Pallontallaajat.net
Valikko

Madeiran paras elämys: auringonnousu Pico de Areeirolla

Kirjoittanut Inka 1.7.2017

Heti ensi alkuun täytyy todeta, että en olis aavistanut millaisen ryöpyn edellinen postaus aiheuttaisi. Mun räikeät sanavalinnat saivat selvästi useat ihmiset raivon partaalle ja olivat monelle liikaa. Siispä koenkin asialliseksi tässä välissä pahoitella. Mikäli koit syrjintää, ivaa tai muuten vain vääryyttä itseäsi tai läheistäsi kohtaan sen vuoksi – se ei missään nimessä ollut tarkoitus, ja oon siitä aidosti pahoillani. Tällaiset tilanteet jos mitkä ovat opettavaisia.

Palataan kuitenkin jälleen Madeiralle ja koko matkan kruunaavaan elämykseen, nimittäin auringonnousuun saaren kolmanneksi korkeimmalla huipulla, Pico de Areeirolla. Nämä pingviinimatkalaisten kuvat mielessäni päätin, että jos joskus pääsisin elämässäni Madeiralle, on auringonnousu saaren kolmanneksi korkeimmalla vuorella kokemus, jota en suostu jättämään väliin. Eikä onneksi tarvinnutkaan, sillä sain järjestettyä tiukkaan ohjelmaan yhden superaikaisen aamuherätyksen ja vierailun huipulla.

Liikkeelle lähdettiin noin tuntia ennen auringonnousua Funchalista, ja puoli kuuden herätys ei tuntunut missään varsinkaan, kun sisäinen kello kilkatti jo puolta kasia. Vaikka aikataulutus oli suunniteltu minuutilleen prikulleen, saatiin lopulta vähän kiirehtiä, sillä hiljakseltaan nousevan auringon kajo antoi ymmärtää että päivä koittaisi luvattua aikaisemmin. Ehdittiin kuitenkin huipulle 1 818 metrin korkeuteen just sopivasti!

Madeiran vuoriston aamu oli viileä, mutta hiljakseltaan kohoava aurinko lämmitti mukavasti. Kaikkialla oli täysin hiljaista, ja se tässä olikin parasta. Toki paikalla oli muitakin, mutta siitä huolimatta aikainen aamu ja ympäröivän luonnon majesteettisuus sai itse kunkin keskittymään hölöttämisen sijaan näkymän upeuteen. Edessä nousi kaikessa rauhassa aurinko, joka heijasti aamun ensisäteitään suoraan meitä kohti. Sen alapuolella oli paksu pilviverho, jonka alla olevilla ei tainnut olla mitään käsitystä siitä, kuinka kaunis sen aamun auringonnousu olikaan.

Kovin kauaa paikoillaan ei kuitenkaan tarennut olla, ja kun aurinko oli noussut jo hetken aikaa, vaihdettiin paikkaa. Nyt sujahdettiin tutka-aseman toiselle puolelle, mistä näky oli – jos mahdollista – vieläkin dramaattisempi.

Toisella puolella myös sijaitsi saaren korkeimmalle huipulle Pico Ruivolle vievän reitin aloituspiste. Sen vaelluksen piti alun perin olla myös meidän ohjelmassa, mutta muuttuneen aikataulun vuoksi se oli kuitenkin jätettävä väliin. Se jos mikä harmitti, sillä esimerkiksi tämän Mikan postauksen perusteella vaikuttaisi, että kyseistä reittiä ei olisi kannattanut missata. Se kuitenkin on jälleen aivan loistava syy palata Madeiralle.

Auringonnousu Pico de Areeirolla oli kuitenkin kokemus, jota voin suositella erittäin kovasti vaikka huippuvaellukset tuntuisivatkin vähän liian hurjilta. Retki kannattaa sijoittaa mahdollisuuksien mukaan reissun ensimmäisille päiville ainakin, jos aikainen aamuherätys tuntuu liian ankealta ajatukselta, sillä matkan ekoina päivinä keho ei välttämättä vielä myötäile kahden tunnin aikaeroa ja herätys tuntuu huomattavasti helpommalta.

Ps. Huomasithan, että Vaihda vapaalle -blogi on nykyisin Pallontallaajissa? Tää on ihan huippu juttu, lämpimästi tervetuloa vielä kerran Elina ja Tomi!!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Tympii 1.7.2017 at 11.59

Kaikkiaan yksi huonoimmista MATKA-blogeista ikinä!!! Kieliasu kangertelee, eivätkä kuvatkaan puolusta paikkaansa.
Suositan kotimaan matkailua ilman kuvailua ja omien pikku porkkanoiden mutustelua vaikka teltassa. Bye bye – siirryn lukemaan ihan oikeita matkablogeja.

Vastaa
Inka 5.7.2017 at 20.10

Kiitos palautteesta Anne, ja bye bye! Porkkanat rules.

Vastaa
Mika / Lähtöportti 2.7.2017 at 0.29

Mahtavaa, että säkin sait kokea auringonnousun tuolla huipulla! Siellä pilvien yläpuolella on todellakin oma tunnelmansa. Mulla oli muuten ihan sama fiilis tuonne ylös ajaessa, että nouseeko aurinko sittenkin liian aikaisin, vaikka kuinka kellosta katsoin että vielä pitäisi olla aikaa. Ja olihan sitä aikaa lopulta tarpeeksi. Seuraavalla kerralla sitten auringonnousun ihailun jälkeen tuolle patikkapolulle!

Vastaa
Inka 5.7.2017 at 20.16

Patikkapolku sai tosiaan tällä kertaa odottaa, mutta eiköhän mun aika vielä koita! Fiilis pilvien yläpuolella oli kyllä jotain, mitä en oo kovin montaa kertaa päässyt kokemaan ja kieltämättä siihen jäisi varmasti koukkuun, jos siihen olisi mahdollisuus. Oon vieläkin superkateellinen patikkaretkestä!!!

Vastaa
Merja / Merjan matkassa 2.7.2017 at 12.42

Täytyy myöntää, ettei Madeira ole aikaisemmin kiinnostanut. Mielikuva on, että joko siellä aina sataa tai sitten on muuten vaan viileää. Näiden postauksien ja parin ystävän suosituksien jälkeen voisin harkita Madeiraa uudestaan. Tykkään vaeltamisesta eikä aikaiset herätykset auringonnousuja katsomaan säikäytä. Oletko käynyt Azoreilla? Mietin miten paljon samankaltaisuutta näillä kahdella on.

Vastaa
Inka 5.7.2017 at 20.21

Jännä että sulla on tuommoinen mielikuva! Katsoin ennen reissua sääennusteita aika epätoivoisena, kun joka päivälle luvattiin pilvistä ja +18 kun olin mielikuvissani menossa helleparatiisiin. No, todellisuus iski kohteessa kun tajusin että esimerkiksi Funchalissa oli melkein aina aamuisin ja iltaisin pilvistä, mutta päivisin taas oli kaikkialla missä kävin tosi aurinkoista ja lämmintä. Sama keli jatkuu kuulemma läpi vuoden, joten eiköhän siellä aurinkoa riitä myös sulle asti. Ja tietty niitä upeita trekkimaastoja!

Azorit on multa jääneet toistaiseksi kokematta, enkä valitettavasti osaa yhtään arvioida, miten maisema siellä muistuttaa Madeiraa. Tätä saarta sen sijaan uskallan suositella tosi lämpimästi!

Vastaa
Osku 2.7.2017 at 15.51

Hienoja kuvia. :)
Ja tulipa luettua se edellinenkin juttu. Noh ehkä sanavalinnat oli vähän kärjekkäitä, mutta jos olisit kirjoittanut vastaavan jostain teinipintaliitobilepaikasta olis enemmistö kommenteista todenköisesti ollut myönteistä nyökyttelyä.

Teit niin tai näin, monen matkablogin kohdalla on se ongelma että moni lukija pitää sitä joko liiallista siloittelua jossa kaikki on ihanaa, tai sitten olet juntti kun et ymmärrä jonkun paikan hienoutta tai tykkää jostain.

Vastaa
Inka 5.7.2017 at 20.22

Kiitos Osku! :) Ja niinhän se on, että koskaan ei voi miellyttää kaikkia. Ylilyönneistä onneksi oppii, mutta eipä sekään oo kaikkien mielestä koskaan hyvä.

Kiva juttu, että jaksat kommentoida!

Vastaa
Pingviinimatkat 11.7.2017 at 10.48

Mahtavaa, että pääsit kokemaan auringonnousun tuolla! Näyttää vähintään yhtä hyvältä, kuin mitä auringonlaskun aikaan <3 Ens kerralla mekin mennään katsomaan nousua, jotta ehditään tekemään kävely huipulta huipulle!

Vastaa
Inka 15.7.2017 at 9.48

No älä muuta viserrä, oli kyllä yks reissun hienoimpia hetkiä! Ja kieltämättä itelläki on jo ens kerta mielessä. Kiitti vielä kaikesta, ilman sua en olis koskaan menny Madeiralle!! <3 <3

Vastaa

Jätä Kommentti