Pallontallaajat.net
Valikko

Erilainen lomaviikko Irlannissa

Kirjoittanut Inka 18.10.2017

Jos Cliffs of Moherin suhteen kävi tajuttoman huono munkki, oli onnetar mun puolella maanantaina, kun kotimatka Irlannista koitti. Ofelian saapumisesta oli varoiteltu useaan otteeseen, ja jännättiin sormet ristissä, miten paluulennon kanssa kävis.

Kaikeksi onneksi olin varannut paluulennon maanantaiaamulle, ja aikaiselta tuntunut puoli 11 lento taisi lopulta olla viimeisiä, mitä Dublinin lentokentältä sinä päivänä nousi. En siis nähnyt kuuluisia nähtävyyksiä, mutta pääsinpähän ainakin ajoissa kotiin ilman sen suurempaa lentokenttäjähimistä, mitä voi pitää jo sinänsä voittona varsinkin, kun osa kavereista odottelee edelleen uutta paluulentoa sunnuntaina päättyneistä kisoista.

Itse Dublinin-viikko oli melko erikoinen mun näkökulmasta, sillä tosi harvoin, tai oikeastaan ei juuri koskaan, tulee matkustettua ulkomaille niin että varsinaisesta kohteesta ei oikeastaan nää yhtään mitään. Nähtävyyksien tsekkailu jäi siihen yhteen ainoaan päivään, kun hengasin sumuisilla kallioilla ja tsekkasin Dublinin kaksi nähtävyyttä aamukuuden pimeydessä ja that’s all.

Olin lähtenyt reissuun töihin ja niissä merkeissä matka kuluikin, lähinnä kisahallin, hotellin ja lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevan ravintolan väliä hiihtäen. Näin reissaajan näkökulmasta aika paljon jäi kaivelemaan, ja tuntuukin että voisin ihan hyvin lähteä Dubliniin uudelleen milloin vain, jos kaupungista jotain silloin vaikka sattuis näkemään.

Nyt ehdin tosiaan nähdä Ha’pennyn sillan ja puikkelehtia hetken aikaa kapeilla ja aika hauskan näköisillä kaduilla, mutta siihen jäi nähtävyyksien tsekkailu. Toisaalta oli mielenkiintoista kokea tällainenkin reissu, jossa kohteesta saa vaan ihan pienen teaserin. Ehkä ens kerralla enemmän!

Löytyykö lukijoiden joukosta Dublinin-tuntijoita, kantsiiko lähtä uudelleen?

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Hanneli/duunireissaaja 18.10.2017 at 8.13

Kannattaa ehdottomasti lähteä uudelleen! Ja sait muuten äärimmäisen hyvin kuvailtua sen, millaisia mun työmatkat on. Varsinkin silloin, kun en pysty yhdistämään työreissuun pientä pätkää vapaata. Siinä ei paljon kaupunkia fiilistellä

Vastaa
Suunnaton 18.10.2017 at 8.26

Komppaan Hannelia, kuulosti tutuntyyppiseltä työmatkalta! Dubliniin en osaa ottaa kantaa, kun se on yksi niistä muutamasta Euroopan kolkasta, jossa en ole vielä käynyt. Mutta Irlanti ja siinä sivussa Dublin kyllä kiinnostaa kovasti!

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.21

Hehe, mun työmatkat on tavallisesti hyvin erilaisia, mistä syystä tää kokemus oli tosi erikoinen.

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.21

Heh, nyt jotenki ei ihan hirveästi käykään kateeksi, että reissaat jatkuvasti työn puitteissa. :D Toivottavasti sulla käy kuitenkin useammin niin, että saat siihen jonkun päivän kaupunkifiilistelyä! :)

Vastaa
Katja | Historia de Viajes 18.10.2017 at 16.45

Dublin ei oikein tarjonnut mulle mitään kun ei olut maistu ja sen tekeminen suuremmin kiinnosta ja mulle jäi vähän semmonen kuva, että kaupunki on nimenomaan sellanen harmaa poikien reissun kalja paikka… :D Me nähtiinkin kaikki tärkein oikeastaan päivässä. Mutta onneksi sattu hyvät kelit, koska sitten toisaalta Dublinia enemmän hämmästytti kuinka paljon siinä lähellä ympärillä on ihan mielettömiä pikku kyliä ja patikkapolkuja ihan mahtavine maisemineen. Eli joo kaikesta huolimatta kannattaa palata joku päivä! Määkin aion ehdottomasti ja sitte suuntaan tonne toiselle rannikolle ihailemaan maisemia.

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.24

Haha, poikien reissun kaljapaikka kuulostaa just siltä miltä Dublin vaikutti mun silmissä ennen tuota reissua! :D Tosin nytki sain niin vähän tarttumapintaa että ihan hirveästi ei ehkä näkemys kuitenkaan muuttunut, vähän vaan lieveni. Ihana että sulla oli hyvät kelit!!! Ja ainakin se alue mitä näin hyvällä säällä oli ihana, ainakin noin säiden puolesta. Eli takasi ehottomasti vielä joskus!

