Pallontallaajat.net
Valikko

Kurkistus reissaajan kotiin

Kirjoittanut Inka 25.6.2017

Tämän postauksen tekeminen on ollut mulla mielessä jo pari vuotta, jo meidän edellisessä kodissa. En kuitenkaan oo saanut aikaiseksi ruveta hommiin, ja toisaalta on tuntunut että koti ei oo vielä valmis eikä siinä kunnossa, että sen voisi esitellä blogissa. Saatika että se näyttäisi reissaajan kodilta.

Kuten kirjoitin jo pari vuotta sitten, oon pyrkinyt ostamaan reissuilta tuliaisia kotiin. Tavoitteena onkin ollut niiden jokareissuisten vaaterättien sijaan hankkia tuliaisiksi itselle asioita, jotka sopivat kotiini ja jotka muistuttavat reissuista joka ikisenä päivänä arkipuuhastelun lomassa. Nyt vajaan parin vuoden asumisen jälkeen meidän nykyinen koti alkaakin näyttää siltä, että ehkä täällä voisi arvata asuvan jonkun reissaajahenkisen pariskunnan, vaikka meidän matkakuvat loistavatkin poissaolollaan.

Me asutaan siis Helsingin Töölössä vuokrakaksiossa, ja tilaa meillä on vaikka miten paljon! Käytössä on nimittäin 52 neliötä, ja kun huomioidaan se että oon täällä noin puolet vuodesta itsekseni, löydän itseni aika usein kävelemästä huoneesta toiseen naureskellen miettien, että mitä mää oikeen kaikella tällä tilalla teen. Mutta ei kait siinä, hyvin kelpaa erityisesti kun asuntoa etsiessä kävi niin suuri lykky, että tehtiin todellinen löytö.

Mutta mitkä jutut täällä sitten muistuttaa menneistä seikkailuista?

Tykkään ehkä kaikkein eniten meidän olohuoneesta, johon on yhdistetty makuualkovi. Rifle Paper Co:n matkailuaiheiset taulut on kaikki kohteista, joissa me ei olla käyty eli matkailuinspiraatio on aika vahvasti läsnä aina. Lattialle levitetty matto on ostettu turkkilaiselta papalta Alanyan-työmatkalla, ja se tuo joka kerta mieleen pienessä mattokaupassa siemaillun perinteisen turkkilaisen mustan teen, jonka naapurikuppilan mies kiikutti putiikkiin tarjottimella lyhyen puhelun jälkeen.

Alkovin puolella taas on sängyn päälle levitetty viltti, joka on peräisin meidän häämatkalta Meksikosta. Chitzen Itzan reissulla sain päähänpinttymän että mun pitää saada värikäs viltti, ja Karim laittoi peliin kaikki tinkaustaitonsa, minkä lopputuloksena kiikutin onnellisena kotiin tämän peiton.

Näiden lisäksi reissutuliaiset rajoittuu aika lailla pikkutavaraan: eteisen kehyksissä olevaan, niin ikään häämatkalla otettuun photo booth -kuvaan, kirjahyllyssä olevaan maatuska- ja norsukokoelmaan sekä arabiemiraateista ostettuihin koristekulhoihin. Keniasta ostin kotiin pienen vaaleanpunaisen purnukan, joka pari kuukautta ikkunalaudalla oltuaan haalistui sen verran pahasti, että nyt harmittaa.

Aika vähän meillä siis loppujen lopuksi reissut kuitenkaan näkyy kotona, ainakaan tuliaisten muodossa. Vielä olis haaveissa ihanat marokkolaiset tyynyt ja kulhot (pitäisi vaan eka matkustaa Marokkoon), joku nykyistä tunnelmallisempi maailmankartta, pari uutta mattoa sekä muutama käytännöllinen pikkuasia, joita en ikinä muista hankkia matkoilta.

Kuten kuvista näkee, ne on napattu jo ajat sitten keväällä. Jännitin kuitenkin postauksen julkaisemista, sillä tuntuu hurjalta avata meidän kodin ovet teille, vaikka tietty joidenkin kanssa ollaan jo hyvinkin vanhoja tuttuja. Täytyy myöntää, että pari kotia myöhemmin ollaan tultu aika pitkälle tästä ajasta, niin monella tasolla.

Tältä siis näyttää meillä, toivottavasti viihdyitte vierailulla!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 26.6.2017 at 8.12

Tämä teidän koti on kyllä tosi kiva! Mukavastihan siellä menneet reissut näkyy ja muutaman vuoden päästä ongelmaksi voi jo tulla se, että mihin ihmeeseen ne kaikki reissuilta tuodut tavarat oikein sijoitetaankaan. Meillä on vähän se tilanne, vaikka neliöitä onkin tuplasti. :D Mun on pitänyt tehdä tälläinen vastaava postaus jo pitkään, mutta vähän se oman kodin avaaminen “kaiken kansan” töllisteltäväksi kuitenkin jänskättää.

Vastaa
Inka 29.6.2017 at 16.02

Kiitti Elina! Haha, katsotaan jos meistä kuoriutuis todellisia hamstereita, toistaiseksi ei oo kyllä siitä pelkoa… Ja tää oli kyllä jännä julkaista, piti miettiä aika pitkään mutta lopulta päätin painaa nappia.

Vastaa
Emilia Alexandra 26.6.2017 at 16.13

Ompa aivan ihastuttava koti teillä, ihania väripilkkuja<3

Vastaa
Inka 29.6.2017 at 16.03

Kiitos Emilia, ihana kommentti! :)

Vastaa
illusia 27.6.2017 at 18.26

Olen todella huono shoppailija ja tuskin koskaan ostan mitään varsinaisia matkamuistoja. Reissut näkyvät kodissamme lähinnä Lonely Planetin oppaina, kehystettyinä (itse otettuina) valokuvina ja tekstiileinä; batiikkia Indonesiasta ja tyynynpäällisiä Intiasta. Joskus heitän jonkun sarongin liinaksi pöydän päälle. Kreikan innoittamana meillä on olohuoneen nurkassa oma “ortodoksinurkkaus”, kylppärin naulakossa roikkuvat buddhalaiset rukoushelmet ja katoliset ristit. Tilaa on kahden ihmisen tarpeeseen liiankin paljon, se edesauttaa vain turhan tavaran kertymisen ja säilömisen. Koska talo on vanha, myös tavara on joko ikivanhaa, vanhaa tai vähän päivitettyä. Tässä meidän kotimme remppaa:
http://illusianremppa.blogspot.fi/

Vastaa
Inka 29.6.2017 at 16.04

Tekstiilit on kyllä just huippuja, ja mulla pitäs hankkia niitä just enemmänkin. Toivottavasti vielä tulevilla reissuilla muistaa! Just tuommoiset pienet matkamuistot olis mullakin tavoitteena, mutta pikkuhiljaa…

Vastaa
Maarit Johanna 1.7.2017 at 17.29

Olipa hauska ja inspiroiva postaus! Mulla on lymynnyt jo kuukauden luonnoksissa odottelemassa postaus meidän uudesta kodista, mutta kuvat vain puuttuu. Ehkä julkaistua saa, kunhan loputkin muuttolaatikot saa ensin raivattua tieltä ja otettua pari potrettia :)

Vastaa
Inka 1.7.2017 at 21.06

Kiitti Maarit! <3 Hei vähän kiva, odotan jännityksellä miltä teidän karttakokoelma näyttää uudessa kodissa! :) Ja onnea vielä, ihan huikea uutinen!!

Vastaa

Jätä Kommentti