Pallontallaajat.net
Valikko

Vuoden ensimmäinen seikkailu suunnitteilla

Kirjoittanut Inka 20.12.2017

Mihin tää vuosi on oikein mennyt? En oo uskaltanut tehdä edes mun vuosittaista matkakatselmusta vielä, sillä oon jotenkin kokoajan ollut sillä fiiliksellä että tänä vuonna tulee vielä reissuja eli ei kannata vielä. Noh, kuinka väärässä olenkaan ollut sillä mitään matkoja ei oo enää vudelle 2017 näköpiirissä vaan pitää tunnustaa itsellekin, että nyt on eletty kyllä pitkästä aikaa aika kämästä reissuvuotta, ainakin noin matkojen määrä huomioiden. Eipä siinä, joskus näinkin ja edellisvuoden kaikkien aikojen eeppisimmän matkailuvuoden jälkeen se taisi olla aivan odotettavissa.

Siinä missä tänä vuonna matkoja on tuntunut olleen aivan liian vähän, on mun suunnitelmat ens vuoden osalta kasvaneet jo aika järjettömiin mittasuhteisiin. Niistä lisää myöhemmin, sillä nyt on aika paljastaa ensi vuoden ensimmäinen matkakohde – tai siis ainakin näillä näkymin. Kirjoittelinkin tästä jo blogin FB-sivuilla kuukausia sitten, mutta tajusin vasta äsken että en oo tainnut mainita tästä vielä mitään blogissa. Eli nyt tulee: vuoden 2018 ensimmäinen reissu suuntautuu Singaporeen! Ai että en malta odottaa!

Lennetään tuohon kuuluisaan aasialaismetropoliin heti helmikuun alussa ja ollaan matkalla viikon verran. Mietittiin pitkään että oltaisiin piipahdettu Singaporessa vaan suht lyhyesti ja paineltu siellä vauhdilla vajaaksi viikoksi johonkin paratiisikohteeseen (meinasin kirjoittaa parasiittikohteeseen), mutta lopulta todettiin se runsaus vähän ahdistavaksi ja päätöksen tekeminen lähes mahdottomaksi, ja lopputulos on seuraava: vietetään koko matka Singaporessa, mutta käydään pari päivää nollaamassa kaupungin pahimmaksi turistihelvetiksi haukutulla Sentosalla.

Oon varma että siellä ruudun toisella puolella yhdellä jos toisellakin tulee kylmiä väreitä ja oksennusrefleksi pelkästä ajatuksesta, mutta mää ajattelin ottaa tämän haasteena, väistää kaikki ennakkoluulot ja pyrkiä nauttimaan Havaijilta saakka tuodusta hiekasta sekä olemaan välittämättä kulissifiiliksestä. Onhan Las Vegaskin ihan jäätävä kulissi, ja siitä huolimatta sielläkin on vietetty monia mahtavia lomahetkiä.

Singaporea kohtaan mulla ei siinä mielessä ole ihan hirveästi mitään odotuksia, sillä oon vasta heräämässä kiinnostumaan Aasian-kohteista. Se on varmasti aika helppo kaupunki aloittaa uuden mantereen seikkailut, ja vaikka toki mulla on takana suht lyhyt piipahdus Thaimaassa, ajattelin suhtautua tähän vielä hieman opintomatkana.

Eniten odotan tietty sitä lämpöä ja aurinkoa, ja tuntuu että vaikka lomalta ei sais mitään muuta, se riittäisi. Toistaiseksi suunnitelmia on tehty vähän, mutta ajatuksissa on Sentosan lisäksi tsekata tietty Gardens by the Bay ja muutamia muita klassikkokohteita. Veikkaan myös, että tuolla reissullakaan ei tartte juuri nälkää nähdä, sen verran hyviä juttuja oon kuullut kaupungin katuruokatarjonnasta.

Nyt siis kaikki Singapore-vinkit tiskiin, mitä ensikertalaisen kantsii ainakin kokea?

Kuva: Flickr / Pablo Fernández

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

PeikeK 20.12.2017 at 21.07

Ooh! Mahtista :D Singapore oli upea tällaisen toisenkin Aasia-kokemattoman mielestä. Gardens by the bay oli huikea, iso peukku sille. Sitten tietysti botanic garden ja orkideat, en voi liikaa kehua miten kaunista siellä oli. Lisäksi suosittelen jotain museota, mä kävin muistaakseni jossain national Museum -tyyppisessä, missä oli hienosti kerrottu alueen vähintäänkin monikäänteisestä historiasta. Ja tietty Singapore slingit rafflesin baarissa, vaikka itse drinkki onkin vähän ällö :D siitä saa myös virgin-version, joka ei niin yllättäen oli melko paljon parempi, nimim raskaana silloin :D Ah niin ja tuonne sun kuvassakin näkyvän hotellin kattobaariin, sinne yhdelle alueelle pääsee vaikkei olisikaan vieras hotellissa (ja sieltä sai ihanan vadelmaisen holittoman drinkin).

Mutta ah, se lämpö, ihanaa matkaa!

