Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Helppo laskuloma Levillä
Pallontallaajat.net
Valikko

Helppo laskuloma Levillä

Kirjoittanut Inka 8.4.2017

Yhteistyössä Sokos Hotel Break Levi ja Levin matkailu

Kun ruvettiin Millan kanssa suunnittelemaan meidän parin viikon takaista Levin-matkaa, oli avainsanana helppous. Me oltiin reissussa tavallisena kevätviikonloppuna perjantaiaamusta maanantai-iltaan, ja haastavahkon (hehheh) Arctic Challengen lisäksi meidän reissuun sisältyi mun osalta kaksi työpäivää, kun huhkittiin sekä perjantai että maanantai hommissa. Puitteiden piti siis siinä mielessä olla kohdillaan ja niin helposti saavutettavat kuin suinkin, sillä me haluttiin pitää säätäminen mahdollisimman vähissä, jotta voitaisiin kaiken läppärin äärellä ähertämisen lisäksi keskittyä olennaiseen eli luontoon, ulkoiluun ja tietty yhteiseen tyttöjen viikonloppuun.

Ei siis haluttu varata mökkiä mistään Levin jeerasta minne pääseminen olisi edellyttänyt auton vuokraamista, vaan mentiin sieltä mistä päästiin helpoimmalla. Majoituttiinkin yhteistyössä Sokos Hotel Break Levissä, mikä oli sijainniltaan aika optimaalinen: päästiin kulkemaan lentokentälle kätevästi linja-autolla, minkä lisäksi laskettettelurinteet sijaitsivat tosi lyhyen kävelymatkan päässä, Levin palveluista puhumattakaan. Helepolla siis päästiin!

Saavuttiin Leville perjantaina aamutuimaan, ja mää käärin hihat ja ryhdyin heti hommiin. Huone ei ollut vielä valmis, mutta sain parkkeerattua läppärini kanssa kätevästi hotellin yhteydessä sijaitsevaan Coffee Houseen, missä työpäivä sujui rattoisasti siihen saakka, kun päästiin konkoilemaan kamojemme kanssa huoneeseen. Se oli siisti ja tilava, ja parasta oli tietty näkymä suoraan rinteille, tosin reissun edetessä opittiin todella arvostamaan myös huoneessa ollutta saunaa, sillä esimerkiksi Arctic Challengen jälkeen olis voinu itku tulla, ellei oltais päästy lämmittelemään saunaan.

Reissu Leville ei olis kunnollinen ilman laskuja, ja päästiinkin mäkeen kahtena päivänä, vaikka aluksi pelättiin että meidän lihakset olis niin juntturassa kisan jälkeen, että ei pystyttäis seuraavana päivänä tekemään yhtään mitään. Hieno keli kuitenkin sai unohtamaan ne vähäisetkin lihassäryt, ja lumikenkäilyn jälkeen ei voitu enää vastustaa tuntureiden kutsua. Noudettiin laskukamat vuokraamosta ja siirryttiin rinteeseen, eikä laskeminen olis kyllä voinut tuntua enää yhtään paremmalta vuoden tauon jälkeen!

Levillä on tosi mukavasti rinteitä eritasoisille laskijoille, ja meillä kävi Millan kanssa tuuri, sillä oltiin suurinpiirtein samalla tasolla paitsi toki trendikkäästi suksilla vedellyt Milla joutui odottelemaan vähän väliä, kun mää en uskaltanut lautani kanssa sujahtaa rinnettä alas ihan yhtä kovalla nopeudella. (Tosiasiassa Milla odotteli alhaalla kun mää pannuttelin menemään millon missäkin kaarteessa…)

Jos ensimmäinen laskupäivä oli mahtava, niin toinen oli suorastaan maftava! Kun oltiin saatu maanantain työt pakettiin, singahdettiin pikavauhtia rinteeseen, sillä aurinko paistoi yhä täydeltä taivaalta ja kelit oli todellakin kohillaan. Oltiin saatu kätevästi laukut, laudat ja sukset säilöön hotellin varastoon, ja päästiin vielä uloskirjautumisen jälkeenkin vaihtamaan kamat hotellin yhteydessä toimivaan kylpylään.

Meille oli maanantaille buukattuna tunturikierros Levillä ski patrolina työskentelevän Kiden kanssa, joka tunsi rinteet vähintään yhtä hyvin kuin omat takataskunsa. Kide vei meitä ympäri keskusta rinteeltä toiselle, ja vaikka osa hisseistä oli kovasti puhaltavan tuulen vuoksi suljettu, laskettiin me rinteillä joissa tuulta ei meinannut edes huomata.

Sitten koitti hetki, joka aiheutti mulle aikamoisia riemunkiljahduksia. En ollut uskaltanut pyytää reissua offareille Millan vastustusten vuoksi, mutta sinne se Kide laski, eikä meillä auttanut muu kuin seurata perässä. Haluttiin nimittäin käydä seuraamassa Levillä treenaavien junnujen hyppyjä, ja hehän tietysti halusivat suunnata rinteiden ulkopuolelle. Ja sehän kelpas!

Täytyy myöntää että ei päästy Levillä kokemaan ihan samanlaista offarifiilistä kuin koin Hemavanissa viime vuonna, mutta olihan tuokin kyllä aika huippua! Se pieni hetki kun sai vain liidellä laudan kanssa puuterilla oli kaiken vaivan arvoinen, sillä hetken päästä vaadittiinkin vähän parempia laskutaitoja, kun piti puikkelehtia puiden välissä. Hyvin kuitenkin meni – meillä molemmilla – ja saatiin unohtumaton laskuelämys! Millalle erityispisteet siitä, että päätti lopulta lähteä offareille, tosin kumpikaan meistä ei varmasti olis rohjennut ryhtyä seikkailemaan ilman Kiden ammattitaitoista opastusta.

Kun laskettiin alas eturinteelle, ei meistä kumpikaan olis malttanut lopettaa. Aurinko oli onneksi vasta laskemassa ja hissitkin oli auki vielä puolisen tuntia, joten ihan hyvin ehdittäisiin laskea vielä pari mäkeä. Ja ne kaks mäkeä tiesi paikkansa, sillä rauhallisella eturinteellä auringonlaskussa uskaltautui parin päivän itsevarmuudella nostaa pykälää ja laskea alas niin vauhdilla, että melkein tunsi lentävänsä. Tästä lautailussa on mulle kyse!

Viimeisten mäkien jälkeen meidän Levin-päivä ei suinkaan ollut lopuillaan, sillä lennon lähtöön oli vielä monta tuntia. Oltiin ostettu 23.55 lähtevä yölento, ja tuleville tunneille oli agendana päästä vaihtamaan kamat, lämmittelemään ja syömään.

Hotellin yhteydessä toimiva kylpylä oli taas meidän tukikohta, ja tässä vaiheessa täytyy nostaa hattua Break Levin työntekijöille, sillä me luusattiin laukkuvaraston ja kylpylän väliä jos miten monta kertaa vielä senkin jälkeen, kun uloskirjautumisesta oli kulunut jo yli kymmenen tuntia. Saatin käyttää kylpylää ilmaiseksi, mikä oli siinä hetkessä laskujen jälkeen enemmän kuin sata jänistä.  Tarkennettakoot vielä tässä kohdin, että meidän yhteistyö koski majoitusta joka saatiin maksutta, mutta nämä varasto- ja kylpyläkäynnit oli ihan vaan henkilökunnan palvelualttiutta ja ystävällisyyttä. Olikin tosi siisti huomata, miten hyvää palvelua hotellissa tarjottiin kaikille asiakkaille.

Parasta hotellissa olikin just se palvelu. Toki meidän huone oli tosi hyvä, mutta olin erittäin vaikuttunut siitä, miten helposti kaikki sujui vaikka lähtökohtaisesti meidän reissussa oli tosi monta uhkaavan potentiaalista säätämisen paikkaa. Kaikki sujui kuitenkin jouhevasti, ennakko-odotuksista huolimatta.

Tämä reissu siis todisti täysin, että Leville on todella helppo matkustaa ilman autoa tai mökkiä niin, että matkasta saa irti huippuja laskuja ja ensiluokkaisia ulkoiluelämyksiä.

 

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti