Pallontallaajat.net
Valikko

Blogi kahdeksan vuotta – voita 8 lempituotetta reissuillesi

Kirjoittanut Inka 8.11.2017

Tuntuu hullulta, että oon pitänyt julkista nettipäiväkirjaa matkailusta jo kahdeksan vuoden ajan! Blogi sai aluksi alkunsa journalistikoulun tietotekniikkatunnilla missä piti opetella käyttämään bloggeria, jäi unholaan kuukausiksi kunnes sitten todellisen blogi-innostuksen sytyttyä kaivoin vanhan tilin esille ja aloin tulittaa tekstiä.

Postauksia on syntynyt kahdeksan vuoden aikana lähes 1 500, ja varsinkin alkuvuosina kirjoittelin harva se päivä. Silloin vapaa-aikaakin oli enemmän, mutta suurin rajoite kirjoittelulle on ollut sittemmin ihan omassa päässä: ilkeät kommentit tai vaihtoehtoisesti yleisesti kommenttien puute, matkailuaiheen tiukka rajaus ja oman suunnan etsiminen ovat selvästi viime vuosina vieneet postausten julkaisuaktiivisuutta. Toisaalta samalla, kun reissutunnelmia julkaisee jo verekseltään Instagramissa ja muualla sosiaalisessa mediassa oon monta kertaa pohtinut, mikä matkatunnelmia välittävän reissublogin merkitys enää on?

Näillä tunnelmilla hyppään uuteen blogivuoteen, joka tosin alkoi jo lokakuun puolivälissä, kun olin Irlannissa hummailemassa. En ehtinyt silloin järjestää asian tiimoilta mitään, ja blogisynttärit on muutenkin tupanneet mulla jäädä viime vuosien aikana juhlistamatta. Nyt oli kuitenkin fiilis että jotain pitää tehdä, ja sen pitää olla juuri teille!

Kahdeksan blogivuoden kunniaksi oon kasannut paketin, johon kuuluu mun kahdeksan suosikkituotetta, jotka oon kokenut matkojeni varrella enemmän tai vähemmän hyödyllisiksi. Omien luottotuotteiden tuoma ilo on kiva jakaa eteenpäin kun voi seistä sataprosenttisesti kokemusten myötä niiden takana.

Lähes kaikki tuotteista oon ostanut itse, mutta yhden tuotteen pyysin yhteistyönä. Halusin nimittäin tarjota jollekulle teistä mun kaikkien aikojen suosikkilaukun, Haglöfsin Lava 50 -matkakassin ilostuttamaan reissuja. Mun violetti Lava on näkynyt blogissa tiuhaan tahtiin ja se onkin mun mukana lähes kaikilla mahdollisilla matkoilla. Laukku on aivan ässä, ja menee niin käsimatkatavarana kuin ruumassakin, joten olin tosi mielissäni kun sain vastauksen, että Haglöfs lahjoittaisi mieluusti Lavan mukaan synttärikilpailuun.

Myös osa muista tuotteista on näkynyt blogissa monta kertaa, ja ovat varmasti tuttuja monelle teistä.  Mujin mainio s-koon pakkauskuutio ja 30 millilitran uudelleentäytettävät nestetuubit kuuluu mun vakiokalustoon, samoin pieni spray-purkki, jonka avulla vaatteen kuin vaatteen saa suoristettua rypyistä suihkuttamalla niihin vettä ja antamalla kuivua. Siggin juomapullot on ollu mulla päivittäisessä käytössä vuodesta 2009 lähtien, joten oli ilmiselvää että hankin arvontaan 0,6-litraisen pullon. Lisäksi mukaan valikoitui pari kosmetiikkatuotetta: kotimaisen Flow kosmetiikan sheivaussaippua joka on aivan mahtava sekä Weledan Skin Food, josta ei valitettavasti saanut matkaversiota lähi-Ruohonjuuresta. Lisäksi mukana on myös Clas Ohlsonista hankittu suojapussi Lavalle ruumaa varten.

Miltäs kuulostaa? Ite oon ainakin aivan lapsellisen innoissani tästä!

Kisapalkintona on siis setti, johon kuuluu edellä mainitut kahdeksan tuotetta. Koska haluan antaa sen nimenomaan jollekulle teistä rakkaista lukijoista, on nyt aika arvonnan sijaan kilpailulle, johon valitsen itse voittajan. Osallistu kilpailuun kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla kuka oot sekä miten oot päätynyt mun blogin pariin. Näin määki pääsen tutustumaan teihin!

Viimeinen osallistumispäivä on sunnuntai 19. marraskuuta.

Nyt kuitenkin New Yorkiin! Ellei tunnelmia päivity matkan aikana blogiin saakka, voi menoa ja meininkiä seurata tuttuun tyyliin Instagramista @inkakha ja @sannasmag -tilien takaa. Adios!

Lisää tästä aiheesta

85 Kommenttia

Suunnaton 8.11.2017 at 8.07

Vau, kahdeksan vuotta jo! Sä oot kyllä ihan alan pioneereja :)
Toivottavasti jaksat jatkaa blogin kirjoittamista! Somen kautta pääsee toki heti mukaan reissutunnelmiin, mutta blogiin jäävistä merkinnöistä on paljon hyötyä muutenkin. Mä olen ainakin moneen kertaan palannut sun tiettyihin matkajuttuihin, kun haluan jostain kohteesta lisätietoa tai ihan vaan fiilistellä sellaista reissua.
Sitä miten alunperin päädyin sun blogiin, en nyt ihan varmaksi voi sanoa. Vahva veikkaus kuitenkin on, että etsin vinkkejä usan road tripille. Taitaakin olla sun syytä, että olen jumahtanut ajatukseen Utahista ja sen kansallispuistoista ;)
Enkä muuten tiedä, olisinko itse tajunnut perustaa blogia Pallontallaajiin, jos sen blogialusta ei olisi ollut tuttu sun blogin kautta. Eli kyllä tällä blogilla on ainakin tähän asti ollut suuri merkitys. Tsemppiä, että jaksat kirjoittaa sitä myös jatkossa!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.50

Kiitos kommentista! :) Kiva kuulla että blogi tuntuu vielä merkitykselliseltä, ja tuohan on kyllä totta että sen kautta vinkkien löytäminen ja niihin käsiksi pääseminen on huomattavasti vaivattomampaa kuin muiden kanavien kautta. Fiilistelyä unohtamatta!

Ah, road tripit! Niistä on ihan hullun pitkä aika, ja tuntuu hauskalta miten merkityksellisiksi ne on muodostuneet mun blogihistorian aikana. Utah on kyllä ihana!! Ja Pallarit rules, ihanaa jos mun esimerkki on saanu sut bloggaamaan tänne! :) Kiitti tsempistä!

Vastaa
Vippe 8.11.2017 at 10.32

Valtavan hienoa, kun jaksat jakaa tunnelmia ja kokemuksia muille. Seuraan Instaa ja fiilistelen, mutta kyllä blogeista on helpompi etisä tietoa ja vinkkejä. En kyllä nyt millään muista miten eksyin seuraamaan blogiasi, ehkäpä hakiessani vinkkejä Euroopan road tripille.

Itse olen keski-ikäinen hoitaja, joka matkustelee (road trippailee ja päiväpatikoi, murtsikoi) enimmäkseen miehensä (kuljettaja), mutta myös ystävien (kaupunkireissuja) ja aikuisten lastensa kanssa. Matkailuun kuluu kaikki lomapäivät ja myös paljon vapaapäiviä (vuorotyön ihanuus). Joskus niitäkin joutuu jatkamaan palkattomilla vapailla. “Sielunmaisema” on vuoret ja plussaa on tietysti vesi, joka voi olla joki tai järvi (hätätapauksessa merikin käy).

Ihania reissuja ja tsemppiä ja jaksamista bloggailuun !

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.51

Kiitos Vippe! Tosi kiva kuulla sunsta! Kaikkien lomapäivien käyttäminen matkailuun kuulostaa niin tutulta, ihanaa että nääkin oot tehny sen valinnan. :D Kiitos tsempistä!

Vastaa
VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 8.11.2017 at 11.25

Kahdeksan vuotta, huhhuh! Toi on kyllä huikea saavutus jo. Onnea Inka! <3

Mä en kyllä suoraan sanottuna muista edes, miten oon päätynyt alunperin sun blogisi pariin, sillä oon lukenut sun juttuja vuosia – oman blogin perustamisen kautta ehkä aktiivisemmin lisäksi kommentoinut postauksia. . Oisinkohan päätynyt tänne alunperin jonkinlaisen reissuvinkkien etsinnän kautta?

Olin niin täpinöissäni sillon pari viikkoa sitten ennen sitä kamerakoulutusta, että pääsen tapaamaan sut. Oot ollut mun sellainen "reissuidoli" pitkään, niin oli nastaa tavata vielä face to face.

Ihanaa New Yorkia! <3

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.52

Kiitos Veera! Ja niin hauska kuulla että oot lukenu mun blogia pitkään, hauskaa! Ja en kestä tuota mitä kirjoitit, tuntuu ihan hullulta, ja niin siisiltä! Absurdia olla jonkun reissuidoli edes hipsuissa, hih. Kiitos Veera! <3 Ja ens viikolla taas nähdään! :)

Vastaa
Laura Laakso 8.11.2017 at 15.29

Onnea synttärisankarille! Olin kuuntelemassa sua Mondon kirjottajakoulussa muutama vuosi sitten ja valaisit synkän luentosalin sun kirkkaan värisellä jakulla. Ajattelin, että tuossapa nainen, jolla on asennetta. En ollut seurannut juurikaan matkablogeja, mutta tuon koulutuksen jälkeen luin monta sun tekstiä ja innostuin myös sellaisista kohteista, joita en ollut aiemmin ajatellutkaan. Noihin aikoihin selasin paljon muidenkin konkareiden blogeja ja tajusin, että oma matkablogini tulee auttamatta hukkumaan kaikkeen siihen tietotulvaan, jota netti pursuaa. Olen hyväksynyt tämän ja jäänyt vain miettimään mikä on oman blogini funktio sen lisäksi, että se toimii matkapäiväkirjanani ja kummityttöni tylsien päivien pelastajana. On ihana seurata muiden blogiurien kehittymistä ja iloita onnistumisista, myös omista, jos joku teksti on kerännyt monta sataa lukijaa. Ja hei, mikä parasta, vaikka et valitsisi minua luxuspaketin voittajaksi, niin nyt ainakin tiedän mistä saan kauan etsimäni suojapussukan rinkalle.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.54

Kiitos Laura! Vitsi muistanki ku tulit juttelemaan koulutuksen jälkeen, ja niin siistiä että oot perustanut oman blogin, mahtavaa! Tosi ihanaa lukea sun ajatuksenjuoksua bloggaamiseen liittyen, ja niinhän se on, itse kullakin. Kaikkien meidän jutut tulee hukkumaan netin tietotulvaan, mutta tärkeintä mulle ainakin on, että pystyy inspiroimaan edes jotakuta. Kiitti kivasta kommentista!

Vastaa
kitigo 8.11.2017 at 17.38

Huh, pitkä ikä blogilla! Onnea ❤️ sun matkablogi on ollut aikanaan mun ensimmäinen kosketus blogimaailmaan. Silloin keksin että matkailu tulee säilymään intohimonani aina. Halusin aloittaa informatiivisen ja tehokkaan kirjoittamisen itsekin jo matkustelun alkuaikoina, mutta taito ja ennenkaikkea uskallus puuttui. Nyt voin vihdoin sanoa nauttivani oman blogini kirjoittamisesta. Pidän itseäni jotenkin vähän extremeäitinä ja elämääni lasten kanssa elämyksien summana, siitä on oikeastaan kiva kirjoittaa. Noi listaamasi tuotteet kuulostavat ihan huipuilta ja osa menee takuulla testiin ilman voittoakin :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.55

Kiitos onnitteluista! Ihanaa kuulla, miten oot löytänyt bloggaamisen ilon ja oot kyllä todellinen extremeäiti, ihan mahtavaa miten lähdet ennakkoluulottomasti seikkailulle kuin seikkailulle koko pesueen kanssa. Pakko nostaa hattua!

Vastaa
Raija 8.11.2017 at 21.53

Onnea kahdeksanvuotiaalle. Ma olen paatynyt blogiisi viitisen vuotta sitten kun muutin Kaliforniaan ja silloin olin (ja olen edelleen) kiinnostunut lukemaan Suomalaisten seikkailuista taalla suunnalla palloa. Jenkkijutut ovat siis se mika itsea kiinnostaa eniten mutta muutkin jutut tulee kylla luettua. Olen itse hieman harmissani siitta faktasta, etta moni blogi on paatynyt nimenomaan somee nykyaan enemman kuin itse blogikirjoituksiin. Nain aivan eri aikavyohykkeella ja viela kokoaikatyota tekevana menee moni instastory jne ihan ohi aikarajoitteidensa vuoksi. Mina siis toivon perinteisten blogikirjoitusten jatkuvan edelleen! :)

Ja, mua ei tartte laskea mukaan palkinnon arvontaan, postimaksu tanne kauas on ikavan paljon enka muutenkaan nykyaan ihmeemmin luota postiin enaa :D Mukavaa Nykin matkaa! Toivottavasti saamme siitta blogipostauksia myohemmin! :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.56

Moikka Raija, ja kiitti kommentista! Kiva kuulla, että tykkäät lukea edelleen perinteisiä blogijuttuja. Niille on tullut niin paljon kannatusta, että pakko ehkä jatkaa vielä! :)

Vastaa
Maiju 9.11.2017 at 6.45

Vautsi, kahdeksan vuotta! Olen itse löytänyt blogiin vasta noin vuosi sitten. Mulla on sellainen hatara muistikuva, että olen päätynyt tänne googlailemalla libanonilaista ruokaa ja jäänyt siltä tieltä selailemaan matkajuttuja. Olen itse reissannut enemmän Aasiassa ja Oceaniassa, joten on ollut kiva fiilistellä täällä uusia reissuhaaveita. Olen tykännyt sun tavasta ja näkökulmasta kirjoittaa. Se on ollut sopiva yhdistelmä fiilistelyä, hyvää tietoa kohteista ja ajatusten herättelyä siitä, että reissaamiseen liittyy myös varjoisampia puolia (jo vaikka esimerkiksi erilaiset vessajärjestelyt ).

Olen muuten utelias tuosta kassista, että onko se niin hyvä kuin hehkutetaan -terveisin vannoutunut reppu- ja rinkkareissaaja. Just tuon kokoinen käsimatkatavaroihin menevä kassi voisi olla kätevä, kun 55 litranen rinkka ei tyhjempänäkään kulje käsimatkatavarana ja seuraava pienempi kantoväline vetää vain 30 litraa. Ja onhan tuokin ilmeisesti ihan ok kantaa selässä, joten parempi varmasti omaan nykyiseen käyttöön kuin mikään pyörillä kulkeva perässä vedettävä asia!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.58

Kiitos kommentista Maiju sekä palautteesta! Pakko sanoa, että oon ihan myyty tuolle laukulle. Se on oikeasti todella hyvä. Oon kantanut sitä yhtäjaksoisesti täytenä muutaman kilsan matkoja, eli en mitään pitkiä patikoita, mutta tuommoiseen se on ihan ok. Ei se kantaminen koskaan miellyttävää tietty ole jos selässä on lähes kymmenen kiloa kamaa, mutta ei se ankeaakaan kyllä ole. Suosittelen tosi lämpimästi.

Vastaa
SannaN 9.11.2017 at 8.49

Hyvää (blogi)synttäriä! En kuolemaksenikaan muista miten olen blogiisi alunperin päätynyt. Siitä on jo vuosia. Hatara muistikuva neljän vuoden päästä, jolloin jälleen kerran matkakuume oli korkeimmillaan ja reissuaiheisia blogeja kulutin enemmän kuin koskaan. Osa blogeista jää helposti unholaan, mutta sinun touhustasi olen aina kovasti tykännyt ja siksi varmasti löydytkin yhä seurattavien blogien listalta. Kiitokset haluaisin tämän kommentin kautta välittää ja toivottaa ainakin yhtä upeita seuraavia 8 vuotta reissujesi seurassa!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.58

Kiitos Sanna!

Vastaa
Henni 9.11.2017 at 9.53

Olen päätynyt blogin pariin varmaankin etsimällä tietoa jostakin matkakohteesta, kevään ja tämän kesän aikana suunnitellessani edellistä reissua? Olen melko tuore lukija, harmi etten blogiasi ole löytänyt jo aiemmin :) Paljon olen kyllä saanut tietoa ja vinkkejä eri matkakohteista! Kiitos hyvästä blogista ja onnea myös tuleville vuosille :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.58

Kiitos Henni! :)

Vastaa
Marja 9.11.2017 at 11.04

Onnea kahdeksanvuotiaalle blogille! Siinä jo aikamoinen saavutus. Olen seurannut blogiasi jo vuosia, todennäkoisesti päätynyt muiden matkablogien tai jonkun listauksen kautta, ja tykkään edelleen seurata sinun reissuja :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.59

Isot kiitokset Marja! :)

Vastaa
Sini 9.11.2017 at 11.53

Minä olen löytänyt blogisi sattumalta, kun joskus pari vuotta sitten aloin kiinnostua blogien lukemisesta enemmän.
Itselläkin entinen matkahaaveilu muuttui haaveiden toteuttamiseksi ja kutsuisin itseäni nykyään intohimoiseksi matkailuharrastajaksi. Ikää on 37v. Reissaan yksin ja perheen tai kaverin kanssa. Löysin Mujin sun blogin kautta ja pakkauskuutiot on hyviksi todettu

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 21.59

Ah, miten mahtavaa kuulla että haaveista on tullut tosia! Ja Mujin pakkauskuutiot on niin ässiä!!

Vastaa
idahhh 9.11.2017 at 13.39

Wautsi wau ja onnea sinulle ja blogillesi! :) Olen Ida, 27v. entinen intohimoinen sisustaja joka sairastu oman kodin oston, koiran, auton ja vakkariduunin jälkeen muutama vuosi sitten krooniseen reissukuumeeseen. Ei ehkä helpoin yhtälö mutta kyllä kaiken saa sovitettua yhteen jos vain niin haluaa ja on valmis joustamaan, mottoni onkin että “reissussa on kiva olla kun on ihana oma koti johon palata”. Reissuun lähden yleensä oman miehen tai ystävän kanssa. Blogiasi olen seuraillut vasta ehkä reilun vuoden ja löysin tänne blogiisi muistaakseni kun selailin uusimpia blogipostauksia rantapallon sivuilla etsiessäni reissuinspistä. Jäit mieleen mielenkiintoisilla jutuilla ja kauniilla kuvilla ja sen jälkeen olenkin seuraillut sinua viikoittain :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.00

Moikka Ida! Krooninen reissukuume on kyllä paha tauti, mutta kyllä me selvitään. :) Ihana kun kommentoit, kiitos siitä!

Vastaa
Kirsi 9.11.2017 at 17.57

Uusi lukija tässä terve! Pari tuntia sitten pyysin kuukkelilta vinkkejä tulevaa Thaimaan ja erityisesti Bangkokin reissua varten ja aika lyhyen polun päässä odotti tämä blogi-keidas :) Ihanasti on ilta kulunut reissukuvauksiasi lueskellessa ja näyttökuvia räpsiessä. Lantalle helmikuussa ja ensimmäistä kertaa oikeaan kokkikouluun, kiitos vinkistä!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.00

Ohhoh, moikka! Onpa kiva että löysit blogin pariin, tervetuloa ja toivottavasti viihdyt! Ja näyttökuvat, miten mää en oo keksinyt sitä koneella – aina napsin screenareita puhelimella mutta tietty koneellakin vois!

Vastaa
SannaKaroliina 9.11.2017 at 19.15

Mä löysin blogisi muutama vuosi sitten, kun etsin googlesta matkakertomuksia. Harmi etten enää muista mistä kohteesta oli kyse! Sen jälkeen olen säännöllisen epäsäännöllisesti käynyt lueskelemassa kirjoituksiasi. Itse olen kolmekymppinen kroonisesta matkakuumeesta “kärsivä” nainen ja reissaan useimmiten mieheni kanssa. Aiemmin tehtiin useamman kuukaudenkin mittaisia reissuja mutta viime vuosina vakkarityö on vienyt mennessään ja reissut lyhentyneet. Pyritään kuitenkin tekemään useampi matka vuodessa, seuraavan kerran lähdetään tammikuussa Ghanaan ja Togoon kolmeksi viikoksi :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.01

Moikkis! Vau, sun seikkailukohteet kuulostaa mahtavilta, ihanaa reissua!

Vastaa
Anette 9.11.2017 at 21.25

Vau, 8 vuotta on kyllä pitkä ikä blogille, onneksi olkoon! Itse oon 23 vuotias ja reissaan milloin yksin, kavereiden tai perheen kanssa. Taisin päätyä lukemaan blogiasi parisen vuotta sitten, kun etsin reissu- ja erityisesti vaihtoaiheisia blogeja. Olin lähdössä honkkareihin vuodeksi vaihtoon ja vaikka oot reissannut kaikkialla muualla enemmän kuin Aasiassa, niin pidin sun informatiivisesta ja innostavasta otteesta kirjoittaa ja näin blogisi jäi sitten lukulistalle ja tietty se jenkkien roadtrippi on vielä joku päivä haaveena, vaikka tähän mennessä reissut on suuntautuneet enimmäkseen Aasiaan ja Lähi-Itään :D ja sun blogissa tosiaan on sitä asennetta, mikä harmittavan monista muista matkablogeista uupuu. Plus ihanat kuvat! Niistä näkee, että oot nähnyt vaivaa niiden ottamiseen :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.02

Moikka Anette, ja kiitos kommentista! Hauska kuulla että oot viihtynyt mun blogin parissa, vaikka matkakohteet ovatkin erejä kuin missä itse oot seikkaillut. Lämmin kiitos ihanista sanoista!

