Pallontallaajat.net
Valikko

Viikonloppu Berliinin trendialueella – kannattiko hengailla vaan Prenzlauer Bergissä?

Kirjoittanut Inka 26.10.2017

Meidän Berliinin-viikonloppureissu kului melko pitkälti samoilla kulmilla, ja se kuvasti matkaa aika hyvin: otettiin sen verran rennosti, ettei juurikaan päästy edes yhtä kaupunginosaa pidemmälle. Yövyttiin Prenzlauer Bergissä, ja kuten esimerkiksi aiemmasta ruokapostauksesta voi päätellä, vietettiin kaupunginosassa ja sen ravintoloissa melko rutkasti aikaa.

Se oikeastaan vasta sai munt tajuamaan, miten valtavan suuri kaupunki Berliini onkaan. Jos me käytettiin kaksi päivää melkeinpä kokonaan pelkästään yhdessä kaupunginosassa, ei tekeminen loppuis tuossa kaupungissa kovin nopeasti. Toki tehtiin retkiä muun muassa Mitteen, mutta silti oli vahva fiilis siitä, että valtaosa viikonlopusta kului juuri Prenzlauer Bergissä.

Kaupunginosan valitseminen lomakohteeksi oli silkkaa sattumaa, sillä buukattiin lopulta melko randomilla majapaikka Airbnb:stä. Valittiin muutama vaihtoehto kaupunginosista joiden olemassaolosta oltiin kuultu aikaisemmin, ja lopulta tehtiin päätös sen enempää miettimättä. Nappiin kuitenkin meni, sillä huone prenzlauerbergiläisen pariskunnan asunnosta oli tosi nappi valinta siitäkin huolimatta, että varaushetkellä se ei ollut saanut vielä yhtään arvostelua.

Majoituin ekaa kertaa huoneessa kokonaisen huoneiston sijaan, mikä oli melko mielenkiintoinen kokemus. Huone oli avara ja valoisa, ja lähes nelimetrinen huonekorkeus sai äimistelemään berliiniläisiä asuntoja. Ei ihan hirveästi hengattu meidän hostien kanssa eikä se ollut edes tarkoitus, ja tavattiinkin ne vaan tosi pikaisesti: sisäänkirjautuessa pariskunnan kimuli oli mua vastassa, ja toisena iltana toinen puolisko sattui tulemaan kotiin kun me oltiin vielä hereillä. Muuten elettiin sen verran eri rytmissä, että ne saapui asuntoon siinä vaiheessa kun me oltiin jo nukkumassa, ja me taas paineltiin ulos aamuisin ennen kuin hostit oli edes heränneet.

Prenzlauer Bergissä riitti katseltavaa, vaikka en olis kyllä etukäteen niin uskonutkaan. Nyt kun oltiin tyttöjen reissulla eli viikonlopun pääasiallinen ohjelma oli haahuilla paikasta toiseen, tarjosi alue lähes loputtomasti symppiksiä kahviloita, ravintoloita, putiikkeja ja maisemia töllisteltäväksi. Jo kaupunkikuva on mun mielestä tuolla alueella erityisen viehättävä, sillä värikkäät talot ja jotenkin todella rento tunnelma on niin helposti aistittavissa.

Meidän viikonlopun lisäksi jäin Berliiniin vielä päiväksi työmatkalle, ja ohjelmassa oli muun muassa pyöräkiertue ympäri kaupunkia. Kierros alkoi tietysti Prenzlauer Bergistä, ja oli hauska huomata, miten rauhallinen kaupunginosa oli myös pyöräilijän näkökulmasta! Autot ottivat kaksipyöräisen huomioon tosi hyvin, eikä missään vaiheessa ollut mitenkään paniikki tai turvaton olo, vaikka ajelinkin ensimmäistä kertaa pyörällä uudessa kaupungissa, ja se on monesti vähän jännän paikka.

Poikettiin myös sisäpihoille alueen suurimmilta kaduilta missä sai huomata, että ihan kaikkia PB:n julkisivuja ei oltukaan kunnostettu vuoden 2006 jalkapallon maailmanmestaruuskisoja varten. Aika nopeasti paljastui karu totuus siitä, että kunnostustyöt koskivat vaan tärkeimpiä katuja ja nimenomaan niiden talojen julkisivuja, jotka näkyy matkailijoille. Sisäpihoilla oli edelleen ränsistyneitä ja superhalpoja taloja, joissa kovin moni ulkkari ei todellakaan haluaisi asua.

Piipahdettiin edellisreissulla Terhin kanssa Prenzlauer Bergin tunnelmallisimmaksi kehutulla ravintolakadulla Kastaniealleella, joka oli kyllä niin symppis että ei paremmasta väliä. Sain kuitenkin sisäpiirivinkin, jonka mukaan seuraava trendikatu olisi aivan Kastanienalleen vieressä sijaitseva Pappelallee, joka on niin ikään täynnä ravintoloita ja kahviloita. Paina siis tuo vinkki mieleen, kun suuntaat Berliiniin seuraavan kerran!

Tämän Berliinin-matkan jälkeen en voi muuta kuin suositella Prenzlauer Bergiä tosi lämpimästi, vaikka vaan sunnuntaikävelyn kohteeksi.

Ja huomaa muuten kuvien määrästä että tällä reissulla pääpaino oli todellakin jossain aivan muualla kuin valokuvaamisessa, sillä kuvamuistoja tuolta matkalta on kertynyt todella vähän! Kälätystä siis riitti kuvaamisenkin edestä. :D

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 28.10.2017 at 17.55

Awww, Berliini! Juuri tässä pari päivää sitten pohdin, että kaupunkiloma Berliiniin menisi nyt kyllä. Prenzlauer Berg on omiakin suosikkeja kaupungissa sekä Mitte kanssa, jossa me yövyttiin.

Airbnb:n huoneet on ollut positiivinen yllätys mulle, olin ennen vähän nihkeä niiden suhteen, mutta siinä säästää yllättävänkin pitkän pennin verrattuna koko kämppään. Ps. Tosi ihana ja vehreä toi teidän huone, love it!

Vastaa
Inka 31.10.2017 at 16.07

Ahh, Berliini on niin ihana! Ja tän yhden kerran perusteella voisin kyllä kokeilla uudelleenkin pelkän huoneen vuokraamista, varsinkin kun tosiaan sattu noin hyvä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti