Pallontallaajat.net
Valikko

Pari ruokatärppiä Tallinnaan: Kohvik Komeet ja ravintola Noa

Kirjoittanut Inka 22.12.2017

Piipahdin marraskuussa päivän mittaisella visiitillä Tallinnassa, kun saatiin työkaverin kanssa idea tehdä päiväreissu parin vanhan toimiston tytyn kanssa. Ihan koko kööriä ei saatu kasaan, mutta suunnattiin kuitenkin Tallinnaan kolmistaan ihan perinteiselle tyttöjen päiväreissulle. Mikäs olis sen parempaa?

Ei oltu suunniteltu mitään sen kummempaa ohjelmaa päivälle, kuten ei tuommoisella reissulla välttis kuulukaan, mutta pari juttua oltiin kuitenkin katsottu etukäteen: ruokapaikat, tietty. Päädyttiin skippaamaan Eckerön aamiaisbuffa ja suuntaamaan ensi töiksemme Tallinnaan saapumisen jälkeen aamiaiselle Solaris-ostoskeskuksessa sijaitsevaan Kohvik Komeet -kahvilaan.

Silmissä siinsi paitsi Komeetin monipuolinen kakkuvalikoima myös vuoden 2010 Tallinnan-seikkailulta mieleen jäänyt mukava tunnelma ja tyylikäs sisustus sekä tietty ostoskeskuksen kattokerroksesta avautuvat näyttävät maisemat. Myös ruokalista vaikutti oikein sopivalta meidän aamiaista ajatellen. Suurin syy taisi mulla kuitenkin olla sijainti, sillä halusin ehdottomasti piipahtaa Solariksessa sijaitsevassa Pillerkaar-luonnonkosmetiikkakaupassa ja tässä sai aika näppärästi kaksi samalla vaivalla.

Komeet oli ihana ja sisustus ihan yhtä rento sekä tyylikäs kuin muistinkin. Ainoa kupru vierailussa oli se, että en ollut hoksannut tsekata mihin aikaan kahvilan keittiö avautuu, eikä sieltä tietenkään saanut vielä ruokaa siihen aikaan kun konkoiltiin paikalle. Onneksi kukaan ei vastustanut kakkuaamiaista, eikä tuollaisen valikoiman äärellä siitä oikein olisi voinut enää kieltäytyäkään.

Kakut oli huippuja (valikoimasta löytyi myös raakakakkuja, nams!) ja vaikka maisema ei noin marraskuussa ollutkaan ihan 6/5, noita kaljuja oksia katseli kuitenkin mieluummin kuin selkäänsä olisi ottanut, eli ei valitettavaa senkään suhteen.

Kakkujen jälkeen oli luvassa välishoppailu ennen seuraavaa syömistä, ja kierreltiinkin Solariksen lisäksi parit täsmäkohteet Viru-keskuksessa sekä Rotermannilla, kunnes oli aika taas jatkaa matkaa kohti ruokapöytää. Oltiin tehty jo hyvissä ajoin varaus keskustan ulkopuolella sijaitsevaan Noa-ravintolaan, joka toimii kaupungin parhaaksi rankatun Noa Chef’s Hallin yhteydessä Suomenlahden rannalla.

Ravintola oli tosi tunnelmallinen ja merellisen sijaintinsa sekä isojen ikkunoidensa vuoksi siitä tuli vähän mökkifiilis. Värikkäät tekstiilit, rento mutta kuitenkin tosi hyvä palvelu ja mukavat penkit teki ilmapiiristä tosi viihtyisän. Ruoka oli myös hyvää, mutta ei todellakaan edullisimmasta päästä jos miettii Tallinnan ravintoloiden yleistä hintatasoa. Noan perusravintolakin on rankattu kansainvälisen White Guide -oppaan arvosteluissa korkean tason ravintolaksi siinä missä rakennuksen toisessa päädyssä sijaitseva Chef’s Hall on kaupungin ainoa kansainvälisen huipputason ravintola, joten tavallista korkeammalle hintatasolle oli myös perustelut.

En oo missään nimessä mikään ravintolakriitikko mutta omaan kokemukseeni pohjautuen väittäisin ruoan olleen tosi hyvää ja kokemuksen kokonaisuutena ehkä hinnan ja vaivan väärti. Jos kuitenkin Noaan suuntaa, suosittelen harkitsemaan rakennuksen toista puolta, jos vaan budjetti antaa myöten 80 euron hintaiselle maistelumenulle. Ja lisättäkööt vielä, että myös seuralaiset kehui omia annoksiaan, joten vikaan Noassa tuskin voi mennä!

Matkaa keskustasta ravintolaan on se vajaa kymmenen kilometriä, ja me suhautettiin se pirssillä. Matka taittui melko nopeasti, mutta esimerkiksi kesällä välimatkan vois ihan hyvin kulkea vaikkapa vuokrapyörällä, sillä reitit on erinomaiset ja vie pitkän matkan merenrannassa kulkevaa pyörätietä pitkin, eli maisemienkaan puolesta ei voi valittaa.

Noan jälkeen meille ei jäänyt enää mitenkään hulluna aikaa kierrellä Tallinnassa, joten melko sulavasti sujahdettiin sitten teen kautta takaisin Eckerön terminaaliin ja m/s Finlandiaan missä todettiin aika nopeasti, että lauantai-ilta Tallinnan-laivalla ei välttis oo koskaan se paras idea. Ens kerralla pitää paluumatkalla ehdottomasti suunnata suorilta loungeen, sillä todettiin laivabaarissa karaokea kuunnellessamme että parikymppiä omasta rauhasta ei oo enää kovin paljoa. Ens kerralla siis sinne!

Kiitti vielä matkaseurasta Annuli ja Christuli! <3

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti