Pallontallaajat.net
Valikko

Kuinka paljon maksoi kahden viikon Kroatian-loma eli 645 syytä matkustaa toukokuussa

Kirjoittanut Inka 20.5.2017

Palasin eilen kotiin kahden viikon Kroatian-reissulta. Tämä kyseinen reissu oli mun vuoden 2017 ensimmäinen matka, ja se antoikin odottaa itseään harvinaisen pitkään, sillä nythän ollaan jo toukokuussa! Neljä reissutonta kuukautta saivat muun muassa mun Instagram-tilin päivittymään aika kovaan tahtiin reissun aikana, minkä IG-seuraajat varmasti huomasivat. En vaan voinut vastustaa!

Tämä kyseinen reissu oli suunnitelmissa pitkään, sillä lennot ostettiin jo viime vuoden syyskuussa, eli kahdeksan kuukautta ennen matkaa. Se on aikamoista ennakointia jopa mun mittapuulla, mutta koska kyseessä oli aika spesiaali reissu, oli lennot pakko hankkia hyvissä ajoin oman ja muidenkin mielenrauhan vuoksi – lippujen edullisesta hinnasta puhumattakaan!

Kun palattiin kotiin tajusin, että olin onnistunut budjetoimaan reissun – taas kerran – niin hyvin, että matkan vuoksi ei tarvinnut vierailla reissusäästötilillä lainkaan. Suuret maksut osuivat kätevästi eri kuukausille niin että sain ne maksettua näppärästi aina saapuneesta palkasta, eikä säästöihin tarvinnut käydä käsiksi. Sama juttu oli nyt reissunkin suhteen, mikä tietysti miellyttää superbudjetoijaa.

Tästä syystä ajattelinkin laskea meidän reissun menot yhteen, jotta saisitte vähän kuvaa siitä minkä verran maksaa kahden viikon mittainen reissu, joka ei rokota säästötiliä. En pitänyt tarkkaa päiväkirjaa kuluista reissun aikana, joten summat on tosiaan summittaisia, mutta kuitenkin suuntaa-antavia minkä uskon riittävän. Tässä siis selvitys siitä, paljonko maksoi kahden viikon yhdistetty perheloma ja etätyöviikko Kroatiassa!

Ensimmäinen viikko, perhematka

Lennot Helsinki-Split-Helsinki 150 euroa
Viikon majoitus hulppeassa huvilassa 180 euroa
Auton vuokra 45 euroa
Bensat ja tietullit 20 euroa
Ruoat (sis. ravintolat ja kahvilat) 60 euroa
Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon 15 euroa

Yhteensä 470 euroa

Summa kuulostaa pieneltä ja sitä se onkin, mutta kannattaa huomioida että meitä oli tosi iso jengi liikkeellä. Hulppeankaan huvilan vuokraaminen ei käy kovin kalliiksi kun porukassa on 12 ihmistä, samoin kolmen auton vuokraaminen on yhtä lailla melko edullista – varsinkin jos ratin takana on vaan yksi kuski. Ruokien lopullinen hintalappu tuli mulle aika yllätyksenä, mutta toisaalta me syötiin pääasiassa huvilalla itse kokattua ruokaa, ja käytiin vaan parilla lounaalla ravintolassa, jolloin silloinkin mun keitot tai salaatit eivät ihan hirveästi maksaneet.

Toinen viikko, etätöissä

Viikon majoitus vaatimattomassa asunnossa 109 euroa
Laivamatkat Split-Jelsa-Split 11 euroa
Ruoat (sis. kahvilat) 40 euroa
Lentokenttäbussi Splitissä 5 euroa
Polkupyörän vuokraaminen 10 euroa

Yhteensä 175 euroa

Ja tämä summa jos mikä saa vähän ihmettelemään, voiko olla noin halpaa, mutta selitys on tosi yksinkertainen. Tää viikko tuli bonuksena perheviikon päälle, eli lennot oli jo maksettu ja meidän piti maksaa liikkumisista ainoastaan laivamatkat mantereelta Hvarin saarelle. Viikon tavoite oli rauhoittua ja olla vaan paikallaan ottaen iisista samalla tietysti hoitaen työhommat, joten mihinkään ei oikeastaan mennyt rahaa. Kokkailtiin kämpillä, käytiin pari kertaa kahvilla tai jätskillä ja vuokrattiin pyörät yhtenä päivänä, mutta muuten asioitiin vaan ruokakaupassa. Tajusin myös vasta nyt, että en oikeastaan edes ostanut mitään muuta kuin ruokaa koko reissulla!

Ja nyt kun lasketaan nuo molemmat summat yhteen, tuli kahden viikon Kroatian-seikkailun hintalapuksi siis 645 euroa yhtä henkeä kohden. Tämä todistaa monta asiaa, muun muassa sen että reissaaminen ei todellakaan oo kallista, Kroatia on aivan nappi valinta ja superedullinen kohde toukokuussa, perhematkailu kannattaa myös rahallisesti ja että matkailumahdollisuuksista kannattaa ottaa kaikki irti, sillä se että tajuttiin venyttää reissua vielä toisella viikolla ei käynyt meille juuri sen kalliimmaksi kuin saman ajan viettäminen kotona.

Miltä tää budjetti kuulostaa, olisko realistisesti toteutettavissa myös sun tapauksessa?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 20.5.2017 at 22.31

Ei paha hinta ollenkaan parille viikolle! Matkailusta saa kallista, mutta niin saa myös edullistakin – se on ihan täysin kiinni omista valinnoista.

Vastaa
Inka 25.5.2017 at 7.36

No älä muuta sano, elämyksiä voi kokea nyös pienellä budjetilla.

Vastaa
Ulkosuomalainen6 21.5.2017 at 0.49

Kiitos budjetin avaamisesta, ajatuksia ainakin meille suunnitella hieman paremmin matkojemme kuluja.

Vastaa
Inka 25.5.2017 at 7.37

Loistavaa, jos koit tämän hyödylliseksi. Mahtavaa reissusuunnittelua!!! :)

Vastaa
sannero / lempihetkiä 21.5.2017 at 16.49

Ah, budjettimatkaajana rakastan tällaisia postauksia joissa kaikki kulut on kirjattua uaki, pidän itsekin yleensä jokaisesta eurosta kirjaa niin ei tule tuhlailtua liikoja :) ja toi on parasta jos isot kulut jakautuu pidemmälle ajalle niin rahat on pois arjen kuluista, ei reissutililtä!

Ihania kuvia ja mahtavaa että tuollaisen reissun voi tehdä noinkin edukkaasti (y). Kroatiaan on yksi visiitti tullut jo tehtyä mutta Balkanin seutu ylipäätään ja nimenomaan autolla roadtrippailen kiinnostaa potenssiin viis. Vielä kun saan jonkun taivuteltua reissuun mukaan, autonvuokraus kuuluu juttuihin joita en reissussa halu tehdä yksin….

Vastaa
Inka 25.5.2017 at 7.39

Joo en kyllä itsekään lähtis lähtis road tripille itsekseni, jiten toivottavasti jostain löytyy hyvä reissukaveri!

Ja onpa kiva kuulla että tykkäsit postauksesta. Mua kiinnostaa muiden budjetit aina hirveästi vaikka harvemmin niitä voi omaan reissutyyliin soveltaa, saa sieltä yleensä aina edes jotain osviittaa. Budjettireissaus kunniaan! :D

Vastaa

Jätä Kommentti