Vastaa
Kohteena maailma / Rami 18.10.2017 at 18.12

Jos on pub-kulttuurin ystävä, niin Dublinilla on siihen paljon annettavaa. Muutamat nähtävyydet kaupungissa on sellaisia missä kannattaa käydä, mutta muuten parasta Irlantia on Dublinin ulkopuolella. Itse olen joka reissulla käynyt yhden illan Dublinin baareissa (Temple Barin ulkopuolella), mutta muun ajan olen reissanut kaupungin ulkopuolella. Ajattelin mennä kyllä joskus ensiksi mainitun syyn vuoksi pelkästään Dubliniin muutamaksi päiväksi, mutta muuten kyllä kierrän Irlantia pienten kalastajakylien ja links golfkenttien kautta. Ei Dublinissa siis mitään vikaa, muualla Irlannissa on vaan enemmän tarjolla itsell
sopivampia elämyksiä.

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.25

Haha Rami, kiitti kommentista! :D Mulla jäi Temple Barkin kokematta, kun en oo ihan pub-kulttuurin suurin fani, mutta kaivelemaan jäi kyllä juurikin tuo muu Irlanti, jonne toivottavasti pääsee vielä seikkailemaan. :)

Vastaa
kaj 18.10.2017 at 23.19

Asuin pari vuotta Dublinissa. Irlanti on maa jossa mikään ei toimi. Turistina tuolla voi pari päivää viettää. Suosittelen Skotlantia.

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.26

Oho, sullahan tuntuu jääneen Irlannista samanlaiset traumat ku mulla Itävallastsa. Skotlanti on varmasti kans hyvä vaihtoehto! :)

Vastaa
Julia - Villi lapsi 19.10.2017 at 19.40

Olen käynyt Dublinissa kolme kertaa ja tykkään kyllä! Mun mielestä kaupungissa on jokseenkin ihanan rento tunnelma eikä koskaan ole ollut ihmisiä tungokseen. Toki ehdottomasti suosittelen myös Irlannin muuta antia…juuri nuo pikkukylät, rannikot ja nummet kannattaa lisätä suunnitelmiin :)

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.26

Jes, ihana kuulla että Dublin-fanejakin löytyy! :)

Vastaa
illusia 20.10.2017 at 9.14

Kävimme Dublinissa 2003 ja monesti on käynyt mielessä palata tuohon mielenkiintoiseen kaupunkiin, mutta vielä ei olla ehditty. Silloin matkan tarkoitus oli Dingle Circlen patikointi ja Dublinissa vietimme vain viimeiset päivät. Majoituimme Temple Barin alueella, jossa pubikulttuuri ja kansanmusiikki kukoistaa. Pubien lisäksi teimme tuliaisostoksia ja kuvasimme kaupunkia. Ehdimme käydä vain Trinity Collegessa ja sen upeassa kirjastossa (The Long Room). Patikkamatkan pysähdyspaikat olivat Dingle, Dunquin, Ballydavid, Cloghane ja Aran-saarista Inisheer ja Inishmore. Dubliniin palasimme Rossavealin ja Galwayn kautta. Ennen Aran-saarille menoa poikkesimme katsomaan Cliffs of Moherin, meitä sää suosi. Suosittelen lämpimästi Dingle Circlen patikointia!

Vastaa
Inka 21.10.2017 at 16.27

Jos jokin jäi kaivelemaan erityisesti, on se juuri tuo Trinity Collegen kirjasto. Se oli listalla, mutta en sitte missään välissä ehtinyt sinne ja nyt harmittaa. Patikointi kuulostaa ihanalta, ja pitää painaa mieleen. :) Kiitos kommentista Illusia!

Vastaa
Julia 23.10.2017 at 16.59

Cliffs of Moherin lisäksi kannattaa tsekata myös Giants Causeway, mun silmään oli mahtavampi ku Cliffs of Moher! Killarneyn kylä ja -luonnonpuisto länsi Irlannissa on kans niin symppis paikka. Ite aijon vielä jokupäivä toteuttaa Irlannin rannikon roadtripin niin mielettömiä maisemia siellä on. Dublinista kaheksantoistakesäsenä jäi mieleen vaan huiput yökerhot, Penneysissä shoppailu ja komeat irlantilaiset miehet:-D

Vastaa
Inka 26.10.2017 at 6.04

Oo, Giants Causeway näytti ainaki kuvien perusteella ihan mahtavalta! Pitää pitää nuo vinkit mielessä, kiitti niistä. Ihan taatusti tulee kyllä lähettyä vielä joskus uudelleen, sen verran rutkasti on tullut kiinnostavia kohdevinkkauksia. :) Ja haha, voin kyllä kuvitella että 18-vuotiaana mielessä on ollu ihan muut jutut ku maan upeat luontokohteet! :D

Vastaa

Jätä Kommentti