Vastaa
Emilia 9.11.2017 at 21.42

Onnittelut blogille! Minä olen Emilia, kroonisesta matkakuumeesta kärsivä opiskelija Kuopiosta. En muista enää miten löysin sun blogin, mutta parin vuoden ajan olen ollut mukana. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja kaikista vinkeistä, joita jaat meille lukijoille. Tämä setti olisi aivan ihana voittaa, niin pääsisi testaamaan näitä sun luottokamoja omassa käytössä. Itsekin kirjoittelen pienimuotoista matkablogia, sillä minusta on kiva palata reissufiiliksiin myöhemmin. :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.03

Moikka Emilia, kiva että oot mukana, ja iso kiitos kommentista!

Vastaa
Aidan 9.11.2017 at 23.09

Mä oon 28 vuotias opiskelija Tampereelta. Rakastan kauniita tavaroita, vaatteita ja kosmetiikkaa. Samalla haluaisin pelastaa maailman ja toivoisin että voisin omistaa mahdollisimman vähän. Reissaamisessa tämä kaikki tiivistyy siihen, miten käsittämättömän tyydyttävää on kun tällainen (materialistihedonisti mitänäitänyton) ihminen pärjääkin pitemmänkin reissun pienellä repulla. Niillä yksillä lempihousuilla ja muutamalla paidalla. Se, että kun kotona pelkkään kasvojenhoitorutiiniin kuuluu kymmenen purnukkaa, niin reissussa kaiken tarvittavan saa tiivistettyä yhteen litran pussiin. Erityisen kivaa on kun siihen samaiseen pussiin saa mahdutettua vielä ne tuliaiskosmetiikkaostokset. Hifistelyä parhaimmillaan. En tiedä onko ihan normaalia tietää kuinka paljon hammastahnaa kuluu viikossa, ja musta on siistiä, kun viimeisenä reissupäivänä voi hieroa naamariin viimeiset seeruminrippeet.
Alunperin oon siis löytänyt tänne nimenomaan googlettamalla pakkausvinkkejä. Tämä on jäänyt lukulistalle, koska sulla on mieletön asenne ja kirjoitat hyvin. No, ehkä ihan vähän niiden reissukuvienkin takia, vaikkakaan en sanoisi että niistä olisi lääkkeeksi matkakuumeilijan tiloihin, ennemminkin päin vastoin.. Arvostan myös kovasti sitä, että sen kerran kun saa itsestään irti niin paljon että kommentoi jotakin, saa myös vastauksen :) Sulla on samanlainen tyyli matkustaa kuin mulla. Erityisen inspiroivia mulle on kirjoitukset luontokohteista, mutta rakastan myös aurinkoa ja budjettikaupunkilomia, joten en ole kovin kranttu matkapostausten suhteen.
Onnea valtavasti 8 vuotiaalle blogille ja kiitos siitä että jaksat kirjoitella!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.07

Moikka Aidan! Ahh, vitsi sun elämänfilosofia kuulostaa hyvältä, ja voin kyllä samaistua siihen monilta osin. Pakkaushifistely kunniaan! :D

Vastaa
Nella 9.11.2017 at 23.11

Paljon onnea! Muistaakseni löysin sun blogin somesta ja aavistelen että se liittyi vahvasti Penfieldiin!? Voi kyllä että se on ollut jonkun googlettelun tulosta myös mutta siis tyyliasioiden kautta matkablogiisi. Koukutuin sitten juurikin siihen matka teemaan vaikka en muuten pelkkiä matkailu-blogeja lue. Erityinen plussa oli (ja on edelleen) että tulet pohjoisesta sieltä kun itsekin olen lähtöisin. Murteella kirjoittaminen onkin ollut yksi juttu millä olet erottunut muista.

Kuulun valitettavasti niihin jotka ei normaalisti kommentoi mitään mutta instassa tykkäilen ja postauksia luen. Jatka samaan malliin :)

Vastaa
Nella 9.11.2017 at 23.13

Ja kuka minä olen? Työelämään pari vuotta sitten siirtynyt pohjoisen tyttö, tällä hetkellä Tukholmassa jo muutaman vuoden. Matkustaminen on intohimo vaikka en usein vapaaa-ajalla matkustakaan.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.09

Moikka Nella! Ja haha, en kestä että oot alkanu lukea mun matkablogia Penfield-postausten perusteella. :D Seison kyllä edelleen puljun tuotteiden takana, joten mikäs siinä. :) Kiva että jaksoit nyt kommentoida, on tosi mukava kuulla myös teistä lukijoista, jotka harvemmin kommentoi. Oulun murre on kyllä paras!

Vastaa
Salla 9.11.2017 at 23.36

No minä oon Salla Oulusta, 27-vuotias opettaja ja kyllähän sinä loput tiiät :D Sitä en kyllä enää valitettavasti muista, kuinka aikoinaan päädyin lukemaan sun blogia, mutta oletan, että silloin oululaisena matkabloggaajana oot ollu mulle aika kiinnostava tapaus – ja koska tykkään ihan hirveesti sun kirjoitustyylistä, (ja valokuvista!) niin sille tielle jäin… Ihan kahdeksaa vuotta en oo sua seurannu, mutta nyt kun tarkistin omasta vanhasta blogista oman aloituspäivän, niin ite oon alkanu kirjoittamaan blogia loppuvuodesta 2011…! Eli ehkä mä oon seurannu sua jo sen kuusi vuotta ainakin?! Herranen aika.

Susta tulee mieleen meidän valokuvaushetki Oulun torilla kahvitteluineen, sekä extempore-näkemiset Oulussa ja tietty nämä tämän vuoden matkakeskustelut ja suunnitelmat! Oot ollu mulle kyllä hyvänä matkustusinspiraationa! Tai pahana, miten sen ottaa :’D #takemymoney

Ja ei se olis sama, jos laittaisit kuvia ja vinkkejä vain instagramiin. Blogissa tulee kuitenkin kerrottua asiat niin paljon paremmin ja ne vinkit ja kokemukset on vain yksinkertaisesti paremmat ja selkeämmät, kun niistä saa lukea “oikeasti”.

Pirun hyvä palkinto muuten! Ja toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista vielä monta vuotta!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.11

No moikka Salla! :) Ja eikä, onko siitä niin kauan? Muistan ko löysin sun blogin ja luin sitä ihan mielissäni, etin sillon tosi aktiivisesti muiden oululaisten kirjoittamia blogeja ja ne muutamat mitä silloin aloin lukea on kyllä jättäneet jäljen, ja Ruusuilla tanssimista oli yks niistä! Hehe, se meidän valokuvaushetki oli kyllä hyvä, vaikka tais olla aika kylymä! Ja siis, matkainspiraatio, hehe! :D Hyvä jos sitä irtoaa! Vois muuten ottaa uusiksi meidän talvilenkin!!

Vastaa
Marika 10.11.2017 at 19.46

Moikka! Ja hurjasti onnea 8-vuotiaalle blogille! Niin se aika vierähtää. En oikeastaan edes muista, koska aloin blogiasi seuraamaan, mutta alunperin päädyin tänne vähän hassua reittiä: sun hääpostausten tiimoilta! Suunnittelimme silloin omia häitämme ja sain kirjoituksistasi valtavasti rohkaisua meidän näköisten juhlien järjestämiseen. Kiitos siitä! Sittemmin oon kahlannu kaikki kirjoituksesi läpi ja inspiroitunut niistä valtavasti. Oon 30-vuotias nainen ja nautin suuresti uusiin maailmAnkolkkiin tutustumisesta. Kaikkialle ei tule itse lähdettyä, mutta onneksi esimerkiksi sun blogin kautta saa pienen kosketuksen myös sellaisista paikoista. Kiitos, että kirjoitat. Ja tuo arvontapalkinto olis just niin passeli kuin vaan olla voi!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.12

Hei ihanaa, en kestä miten mahtavalta tuntuu kuulla, että mun blogi on rohkaissut järjestämään omannäköiset häät – ihan huikeaa! Kiitos kun tulit kertomaan sen!

Vastaa
Tuija 11.11.2017 at 8.59

2012 suunniteltiin mun ekkaa matkaa jenkkeihin ystävän kanssa, joka oli tuolla jo aijjemmin käynykki. Etittiin netistä palijo eri sivuja ja niin tämä sinunki sivusto lävähti ruutuun :) Olitte muistaakseni teheny just sen ekan road tripin ja suunnittelitte toista. Me sitte iha intopiukeena luettiin ja taijjettii me sulta jottai vinkkejäki kysellä…ja kyllä me käytiin nykissä sielä yhen puiston laitamilla syömäsä ihan sikahyvät böögöt. Että kiitos :) sen jäläkeen tämä jäi sitte ommaan sivuhistoriaan ja sielä se on pysyny. Matkakuumeen se saa kyllä melekeinpä aina aikaan, mutta haittaako tuo, pittää lähtä jos tekkee mieli :) että näin. Ja terkkuja vaan, kotikaupungista :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.12

Jes, mahtavaa! Vitsi tuli hyvä mieli tästä murteella kirjoitetusta kommentista, kiitos Tuija! :)

Vastaa
Puupii 11.11.2017 at 10.42

Minä en muista yhtään sitä miten päädyin blogiisi ensimmäisen kerran! Yhdessä vaiheessa etsin tarkoituksella matkablogeja joten luulen että löysin sut silloin ja oon jäänyt säännölliseksi lukijaksi. Olen tosi huono kommentoimaan blogeihin mitään, mihinkään blogiin, ja tunnen siitä välillä huonoa omaatuntoa koska bloggaajat antaa itsestään niin paljon! Olen yrittänyt parantaa tässä mut parannettavaa on yhä. Tykkään itse enemmän blogeista kuin muista medioista, ja siitäkin syystä olen yrittänyt petrata tuon kommentoimisen kanssa. Jotenkin se kuitenkin ujostuttaa aina.

Matkajutut kiinnostaa, tätäkin kirjoitan nyt Uudesta-Seelannista :) Tykkään lukea matkavinkeistä ja kiehtovista kohteista, sulta saa molempia :) Eniten oon ehkä tykännyt pakkausjutuista ja just tällaisista tarpeellisten tavaroiden vinkkivitosista! Tää on just sitä mistä itse ehkä opin eniten. Oon aika tarkka tavaroistani, just siksi että oon kyllästynyt toimimattomiin reppuihin, matkapakkauksiin jne. Koko ajan haluan päivittää omia varusteita, tykkään hifistellä niin :)

Oon itse enemmän luontomatkailija, en tykkää kaupungeista ja tunnen oloni ahdistuneeksi monesti niissä. Eli kaikki luontomatkajutut on tervetulleita! Mut hauskaa New Yorkin matkaa nyt sinne kuitenkin :D

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.13

No moikka Uuteen-Seelantiin! Kiva että nyt kommentoit. :)

Vastaa
Norre 11.11.2017 at 10.45

Onnea blogille! Itse oon tänne päätynyt ekan kerran todennäkösesti Pallareiden kautta. Ja sen jälkeen usein kun oon googlaillu vinkkejä tuleviin reissuihin. Ja hyviä vinkkejä sulta on saanutkin. Hauskaa, että sun kahdeksassa suosikissa on monta omaakin suosikkia, jotka oon todennu reissuissa näppäriksi!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.13

Kiitti kommentista Norre, kiva juttu että oot löytänyt vinkkejä. :)

Vastaa
Milla 12.11.2017 at 9.08

Moi Inka! Ensinnäkin kiitos laadukkaasta blogista :) mä päädyin sun blogin pariin useampi vuosi sitten vähän sattumalta googletellessani reissuvinkkejä (ikuinen reissukuume myös!). Sitten hoksasin että tiedänkin sut TKD-piireistä- oltiin samoilla leireillä Rajakylässä kun olin vielä ihan pieni harrastaja :). Tykkään sun tavasta kirjoittaa ja kuvat on ihan super!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.15

Moikka Milla! Vitsi oon koittanut miettiä että muistaisinko sut jostain leirihommista mutta en oo saanu päähän.. Just kävin viikonloppuna taas Rajakylässä leirillä, ja yhtä hauskaa se on ku aina! :) Kiitti ku kommentoit, on aina tosi kutkuttavaa kun blogin kautta tulee vastaan taketyyppejä. :D

Vastaa
Tickler 12.11.2017 at 10.32

Hyvää blogisynttäriä!
Entisenä matkailualan ammattilaisena muistan aika ajoin käyneeni lukemasa jottain postauksia. Mutta vakiseuraajaksi klikkasin Millan kautta, ku hokasin Oulu-hommia ja suunnittelin omaa Balkanin reissua.
Misä teijän podcastit muuten seilaa nykyään? Niistä tykkään.
Omalla bucketlistilla on vierailu uuessa maassa per vuosi. Täältä on muutama vinkki löytynykki. Pittääpä mennä ettimään, onko Marokosta jottain? Norski alotti suorat Marrakeshiin. Pittää lähtiä alakuvuoesta käymään.
Peeässä, Mujille tullee popup Hessoihin nyt joulun alla.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.16

Kiitos Tickler! Podcasteista on tulossa kakkoskausi, eka loppui yllättäen mutta täältä me kohta tullaan, komeampina kuin aikaisemmin! :D Tai ainakin samalla tasolla.. Voi vitsi, olisikin Marokosta! Se kohde on keikkunut haavelistalla jo pitkään, mutta ehkä noiden Norwegianin tarjouslentojen kirvoittamana pääsen määki kohta sinne.

Ja Mujin popup on kyllä kova juttu! Ja parasta on sanoa että Hessoihin! <3

Vastaa
Riina 12.11.2017 at 13.03

Moikka Inka!
Oon vähän päälle kolmikymppinen Riina Oulusta. Työskentelen opetusalalla ja liikunta, kulttuuri ja reissaaminen ovat minulle tärkeitä asioita.
Olen ollut onnekas, sillä pystyimme jo lapsuudessa tekemään muutamia matkoja ulkomaille, joista mieleen ovat ainakin jääneet jär-kyt-tä-vän pitkät ajomatkat sekä Ruotsin että Saksan halki farmari-Volvolla aikana, jolloin ilmastointi oli tyyliä ikkunat auki tai kärsikää :) No, eihän niitä ikkunoita edes siellä takaosassa ollut –siis siellä, missä penkit olivat takaikkunaan päin. Mutta peräpenkkien huvituksena oli takana tuleville autoille huiskuttaminen ja ilmehtiminen. Oi niitä aikoja!
Blogiasi olen lukenut ehkä neljä-viisi vuotta ja Oulusta kirjoittaminen aina silloin tällöin on sangen mukava piirre blogissasi. Budjettimatkat inspiroivat ja edelleen naurattaa sun kirjoitus välikuolemasta jossain tekstissä. Kuvailu oli niin osuva!
Oma matkustusintoni on syttynyt täyteen liekkiinsä vasta suunnilleen viitisen vuotta sitten. Kyllä sitäkin ennen reissasin, mutta jotain isompaa napsahti lähestyessäni kolmeakymppiä. Reissuista alkoi tulla yhä enemmän niitä, joiden kautta hengitin elämää ja toisaalta myös itseäni vahvemmin. Joka kerta lähtiessäni on pieni stressi päällä, mutta ensimmäisessä kulkuneuvossa huomaan ajattelevani, että nyt olen oikeassa paikassa ja menossa oikeaan suuntaan. Nautin tuosta hetkestä. Kotini on nykyisin muuallakin kuin kotikotona; siskon sohvalla, junassa, hotellissa/ hostellissa. Se, että mulla on hyvä olla on se tärkein juttu. Yhden ulkomaanreissun olen tehnyt yksin (kannatti!), mutta muuten olen matkustanut jonkun kaverin tai läheisen kanssa.
Olen siis iän puolesta hieman myöhäisherännäinen matkailun suhteen – kaukomaiden kutsukin on saavuttanut vasta suunnilleen vuoden verran. Kesällä kävin ensimmäisen kerran Jenkeissä ja inspistä sain sunkin blogista. Seuraava matka sinne on jo varattu. Kolmatta suunnitellaan, lähinnä luontokohteita. Kun kerran se Estakin on voimassa, niin pitäähän sinne nyt mennä, hehheh.
Ai niin, käsimatkatavaroilla matkustaminen on se erityisen inspiroiva juttu. Kun lähden reissuun autolla, olen varsin suuripiirteinen ja nakkelen (viime tingassa) kaiken mahdollisen mukaan “varan varalta” tai sitten sen vuoksi, kun en osaa/jaksa päättää. Mutta ulkomaille lähtiessä nautin siitä, että minulla on vain käsimatkatavarat mukana. Ehkä koen jotain ylpeyttä ja tyydytystäkin siitä, että pystyn järjestämään elämäni vain siihen yhteen laukkuun ja mahdollisesti pieneen lisälaukkuun. Kaupungissa kuin kaupungissa selässä kulkee reppu. Käsilaukkuajat ovat historiaa ja nyt kuljetaan mukavuus edellä!

Iloa elämääsi Inka! Älä ota paineita blogista, vaan kirjoittele samalla kotoisalla tyylillä silloin kun siltä tuntuu.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.18

Moi Riina, ja iso kiitos kommentista! Ja välikuolema on kyllä yksi kuvailevimpia sanoja, mahtavaa että nääki ossaat arvostaa sitä. :D Ihanaa, miten pakkaushifistelijöitä riittää!

Vastaa
Inkeri 13.11.2017 at 11.39

Onnea 8-vuotiaalle blogille ja blogistille! Minä käyn aina kattomassa sun uudet kirjoitukset, ehdottomasti yksi parhaimmista suomalaisista matkablogeista. Eli ylpeä saat olla! :D Muistaakseni on virallisesti koukuttunut sun jenkkipostauksien jälkeen, mutta todennäköisesti oon käynyt lukemassa juttuja jo aiemminkin. Itse oon ollut ehkä puolet sun bloginpitoajasta myös perustamassa matkablogia, mutta kappas keppanaa kun en ole saanut sitä pystyyn. Nyt mulla on kova tavoite, että vielä tän vuoden puolella sen saisin aikaiseksi – wish me the best! Ja itsehän siis 29-vuotias reissuimuija Turusta, koko maailma oikeastaan kiinnostaa ja jatkuvasti vähintään kolme reissua suunnitteilla. Maailma, ihmiset, kulttuurit ja kaikki pienet värikkäät jutut <3

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.20

Moikka Inkeri! Kappas keppanaa on kyllä mahtava ilmaisu. :D Hei, nyt vaan äkkiä matkablogia perustamaan, ja mieluiten tänne Pallareille tietty! Tervetuloa blogimaailmaan! <3

Vastaa
Susanna 13.11.2017 at 11.43

Synttärionnittelut blogille ja sulle, sen kirjoittajalle! Kahdeksan vuotta mahtavia juttuja Mä oon tällanen matkailusta haaveileva kakskymppinen Pohjanmaalta, tällä hetkellä töissä kulttuurin alalla mutta päämääränä jonkun kivan alan opiskelu ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa (kunhan vaan keksisin mitä haluisin opiskella ilman miljoonaa välivuotta…) Oon jo päättänyt että lähden opiskeluaikanani sitten kyllä varmasti jonkun lukukauden ajaksi vähän muualle opiskelemaan kuin että olisin sen koko ajan Suomessa, pääsee näkemään opiskelumaata sitten vähän muullakin tavalla kuin turistin silmin.

Päädyin blogiisi muistaakseni googlaamalla jotain matkailukohteista ja tänne jäinkin sitten lukijaks. :-D

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.20

Kiitos Susanna! Ihanaa kuulla, että oot viihtynyt. :)

Vastaa
Johanna 13.11.2017 at 12.40

Pakkaan matkalle tohvelit, ilman niitä ei pärjää. Lattiat voivat olla likaiset ja tai kylmät. Joskus minullakin mukana ollut Weledan skin food, on se hyvä kyllä moneen. Blogiin ajauduin fb:n mainoksen kautta.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.21

Kiitos kommentista, tohvelit on kyllä kova!

Vastaa
Heidi 13.11.2017 at 17.40

Ensinnäkin suurkiitos aivan upeasta blogistasi ja onnea! Eksyin tänne ekaa kertaa muistaakseni Rimman ja Lauran blogin kautta (jossain jutussa tai kommentissa sun blogi oli mainittu) ja hienot kuvat, mielenkiintoinen kerronta ja ulkoasun selkeys veivät auttamattomasti mennessään ja kahlasin läpi suurimman osan postauksista ihan muutaman päivän aikana. Monen monta reissuideaa ja varsinkin varuste- tai pakkausvinkkiä on täältä poimittu, unohtamatta sun raudanlujaa otetta budjettimatkailussa, siihen on tullut vinkki poikineen :) Toivottavasti jatkat bloggailua vielä pitkään!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.21

Kiitos kommentista Heidi! Rimma ja Laura on kyllä ässiä. <3 Ihana kuulla, että oot tykännyt mun blogista ja lukenut sen melkein läpi, vau! Kiitos kun oot mukana!

Vastaa
Saara S T 14.11.2017 at 17.05

8 vuotta vau!!! Mä muistaakseni päädyin tänne joku vuosi sitten kun googlailin jotain matkailuun liittyvää :D

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.22

Jes, kiitti kommentista!

Vastaa
Tessa 14.11.2017 at 22.55

Onnea!! Varmaan reippaan viisi vuotta olen täällä taustalla seurannut reissujasi, kerran olen aiemmin rohjennut kommentoida
NYC ikuinen suosikki ja seuraavaksi lähtö Meksikoon ja Kuubaan, joten sun Meksiko-postaukset kävin juurikin lukemassa.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.22

Huh, kiva että nyt uskalsit kommentoida! :) Ihania reissuja!

Vastaa
Salli 15.11.2017 at 13.22

Ihan sattumalta löysin blogisi kun etsin kaikkia matkablogeja ja yleensä blogeja olen lueskellut noin pari vuotta.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.22

Jee! Toivottavasti pysyt messissä myös tulevaisuudessa. :)

Vastaa
Anna 15.11.2017 at 15.44

Moikka Inka! Olen ollut blogisi aktiivilukija jo melekoisen monta vuotta ja blogisi inspiroimana erityisesti Jenkkilään suuntautuva matkakuume on täytynyt parantaa hetkellisesti jo muutamankin kerran ;) Omille retkille on myös adoptoitu idea läskikassista, apinoitu pakkausvinkkejä, vaihdettu shampoo palaversioon ja opittu sniidubudjetin valinnoista! Harmittaa vietävästi, et olet saanut viime aikoina lokaa niskaan kommenttiboksissa, toivottavasti et silti lannistu! Kaipailen myös sun ja Millan podcasteja automatkojen iloksi. :) Toivottavasti sulle kuuluu hyvää, aina innolla odotan kuulla sun ja Karimin uusista seikkailuista!

Parhain reissuterkuin,
Anna (joka just luki hää-tagin postaukset alusta loppuun. Meidän häihin saattaa ilmestyä leivinpaperikolmioista tehty verho..)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.24

Moi Anna! Mahtavaa että oot löytänyt täältä vinkkejä. Erityisesti läskikassin maininta nosti hymyn huulille. :D Podcasteja on kyselty ja niistä on tulossa kakkoskausi, eli lisää on luvassa piakkoin. :) Pidetään niistä kyllä älämölöä kunhan saadaan ekat ulos. Ja en kestä jos teidän häihin tulee leivinpaperikolmioista tehty verho. Se oli niiiiiin mahtava, mutta ihan hiton työläs. Kantsii siis varata aikaa ja hermoja sen tekemiseen! :)

Vastaa
Heta 17.11.2017 at 9.30

Hei, olen seurannut blogiasi vasta parin vuoden ajan. En muista kuinka päädyin blogiisi, mutta heti jäin koukkuun. :) Blogista välittyy positiivinen ja iloinen tunnelma, sekä lisäksi on ihana lukea reissupostauksia ympäri maailmaa! Toisaalta postauksiesi lukeminen aiheuttaa valtavan matkakuumeen, mutta ehkä se on loppujen lopuksi hyvä asia. Matkustaminen on elämää valtavasti rikastuttava asia ja itselleni ainakin yksi niistä harvoista asioista, jotka tekee vain käsittämättömän onnelliseksi :) matkustamisen voimin jaksaa taas painaa arjessa eteenpäin. Kunpa pääsisi vain matkustelemaan enemmänkin.. onneksi on kuitenkin blogisi, jonka postausten ja kuvien avulla pääsee hetkeksi unelmoimaan matkasta jonnekin kauas :) Toivottavasti siis jatkat blogin pitämistä, sillä itse ainakin viihdyn sen parissa mainiosti. Kannustankin siis vahvasti jatkamaan meidän kaikkien lukijoiden inspiroimista ja matkakuumeen kasvattamista!
Inspiraatiota ja iloa blogityöhösi :)

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.25

Ihanaa matkailupohdintaa, kiitos Heta!

Vastaa
Jenni 17.11.2017 at 14.51

Heippa Inka!
Oon tällainen lukija, joka lukee blogiasi aina kun tulee matkakuume ja pitäisi saada hyviä vinkkejä kohteista tai ideoita, mihin voisi matkustella. Lisäksi lueskelen aina silloin kun on aikaa ja muistaa. :) On mukava lueskella sun reissuista ja ajatuksista, mitä missäkin kannattaisi tehdä tai yrittää nähdä. Mieleeni ovat jääneet teidän häihin liittyvät postaukset ja joku postaus oli joskus kotikaupungista Oulusta, että miten omia kotikulmiakin voisi tarkkailla uusin silmin :) Hyvä huomata myös kivat ja jänskät jutut myös täällä ihan lähellä. Toki itselläni on haaveena päästä joskus vierailemaan Pohjois-Amerikkaan, joten niihin liittyvät postaukset ovat aina sellaisia, jotka sykähdyttävät ja jotka koittaa painaa mieleen tulevaisuuden reissuja varten.
Ollaan oltu yhtäaikaa lukiossa ja muistan, että tuolloin jo ihailin kuinka taitava olit taekwondossa ja ajattelin, että olisi mukava itsekin tuohon lajiin tutustua. Vielä en ole päässyt tutustumaan, mutta se on to do-listalla. Lisäksi muistan, että olit rohkea, reipas ja nauravainen, joten varmaan jo nuista ajoista jäänyt sellainen fiilis, että oot kiva ja hauska tyyppi. Ja sama kyllä näkyy täällä blogissakin, siksi tätä onkin varmaan niin ilo lukea.
Olen itse tätä nykyä köksänope, joten tietty ruoka on lähellä sydäntä ja erityisen kiinnostuneena luen niitä juttuja, joissa ruokakin mainitaan jossain muodossa ja pääsee myös makumatkailemaan ^^
Lukisin blogiasi mielelläni myös jatkossa, joten toivottavasti jatkat kirjoittelua :)
Oikein ihanaa loppuvuotta ja kaikkea hyvää sinulle!

Vastaa
Jenni 17.11.2017 at 14.55

Ja olen lukenut blogiasi aika pitkään, en tarkalleen kyllä muista. Mutta eksyin varmaan fb:n kautta ?!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.26

Moro Jenni! Onpa kiva kuulla susta, ja miten oot kouluttautunu köksän opettajaksi. Muistaakseni puhuit siitä jo lukiossa! Hauskaa, että seurailet mun blogia. :) Ihanaa loppuvuotta sullekin, toivottavasti pääset pian toteuttamaan Pohjois-Amerikan reissuhaaveet!

Vastaa
Sari 17.11.2017 at 19.21

Heippa, olen kroonista matkakuumetta poteva Sari :D Yhtään en muista kuinka olen blogiisi päätynyt alunperin, mutta täällä taustalla on tullut seurailtua sitä jo useamman vuoden. Rakastan matkakuviasi! Ne on kertakaikkisen upeita! Täältä on myös haettu vinkkiä omiin reissuihin, jotka on suuntautuneet samoihin paikkoihin, kuin sinun reissusi. Se on ihan tosi harmillista, että blogeissa on kommenttilaatikot hiljentyneet ja eloa niihin saa lähinnä kilpailut tai poikkeuksellisen provosoivat kirjoitukset :D Vaikka insta on kivan nopsa ja vaivaton, niin toivon silti, että jatkat blogin pitämistä! Täällä on helpompi selata menneitä reissuja ja hakea vinkkiä omiin matkoihin. Niin ja ihailla niitä kuvia! <3

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.27

Moikka Sari! Ja vuolaat kiitokset kuvakehuista, ne lämmittää mieltä tosi kovasti!

Vastaa
Saara 19.11.2017 at 19.09

Hei Inka! Onnea kahdeksasta blogivuodesta!

Olen kolmikymppinen helsinkiläistynyt terveydenhuoltoalan työntekijä ja luontoalan opiskelija. Matkailun suhteen olen vähän myöhäisherännäinen. Vasta ulkona liikkumisen, omaan urheilulajiin liittyvän matkailun ja budjettireissaamisen myötä matkailun mahdollisuudet ovat vasta todella auenneet. Minusta hienointa matkustamisessa on uusien paikkojen ja upeiden maisemien lisäksi se, kun saa rakennettua jonkinlaisen arjen ja turvallisuuden tunteen omalla epämukavuusalueellaan vieraassa ympäristössä. Hienoa on myös ymmärtää, miten loppujen lopuksi ihmisten elämässä toistuvat samat asiat maailman eri kolkissa, että vieraistakin kulttuureista tavoittaa aina jotain tuttua.

Tutustuin blogiisi Libanoniin liittyen. Vajaa kaksi vuotta sitten suunnittelin järjestötoimintaan liittyvää matkaa. Jännitti, ja oli upeaa löytää tekstisi ja kuvasi, jotka toivat maasta esiin ihan erilaisen puolen kuin mitä siihen mennessä olin löytänyt: ongelmien ja sotien sijasta kauniin ja kiinnostavan matkailukohteen. Muutamaa kuukautta myöhemmin beirutilaisessa sairaalassa tiputuksessa kuuntelin puhelimen latauslistalta sinun ja Millan podcastia, ja suomen kieli ja arkinen aihe matkalle pakkaamisesta lohduttivat siinä tilanteessa (ei ollut vakavaa :) ).

Jäin blogisi lukijaksi ja nykyään tämä on yksi harvoja, joihin palaan viikottain. Taisi olla myös ensimmäinen blogi, jota koskaan kommentoin! Kuvat ovat hienoja, ja pidän tekstin raikkaudesta ja rehellisyydestä. Minusta blogistasi välittyy innostunut tunnelma ja tekemisen ilo. Olen saanut paljon myös konkreettisia vinkkejä esimerkiksi Kalifornian reissuun, pakkaamiseen ja budjettimatkustamiseen liittyen.

Toivon blogillesi vielä jatkoa ja menestystä!

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.29

Moikkis Saara, ja iso kiitos kommentista! Olipa mielenkiintoista lukea sun reissupohdintaa. Ja vielä kiinnostavampaa oli kuulla että oot ollu Libanonissa, se on sen verran harvinaista että herättää aina kiinnostuksen! Ja vähäni ihanaa jos mun Libanon-postaukset on helpottaneet sun reissujännitystä. Mua jotenkin naurattaa valtavasti ajatus siitä, että oot kuunnellut meidän podcastia libanonilaisessa sairaalassa, vaikka tietysti hupi on siitä kaukana. Mutta silti. :D Kiitos vielä kun kommentoit!

Vastaa
Saara 30.11.2017 at 10.14

Libanon on kyllä hieno maa, tosi monipuolinen ja kauniskin. Toivottavasti joskus pääsisin sinne taas uudestaan ja niin, että olisi töiltä enemmän aikaa kierrellä ja nähdä luontoakin. Silloin aika meni enimmäkseen Beirutissa. Tällä hetkellä tilanne valitettavasti näyttää taas menevän vähän huonompaan suuntaan.
Itseäkin kyllä onneksi tuo sairaalareissu nyt jo vähän huvittaa, vaikka silloin oli aika jännät paikat :D Jotenkin se podcastin kuuntelu silloin “normalisoi” tilannetta :) Täytyy kyllä sanoa, että Libanonissa hoito oli erinomaista!

Vastaa
Inka 10.12.2017 at 18.18

Mullakin alkaa taas pikkuhiljaa nousta Libanonin-matkakuume, mutta saa nähdä milloin sinne lähdetään taas seuraavan kerran! Ja oon muuten kuullut samaa, että yksityissairaalat on ihan ässiä.

Vastaa
sanni 19.11.2017 at 22.36

Meillä on yhteinen suosikki, mun pinkki-Lava on kans jatkuvasti reissussa mukana jos onni suosii niin ois ehkä yks joululahjaprobleema ratkaistu

Mut mä oon Sanni, päädyin tänne blogiin joskus muutama vuosi sitten etsiessäni reissuinspistä ennen ensimmäistä interrailiani. Mieleeni on jäänyt miten blogisi tuli puheeksi kaveriporukkamme eräissä juhlissa kun keskustelimme inspaavista reissukuvista somessa ja kävi ilmi että yksi kavereistani opiskeli tuolloin Karimin kanssa samalla vuosikurssilla. Maailma on pieni

Huikeaa blogisynttäriä!

Vastaa
sanni 19.11.2017 at 22.37

….ja vaikka monesti oon tänne kommentoinut, vieläkään en oo oppinut, taas mun emojit hävis ku tuhka tuuleen tuolta tekstin joukosta…

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.31

Moikka Sanni ja sori, en oo saanut vieläkään emojeja kuntoon! Ja siis mitä, teetkö nää sun reilit Lavalla? Se on kyllä siihen varmasti aivan täydellinen. Ja oonkin huomannut että meillä on yhteisiä tuttuja, tai ainakin osittain mutkan takaa. Niin hauskaa!

Vastaa
Ulkosuomalainen 20.11.2017 at 23.25

Tarkoituksella osallistumisajan päätyttyä: Onnea niin blogin kanssa kuin synttäreistäkin.
Ihailuni ja arvostukseni sinulle ja ystävillesi mitä teette ja niin monista laadukkaista, kinnostavista ja itselleni uusistakin näkökulmista, asioista kauttanne.
Osuin tänne jostakin ja kauttasi löysin muutamia muitakin blogeja. Teitä vanhemmalle sukupolven edustajalle olette yksi näkökulma maailmaan ja näihin välineisiinkin mitä käytätte.
Kauttanne voisi kuvitella olevan saatavissa monia ideoita nyt ja tulevaisuuteen matkailun edelleen kehittyvään Suomeen…Helsinki / Lappi.

Mielenkiintoisia ja rikkaita tulevia vuosia toivottelen, joista olisi kiva lukea sekä kuulla jatkossakin.

Vastaa
Inka 29.11.2017 at 22.32

En voi sanoa muuta kuin että iso kiitos kommentistasi! Rutkasti iloa ja mahtavia reissuja!

Vastaa

Jätä Kommentti