Vastaa
Inka 21.12.2017 at 6.49

Jes, mahtava kuulla! Ja hei oon miettinyt tuota botanic gardenia että onko se oikeasti vierailun arvoinen, joten tosi kiva kun mainitsit siitä! Täytyy myös tsekata josko kaupungissa olis jotain kiinnostavia museoita. :) Tuosta drinkistä oonki kuullu ja voi olla että jää välistä, varsinkin jos se on ihan jäätävä!! Ja pitää pitää mielessä myös tuo hotellivinkki. Kiitti suosituksista Peike, nää auttaa taas eteenpäin! :) Vitsi ootan jo sitä lämpöä!!

Vastaa
Ella 21.12.2017 at 8.42

Jos mahdollista niin kannattaa käydä Gardens by the Bayssa sekä päivällä (etenkin cloud forestissa) että illalla, kun Super Tree Grovessa järjestetään joka ilta pari kertaa ilmainen valo- ja musaesitys. Myös National Orchard Garden oli ihan mieletön! Me yövyttiin yks yö Marina Bay Sandsissa, jotta päästiin maankuululle uima-altaalle. Oli todellakin rahan arvoinen elämys olla aamuvarhaisella siellä lähes yksin polskimassa. Ruuhka-aikoihinkin upea paikka. Little Indian alueella Mustafa Center -kauppakeskuksessa kannattaa pyörähtää vaikkei haluaisi shoppailla mitään. Chinatowniin ei kannata mennä kuin vasta illalla. Mukavaa matkaa!

Vastaa
Inka 31.12.2017 at 8.05

Gardens by the Bay on ehdottomasti listalla, ja siellä kiinnostaa kyllä tuo cloud forest tosi kovasti. Ja tuo Marina Bay Sands olis ollu ihan huikea, mutta sieltä oli kaikki huoneet varattu jo silloin, kun kuukausi sitten buukkailtiin majapaikkoja. Eli ainakin yksi syy palata Singaporeen on jo olemassa. :) Mustafa enter pitää painaa mieleen. Kiitos Ella!

Vastaa
Alex 23.12.2017 at 20.21

Wow, kuulostaa mainiolta suunnitelmalta!
Gardens by the Bay kannattaa kyllä ehdottomasti käydä katsastamassa – ja aikaa kannattaa varata tarpeeksi. Me kävimme viime keväänä kiertämässä vain Flower Domen ja Cloud Forestin, mutta siihenkin sai helposti kulumaan kolmisen tuntia. Tulossa blogiin tarinaa näistä välipäivinä.
Alueen “superpuut” (Supertree Grove) olivat myös hauskoja. Muistelenko oikein, että korkeat paikat eivät ole sun suosikkeja? Itsellä eivät ole, mutta superpuiden välissä kulkeva kävelysilta oli hyvä paikka taas siedättää ja ylittää itseään!
Hawker Centerit pitävät puolestaan kyllä huolen siitä ettei nälkää tarvitse nähdä; vahva suositus!

Sentosa on kieltämättä melkoinen Disneyland, mutta ei nyt ehkä kuitenkaan meidän vierailun perusteella niin paha. Toukokuussa alkuviikolla saaren rannat olivat miltei tyhjät (miinuspuolena tosin myös, että moni rantaravintola ja muu palvelupaikka oli suljettu).

Kasvitieteelisen puutarhan orkideat ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia; näistä julkaisin alkuviikosta postauksen blogissa.

PS. Raffles Hotelin ollessa tällä hetkellä remontin takia suljettu Singapore Slingit pitänee helmikuussa nauttia muualla…

Vastaa
Inka 31.12.2017 at 8.07

Kiitos vinkeistä Alex! Superpuiden välinen kävelysilta on ehdottomasti listalla, vaikka varmasti tuleekin herättämään rutkasti jännityksen tunteita. Pitää varata aikaa ja ottaa rauhassa sekä valmistautua henkisesti etukäteen, jotta mitään ikäviä yllätyksiä ei tule. Toivon tosissaan, että Sentosa ei oo niin paha mitä pelotellaan!

Vastaa
Suunnaton 27.12.2017 at 19.22

Hauska kuulla, mitä mieltä olet Singaporesta! Mä pallottelin sitä aika pitkään yhtenä vaihtoehtoisena kohteena alkuvuoden reissulle, mutta päädyin kuitenkin muualle. Singapore voisi hyvinkin olla kokemisen arvoinen paikka, sopiva vähintään parin päivän välistopille matkalla johonkin muuhun osaan Aasiaa.

Vastaa
Inka 31.12.2017 at 8.08

Singapore ei oo ollu mulla mitenkään ykkösenä matkailulistalla, mutta oon kokenu sen aina kohteeksi missä on hyvä käydä jo yleissivistyksen vuoksi. Nyt sitten mennään! :)

Vastaa
Taru 12.2.2018 at 19.37

Singapore on kaunis, monipuolinen, kiinnostava, helppo ja hauska! Lämpöä ja aurinkoa ja varmasti mahtavaa tekemistä – kaikki pienen etäisyyden päässä toisistaa ! Me palataan sinne vuosi toisen jälkeen, usei n moneksi kuukaudeksi kerrallaan. Kannatta kävellä Chinatownin ulkoliepeitä: Tanjong Pagar, Keong Saik Road, Telok Ayer – niissä on coolit vibat! Ihana jätskibaari Aviary, mahtaa a Loloko ja sen bowlit.

Vastaa
Inka 17.2.2018 at 9.36

Mahtavaa, iso kiitos vinkeistä Taru!!!

Vastaa

Jätä Kommentti