta kuitenkin hyvin paljon samankaltaisuuksia.

Talvimyrsky-hengessä halusin tarjota mun kavereille mukavan ulkoilupäivän ennen rentoa iltaa hotellihuoneessa, ja järjestinkin pienet pihatreenit muutamalle bloggaajakollegalle. Mukaan lähtivät Laura, Jenna ja Eveliina, joista tiesin jo etukäteen, että kukaan näistä mimmeistä ei pelkää pihalla olemista, oli sää mikä hyvänsä. Alun perin ajatuksena oli olla lumisotaa, pelata umpihankifutista ja heittää toisille ehkä muutamat lumipesutkin, mutta Helsingin talvi päätti toisin.

Tietysti juuri tuona päivänä oli nollakeli, vesisade ja järjetön sumu eli etelän talvimyrsky parhaimmillaan!

Kokeneena valmentajana Karim lupautui vetämään meille pihatreenin ja suunnitteli sen sään mukaan aamulla vielä uusiksi. Olin kovasti sitä mieltä, että pieni pihalla karaistuminen oli vaan hyväksi ennen sisällä rentoilua: ensin kärsimys, sitten nautinto, kuten veljeni vaimo sanoisi.

Treeni alkoi mukavasti vesisateessa ja piti sisällään vähän itsepuolustusjuttuja, tikashyppelyä sekä perinteisempää lihaskuntojumppaa. Vedettiin melko kevyt setti, mutta oli erityisen mielenkiintoista päästä näkemään miten tytöt otti Karimin suunnitteleman itsepuolustustreenin. Hyvin homma näytti onneksi kiinnostavan!

Pihatreenistä siirryttiin saunan kautta Presidentin Talvimyrsky-teeman hotellihuoneeseen, missä meillä oli ohjelmassa vielä venyttely. Pelättiin aluksi huoneen tarjoavan melko rajalliset tilat venyttelyhommiin, mutta lopulta se onnistui varsin mainiosti, sillä sänky- ja lattiapinta-alaa riitti kuitenkin melko mukavasti. Karimin vinkeillä saatiinkin vähän huollettua kroppaa pihatreenin jälkeen, ja lisäksi hyvä muistutus kehonhuollon tärkeydestä. Onneksi oli fysioterapeutti ohjeistamassa!

Venyttelyn päätteeksi saatiin vielä päivän lopullinen palkinto, kun päästiin nauttimaan hotellin Sevilla-ravintolan keittiösta kannettuja eväksiä. Satokauden kasvikset oli tosi hyvin edustettuina meidän salaateissa jotka hävisivät aika vauhdilla parempiin suihin. Pihatreeni todellakin herätti nälkää, vaikka ei mikään superraskas ollutkaan!

Päivän aikana yhdistyivät ne talvimyrskyn molemmat puolet, joita oon tässäkin postauksessa pohdiskellut. Ensin ulkosalla saatiin se etelän talvimyrsky, mutta sisällä hotellihuoneessa meitä odotti se valkoinen, todellinen talvinen tunnelma. Talvimyrsky-huoneet on nimittäin sisustettu valkoharmailla lumipallomaisilla tapeteilla, tunnelmallisella pororyijyllä ja muutenkin talvea vahvasti henkivillä materiaaleilla. Eniten mua miellytti juurikin tuo ryijy, joka tuo ensimmäisenä mieleen mummolan tai mökin, jotka molemmat tarjoaa aika runsaasti talvimuistoja!

Tää uudistus on mun mielestä tosi kiva juttu, sillä perinteisen ketjuhotellin teemahuoneet tarjoavat kaivattua vaihtelua niille perustylsille hotellihuoneille, joita jokainen meistä on varmasti nähnyt jo aivan liikaa. Lisäplussaa tietty mielenkiintoisesta yhteistyökumppanista, sillä aika moni meistä taitaa jollain asteella fanittaa Ivana Helsinkiä. Iso peukku tälle, ja nyt kun todellinen talvimyrsky on pakkasineen saapunut myös tänne etelään, ei auta muu kuin painua pihalle – oli keli mikä hyvänsä!

Tuo viikonloppu ja pihatreeniä seurannut sisällä köllöttely (joka jatkui mukavasti vielä seuraavana aamuna lyhyiden joogasessioiden jälkeen) muistuttivat, että mikä siinä talvessa onkaan kaikkein parasta. Mun mielestä se on se fiilis, joka koittaa kun on just ähkinyt pihalla lumitöissä, treeneissä tai missä ikinä, ja sen jälkeen voi ansaitusti hyvällä omallatunnilla heittää verkkarit jalkaan, hakea teekupin käteen ja kääriytyä peiton mutkaan nauttimaan kavereiden huonoista jutuista ja pihalla pauhaavan talvimyrskyn tunnelmasta.

Jos haluat päästä kokemaan vaikkapa tämän uudistetun huoneen, kannattaa laittaa Presidentin Instagram-tili @sokoshotelpresidentti seurantaan, sillä ihan kohta siellä pärähtää käyntiin kuvakisa, jossa voit voittaa hotelliyön valinnaisessa Sokos Hotellissa kahdelle.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Ulkosuomalainen6 9.2.2017 at 23.44

Kiitos tasta hotellivinkista, taalta loytyi heti tuleva majoittuja, mm sijainti kay meille.
Olen juuri loytanyt blogisi ja uusimmista jutuista lukemisen aloittanut, teksti on sujuvaa ja kuvat miellyttavan harmonisia, hyvalaatuisia.
Mielenkiintoista on ja tietoakin jo loytynyt, hienoa etta olet jo vuosia naemma pitanyt tata ja ansaitusti palkittukin.
Hyvaa jatkoa ja niita hymyja :)

Vastaa
Inka 13.2.2017 at 23.08

Hei onpa mukava kuulla, toivottavasti teille tulee mukava kokemus Presidentissä! :) Ja kiitos myös palautteesta, on tosi kiva kuulla, että vanhoistakin teksteistä löytyy vielä mielenkiintoista luettavaa.

Hymyjä myös sulle! :)

Vastaa
Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 11.2.2017 at 14.47

Hahah, mahtavia kuvia :D Meikä pistää ihan kympillä pataan Jennaa tossa yhessä, voi apua :D Tää oli huippupäivä, kiitos vielä paljon sulle ja Karimille sen järjestämisestä! <3

Vastaa
Inka 13.2.2017 at 23.09

Heh, repeilin itekin kyllä aika huolella näille kuville, mutta näkyypähän se että oli mukavaa. :) Kiitti vielä kun tulit, oli ihan mahtavaa saada sut mukaan! <3

Vastaa
eve 11.2.2017 at 22.27

Hihih, kivoja kuvia! Ja talvimyrskyhuone oli kyllä symppis ryijyineen! Kiitos vielä päivästä! Oli mukavaa ja ah mitä herkkuruokaa ;)!

Vastaa
Inka 13.2.2017 at 23.10

Kiitti Eve sullekin että olit mukana, saatiin hyvä reeni aikaiseksi. :) Ja samat sapuskat kelepais kyllä vaikka heti!

Vastaa
*minea* 13.2.2017 at 15.14

Kiitos hei rehellisestä ja railakkaasta matkablogista!
Ikävä kyllä ainakin Oulun keskustan alueella ja sen tuntumassa on elelty jo viimeiset viitisen vuotta “rajatilatalvea” – joka vuosi joutuu jännäämään tuleeko valkea joulu – monesti lunta tulee “kunnolla” vasta tammikuussa. Lämpötilatkin sahaavat kummasti nollan molemmin puolin. Takuuvalkea kunnon talvi alkaa vasta Tervolassa :D Kyllä tuo ilmastonmuutos on jo arkea täälläkin. Mutta tuleepahan kevät nopsempaa, kun ei ole hanget korkeat nietokset.

Vastaa
Inka 13.2.2017 at 23.12

Kiitos kivasta kommentista Minea! Ja täytyy myöntää että mun muistot Oulun talvesta on kuorrutettu ruusunpunaisilla laseilla, kuten ehkä asiaan kuuluu. :D On kyllä ihan jäätävää (ei ehkä kaikkein paras ilmaisu tähän yhteyteen) miten ilmaston lämpeneminen tuntuu noin konkreettisesti.

Vastaa

Jätä Kommentti