Pallontallaajat.net
Valikko

Hurmaantuneet ensifiilistelyt Madeiralta

Kirjoittanut Inka 28.5.2017

Kun TAP Portugalin koneen renkaat viikko sitten koskettivat moottoritien päälle rakennetun kiitoradan asfalttia, en vielä tiennyt mitä odottaa. Nyt matkan viimeisenä iltana voin todeta aiemmin lähinnä saksalaismummojen lomasaarena tunnetun kohteen olevan mun silmissä nykyisin aika paljon muuta, mutta kaikkein eniten tajuttoman upea luonto- ja aktiivikohde.

Suurimpana yllätyksenä mulle on tullut saaren maisemat. Toki tiesin etukäteen että Madeira ei ole mikään rantakohde vaan nimenomaan luontokohde, mutta maisemien jumalainen upeus ja monipuolisuus on lyöneet mut ällikällä täysin. Taas tuli todettua että mikään – siis mikään – ei ole niin mahtavaa, kuin päästä rikkomaan omia ennakkoluuloja.

Madeira on loppujen lopuksi melko pieni saari, mutta siitä huolimatta maisemat vaihtuu sormia näpäyttämällä tai ainakin yhden kymmenminuuttisen ajomatkan aikana. Viikon aikana oon nähnyt supertiheitä laurisilvametsiä, pilvien peittämiä karuja vuorenhuippuja, jylhiä kallioita ja tajuttomia vesiputouksia. Ja nää on vasta vaan muutamia esimerkkejä!

Kuten tekstistä kuultaa, oon tällä hetkellä todellisen Madeira-madnessin hurmaama. Oletettavasti ajatukset tasaantuu sitä mukaa kun otan etäisyyttä reissuun ja palaan taas kotinurkille, mutta halusin kirjoittaa itsellenikin muistutukseksi tämän fiiliksen mikä nyt on mielessä päällimmäisenä: tää saari on ihan mahtava! Maisemien lisäksi suuri vaikutus on ollut paikallisten ystävällisyydellä, joka on ollut aivan omaa luokkaansa. On siisti nähdä tyyppejä, jotka on umpirakastuneita omaan kotipaikkaansa ja esittelee niin suurella intohimolla parhaita paloja myös muille.

Tämä työreissu päättyy huomenna, ja samalla kolmen viikon reissuputki ottaa pientä taukoa. Sitä ei kuitenkaan kestä kovin kauaa, sillä seuraavan parin viikon aikana on luvassa ainakin kaksi ulkomaanmatkaa – selevästi on taottava silloin, kun reissukausi on parhaimmillaan!

Nyt kuitenkin vielä terkut Madeiralta, palataan!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 28.5.2017 at 12.50

Upeita kuvia ja maisemia! Mä olen aina haaveillut nappaavani superhalvan äkkilähdön Madeiralle, niitä kun taitaa ainakin talviaikaan olla melko usein (oli ainakin ennen). Siinä saisi varmasti rahoilleen vastinetta aivan täysillä! Ja olisi tietty muutenkin ihan huippua käydä tuolla joskus, ja onneksi se ei ole edes mitenkään hankala toteuttaa, odottaa vain oikeaa hetkeään :)

Vastaa
Inka 30.5.2017 at 20.01

Kiitos Heidi!! Maisemat oli kyllä aivan huikeita. Ja mää aloin heti katteleen että miten halvalla sinne oikeen pääsis, ku mulla on ollu vähän kuva että se ei oo kuitenkaan mikään superhalpa äkkärikohde. Noh, ihan ok-hintoja näytti kyllä olevan! Todellakin kantsii lähtä!!

Vastaa
Johanna Hulda / Vida de Estrada 28.5.2017 at 15.33

Ihania kuvia! Azoreilla kun on jo käyty, niin Madeira keikkuu ehdottomasti seuraavien matkakohteiden listan kärkipäässä. Mulla on aina ollut saaresta tosi paratiisimainen ja monipuolinen kuva, oli siellä sitten turistimummoja tai ei! Lissabonista sinne lentää vielä superhalvalla, joten seuraavan vuoden sisällä tulee varmasti saarelle lähdettyä kunhan päästään asettumaan lähemmille pelipaikoille. :)

Vastaa
Inka 30.5.2017 at 20.02

Jes, hyvä Johanna! Paratiisimainen kuva on kyllä paikoitellen täysin oikea, tosin riippuu tietty siitä mitä kukanenkin pitää paratiisimaisena. :) Mutta joo, ehoton lämmin ja sydämellinen suositus tälle kohteelle. :)

Vastaa
Katariina 28.5.2017 at 20.36

Madeira näyttää olevan jotenkin uudessa nousussa – eikä selvästikään syyttä. Useammassa paikassa on tullut pienen ajan sisään niin paljon positiivista kommenttia Madeirasta nimenomaan luonnon näkökulmasta, joten täytynee lisätä sekin alati pitenevälle haavematkakohteiden listalle.

Vastaa
Inka 30.5.2017 at 20.02

Joo, mää oon hoksannu kans tuon kohteen nousun. Suosittelen tosi kovasti!!

Vastaa

Jätä Kommentti