Pallontallaajat.net
Valikko

Ens viikolla New Yorkiin – kerro oma matkavinkkisi!

Kirjoittanut Inka 30.10.2017

Ahh, en voi uskoa että sanon tämän: ensi viikolla mulla on luvassa reissu New Yorkiin! Tuntuu ihan käsittämättömältä, että reissu on näin pian. Viimeinkin! Siitä huolimatta mulla on sellainen fiilis, että en oo ehtinyt mehustella tulevaa matkaa riittämiin, joten se onkin puhtaasti tämän postauksen sisältö. Ai että tuntuu hyvältä päästä taas kokemaan lempikaupungin tunnelma!

Lähden siis matkaan Sannan kanssa, joka sopivasti kyseli meidän kaveriporukan Facebook-ryhmässä jokunen aika sitten että ei kukaan olis valmis lähteen sen kanssa nyt syksyllä New Yorkiin.. Mun tassu nousi aika nopeasti kohti taivasta varsinkin, kun lennot oli jo ostettu joten olikin melkoisen siistiä, kun Sannuli sai lopulta paikat samalle lennolle. Minä ja New York -teemainen 30-vuotismatka muuttui salamannopeasti tyttöjen kaupunkilomaksi, ja mikäs oliskaan sen parempi tapa juhlistaa tulevia pyöreitä? En ihan heti keksi kovin montaa realistista vaihtoehtoa!

New Yorkin -suunnitelmat on tehty jo melko pitkälle. Tullaan majoittumaan Pod 51 -hotellissa aivan Manhattanin ytimessä, joten sijainti on erinomainen neljän päivän mittaiselle kaupunkilomalle. Me ollaan buukattu tosi pieni huone jaetulla kylppärillä, ja parasta huoneessa oli se, että kerrossängyn molemmissa punkissa pitäisi olla oma telkkari! :D Voidaan siis katella New Yorkin uutisia omilta ruuduiltamme.

Suunnitellessa oli hauska huomata miten samanlaiset toiveet meillä Sannan kanssa matkan varalle oli, ja ohjelmassa olisi kiertää mun toivomat hampurilaispaikat eli Shake Shack, Bare Burger ja Five Guys sekä käydä herkuttelemassa Mighty Quinn’sin brisket-leivällä Smorgasburgissa. Lisäksi haaveillaan molemmat Whole Foodsin antimista ja fiilisteltiin myös pay by the pound -tyylisiä aamiaisbuffeteja. Namm!

Shoppailuosastolla meillä molemmilla kiiltää silmissä tietysti rättitaivas Century 21 sekä Marshallsin kaltaiset myymälät, missä kaupataan rekkitolkulla edellisten kausien kappaleita pilkkahintaan. Mulla on vähän paha tapa olla superhuono shoppailija enkä yleensä löydä tällaisista putiikeista yhtään mitään, mutta aina voi yrittää. Lisäksi tavoitteena on päästä tuhlaamaan matkakassaa ainakin Lululemonille, American Eagles Outfittersiin sekä Uniqlohon.

Syömisen ja shoppailun lisäksi ajateltiin käydä tsekkaamassa Freedom Towerista avautuvat maisemat, sekä mahdollisesti tsuumailemassa auringonlaskua myös Brooklyn Bridge Parkista sekä Roosevelt Islandilta. Muutoin tavoitteena on vaan nauttia New Yorkin tunnelmasta ja varmaankin pysytellään pääasiassa Manhattanilla, kun aikaa on niin vähän. Meillä on myös kova yritys päästä piipahtamaan musikaalissa, joten toivotaan että tää haave toteutuisi viimein tällä reissulla.

Otetaan Sannan kanssa vielä yksi fiilistely- ja suunnitteluilta ennen h-hetkeä eli matkalle lähtöä. Sitä varten ajattelin vielä kysellä suosituksia just sulta: mitä sun mielestä New Yorkissa kannattaisi ehdottomasti kokea kahden kimulin kaupunkilomalla? Isot kiitokset jo etukäteen! :)

Loppuun vielä yks iiiiks: en kestä miten fiiliksissä oon tulevasta matkasta!

Blogissa jo niin monta kertaa nähdyt kuvat on napattu ihka ekalta New Yorkin matkalta vuonna 2009. Ihanaa päästä viimein nappaamaan uusia otoksia!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 31.10.2017 at 8.20

Voi niin ihana reissu teille tulossa! Ja monet noista jutuista on just niitä mitä itsekin (aina) tehdään :) Ja vierailu Century21:ssa on ihan klassikko, yleensä sovitaan joku puoli tuntia (tai tunti, jos on oikeasti jotain kiikarissa), mikä riittää kyllä hyvin kyseisessä paikassa (ja plussaa että vessaan ei ole yleensä jonoa). Mut muistelen, että olen ostanut sieltä ainakin jonkun parin kenkiä, huiveja ja laukun. Jos olisin päässyt sinne nyt syksyllä, olisin etsinyt sopivan lompakon. Melkein pitää tietää mitä menee hakemaan, muuten sitä tavaraa on siellä ihan liikaa ja menee pää pyörälle ja tulee ahdistus :D

En tiedä mitä tähän teidän listaan enää lisäämään, paitsi tietty ruskan ihastelu Central Parkissa, mutta se teillä varmaan oli muutenkin mielessä :) Erityisen kiva on ollut napata aamukahvi ja joku pulla tms. mukaan ja istahtaa puiston penkille seuraamaan lenkkeilijöitä ja muita ohikulkijoita. Kun kerrankin on sellainen hetki, ettei itsellä ole kiire mihinkään. Siksi tykkään käydä aamuisin myös vaikkapa Wall Streetin tietämillä, kun muut kiiruhtavat töihin ja itse on lomalla :)

Vastaa
Inka 31.10.2017 at 16.10

Mää oonki just painanu mieleen muutamia juttuja mitä lähen saalistamaan Century21:sta, katotaan kauanko siellä tällä kertaa menee. Yleensä oon Karimin mukana kiertämässä miesten osaston ja sitte ku päästään naisten osastolle, en jaksa käydä tsekkaan muuta kuin urheiluvaatteet ja alkkarit. Tosin niillä pääsee yleensä aika pitkälle. :)

Ruska Central Parkissa on ehdoton, ja suunniteltiinki tekevämme sinne jonkinlainen aamulenkki, kun kuitenkin ollaan aina kukonlaulun aikaan hereillä. Ja parasta on kyllä nauttia siitä että voi ottaa iisisti silloin, kun muilla on kiire! :D

Vastaa
Miraorvokki/Pöndekengissä 31.10.2017 at 8.22

New York, New York. <3 Mulla ei ole vinkkejä, koska en ole vielä näin länteen päässyt, mutta jään innolla seuraamaan tulevia postauksia ja kuvasaldoja! Jonain päivänä vielä. Teidän hotellin lokaatio kuulostaa hyvältä, niin ihanaa lomaa teille! <3

Vastaa
Inka 31.10.2017 at 16.11

Voi vitsi, toivottavasti NYC tulee sulle pian tutuksi! Se on kyllä ihana! :) Ja kiitos, matkasta tulee varmasti aivan huippu. :)

Vastaa
New York Bucket List 1.11.2017 at 3.09

Moi! Mulle paras kokemus tässä kaupungissa on ollut livejazz tähän mennessä. Esim. drinksut Dizzy’s-nimisellä jazzklubilla Central Park -näkymin ei ois huono idea ollenkaan. :) Mulla on blogissa ilmaisia vinkkejä tekemiseen Nykissä museoista tähtien katseluun, käy kurkkaamassa jos löydät jotain teitä kiinnostavaa. Vinkit löytyy blogista tägillä Halpaa huvia New Yorkissa :) Hauskaa matkaa ja tervetuloa Nykiin!

Vastaa
Inka 21.11.2017 at 18.02

Kiitos terkuista ja vinkeistä, kävinkin kahlaamassa sun blogipostaukset läpi ja sieltä löyty erinomaisia tipsejä. Kiitti siis niistäkin! :)

Vastaa
Sonja | FIFTYFIFTY 1.11.2017 at 21.18

Ooh, edellinen kommentti vei jalat suustani – jazzia Greenwich Villagessa! <3 Me käytiin kolmen paikan ovella: Blue Note on ehkä kuuluisin, mut siellä järjestetään aika kalliita keikkoja, joihin porukka ostaa liput etukäteen tai sitten seisomapaikka baarista maksaa about 60 dollaria. Sitten Village Vanguardissa sisäänpääsy on 30 dollaria, lisäksi on yhden tai kahden juoman ostopakko. Joten suosittelen Smalls-pubia, joka on ihan tuon Village Vanguardin lähellä. Smallsiin maksaa 20 dollaria sisään, se on nimensä mukaisesti pieni, eikä siellä ole juomien ostopakkoa, vaikka suotavaa se kait on. :) Ihanaa reissua! <3

Vastaa
Inka 21.11.2017 at 18.01

Kävin lukemassa tämän vinkin ennen reissua, mutt näköjään lähtökiireessä unohdin vastata kommenttiin! Kuulostaa kyllä ihanalta tuo jazz-elämys! Me ei siihen nyt taivuttu, mutta muistan vielä eläväisesti kun käytiin jazz-keikalla New Orleansissa ekalla road tripillä. Vitsi se oli kyllä mahtava, joten voin uskoa että tämäkin oli!

Vastaa
Anna 9.11.2017 at 20.29

New York on kyllä upea paikka, toivottavasti teillä on upea reissu. <3 Me käytiin mieheni kanssa 4 vuotta sitten NY:ssä, tykättiin todella paljon.
Hyvä ruokapaikka Sohossa on Cowgirl, tykkättiin mieheni kanssa siitä kovasti. :) Kesällä upea paikka olis se puutarhakattojen päällä mutta nyt varmaan ei oo niin hieno. Mukavaa reissua! :)

Vastaa
Inka 21.11.2017 at 17.55

Apua, en huomannu tätä kommenttia ko nyt vasta, voi ei! Pitää pitää mielessä ja varata vaikka uus reissu Nykiin, kuulostaa siistiltä!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti