Pallontallaajat.net
Valikko

Huvilan vuokraaminen Kroatiassa

Kirjoittanut Inka 7.6.2017

Teiltä tuli kyselyjä meidän Kroatian-lomahuvilasta, joten tässä tulee ihan kunnon esittelypostaus meidän talosta.

Varasin majapaikan superhelposti Airbnbn kautta, ja kaikki kävi todella kätevästi. Meitä oli tosi iso seurue, mikä osaltaan rajasi talojen valikoimaa. Tarjolla oli tosi paljon erilaisia kömmänöitä eri hintaluokista, ja valinnanvaraa riitti. Otettiin lopulta parhaalta vaikuttava majapaikka eli iso huvila, missä oli kaikki mukavuudet omista makkareista ja vessoista uima-altaaseen sekä tietty saunaan, poreammeeseen ja ulos viritettyyn valkokankaaseeen. Lisäksi pihalla oli melkeinpä kaikki aktiviteettimahdollisuudet: pingis, sulkkis, futis ja jousiammunta.

Käytännössä valintaprosessi hoitui niin, että selailtiin mun veljen Topin kanssa Airbnbn tarjontaa ja poimittiin sieltä omia suosikkejamme. Lopulta valittiin kaksi, jotka laitettiin koko porukalle ehdolle. Sieltä sitten äänestettiin, ja tosi tasaisen äänestyksen päätteeksi valittiin Knricissä sijainnut huvila, joka oli tietysti nappivalinta.

Sain Airbnbn kautta yhteyden majoittajaan vaivatta, ja se vastaili todella nopeasti sekä oli äärettömän ystävällinen ja avulias. Lopullinen vuokrahinta näytti kokonaisuudessaan melko suolaiselta, sillä viikkohinta oli yli 2000 euroa, mutta kun se jaettiin koko reissuköörin kesken tuli majoitukselle hintaa 180 euroa naama viikolta, eli noin 25 euroa yöltä henkeä kohden. Sen maksoi mieluusti, kun sai vastineeksi aika hulppeat puitteet.

Ison asunnon vuokraaminen noin porukalla oli kyllä ihan mahtava ratkaisu, sillä esimerkiksi hotelli olis käyny huomattavasti kalliimmaksi eikä olis tarjonnu läheskään samankaltaista mahdollisuutta hengata rennosti porukassa, kokkailla dinnereitä ja viettää aikaa yhessä. Oon kyllä ihan täysin Airbnbn puolella jatkossakin aina kun vaan mahdollista mutta erityisesti, kun ollaan liikkeellä vähänkään isommalla porukalla.

Kun saavuttiin, oli meidän isäntäväki täydessä tohinassa laittamassa taloa valmiiksi. Kun päästiin kunnolla asettautumaan, toi pihapiirissä asuva noin kasikymppinen Gina poikansa kanssa meille tervetuliaisksi paikallista viiniä, juustoja, leipää ja muuta snäcksiä. Aika loistava osoitus paikallisesta vieraanvaraisuudesta, mikä sai joukon suomalaisia melko hiljaisiksi. Vuolailla saksankielisillä kiitoksilla otettiin eväkset vastaan, ja nautittiin ensimmäinen yhteinen lounas pihapiirin pitkän pöydän äärellä. Siinä oli mahtava aloitus yhteisreissulle!

Avainsana huvilalla oli rentous. Päivät alkoi rennosti tuntikausien aamiaisella pitkän pöydän äärellä ja jatkui päivästä riippuen eri ohjelmalla. Iltaisin kokattiin yhessä dinneriä, joka katettiin pihan pitkälle pöydälle. Gina toi vähän väliä meille oman puutarhansa luomuksia, milloin salaattia ja persiljaa, milloin retiisiä. Yhtenä päivänä saatiin valtava pellillinen suklaakakkua, ja sehän kelpasi.

Huvilassa oli yhteensä kolme eri majoitusrakennusta: päärakennus missä oli kaksi makkaria ja rakennuksen toisessa päässä erillisen sisäänkäynnin kautta pääsi vielä kahteen makuuhuoneeseen. Lisäksi oli yksi yhden makkarin rakennus sekä vielä erillinen rakennus, missä oli kahdessa kerroksessa kaks makuuhuonetta, keittiö ja kylppärit. Jokaisella makkarilla oli omat vessat, joten se oli tosi kätevää. Huvilan tiluksilla oli myös katettu ulko-olohuone missä oli pitkä pöytä joka sopi täydellisesti meidän dinnereille sekä olohuonemainen tila ja tykki sekä valkokangas, mistä katottiin leffoja harva se ilta.

Myös pihan puitteet oli lähes täydelliset. Uima-altaan lisäksi pihalla oli poreallas ja sauna, kaukoputki, pingispöytä, sulkapalloverkko, jousipyssymahdollisuus sekä leikkipaikka, joka tosin ei meidän jengiä ihan hirveästi kiinnostanut. Kaiken kaikkiaan oltiin tosi tyytyväisiä kaikkiin aktiivimahdollisuuksiin. Vitsailtiin että tenniskenttä vaan puuttui, mutta se kuulemma valmistuu tiluksille ensi kesäksi. :D

Airbnbn kautta buukattu huvila oli siis kaikin puolin ihan mahtava kokemus, ja oltiin kaikki tosi tyytyväisiä siihen valintaan. Tätä kyseistä majapaikkaa voin suositella vahvasti, ja mikäli sulla on suunnitteilla vastaavanlainen reissu noille nurkille, lisätietoa majapaikasta löydät täältä.

Miltä meidän huvilakokemus vaikuttaa, lähtisitkö ite?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kthetraveller 7.6.2017 at 19.17

Oih ja voih! Meidän perhe on tämmöinen hyggeilyä rakastava, niin rauhallinen perhe. Ois niin upea paikka tuo! Vähän vaan pelottaa tuo Airbnbn, vieläkin.

Vastaa
Inka 7.6.2017 at 20.43

Ah, tuo oli just hyvä rauhalliseen perhelomaan, aivan nappu! Ja mulla on toistaiseksi pelkkiä hyviä kokemuksia Airbnb:stä, en voi muuta kuin suositella!

Vastaa
keke 7.6.2017 at 19.41

Ehottomasti isolla porukalla kannattaa katella lomakohteesta jotain huvila ratkaisua tulee yllättävän halvaksi ja samalla kokemus jota et ikinä hotellihuoneessa saa.
Oltiin viimekesänä espanjassa 10hengen sukulaisporukalla isossa huvilassa ja vaikka varattiin se vähän hienompi vaihtoehto ei hintaa jäänyt kuin 1000e 10yötä en nyt muista mitäkautta varaus tehtiin kun en ollut itse sitä säätämässä (vanhempien siivellä reissuun) :DD

Vastaa
Inka 7.6.2017 at 20.44

Juuri näin, samoilla linjoilla. Ja parastahan se on jos pääsee siipeilemään porukoiden kustannuksella! Meillä meni tällä kertaa toisin päin, kun piffattiin majoitus synttärisankarille. :)

Vastaa
Satu 9.6.2017 at 17.13

Voi jumbe miten hieno! Ja todella hyvä hinta. Nyt haluan lähteä Kroatiaan :D

Vastaa
Inka 16.6.2017 at 5.59

No kantsii kyllä, oli aivan ässä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti