Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Gardens by the bay Singaporessa oli mahtava kokemus
Pallontallaajat.net
Valikko

Gardens by the Bay – Singaporen överein nähtävyys

Kirjoittanut Inka 19.2.2018

Yhteistyössä Turkish Airlines

Eka asia, mitä osasin yhdistää Singaporeen oli Gardens by the Bayn kuuluisat superpuut. Vuonna 2012 valmistunut puurykelmä tuntui kaikessa överiydessään melko vastenmieliseltä mutta samalla aivan äärettömän kiehtovalta. Totta kai ne oli nähtävä, ja samalla päästävä käymään myös alueen puutarhoissa.

Gardens by the Bay koostuu kolmesta eri alueesta: superpuista sekä Flower Garden- ja Cloud Forest -kasvihuoneista. Superpuiden välissä on myös kävelysilta, mistä käsin voi katsella Singaporen maisemia, muun muassa vieressä sijaitsevaa ihan jäätävän kokoista Marina Bay Sands -hotellia. Sisäänpääsy kaikkiin kolmeen maksaa ulkkarilta 36 Singaporen dollaria eli noin 25 euroa, ja on ihan hintansa väärti.

Upeimmat elämykset oli mun mielestä ehdottomasti Cloud Forest ja kävelysilta, ja samaa mieltä oli myös Karim. Mää olisin ehkä voinut jättää Flower Gardenin väliin, jolloin sisäänpääsykin olis ollut hieman halvempi, mutta olihan sekin tietty tosi hieno.

Vaikka molemmat on kasvihuoneita, tarjoaa Cloud Forest kuitenkin huomattavasti mieleenpainuvamman elämyksen, sillä jo ensimmäisenä kasvihuoneessa on vastassa valtava vesiputous. Lisäksi katon tuntumassa risteilee monia kävelysiltoja, mitkä tuo oman, aika siistin lisänsä vierailuun. Korkean paikan kammo pääsikin haasteen eteen aika monta kertaa tuolla vierailulla!

Tajuttiin Cloud Forestissa hissiin jonottaessamme, millainen jackpot oli suunnata Singaporeen suosituimpien matkailusesonkien välissä. Käveltiin monta kymmentä metriä tyhjien jonotuskarsinoiden ohi, kunnes vasta jossain vaiheessa tajuttiin että porukka oikeasti joutuu jonottamaan hissiin pääsyä. Siinä missä me seisottiin nyt jonossa ehkä kymmenen minuuttia, saattaa ruuhka-aikaan joutua odottelemaa jopa tunnin. Jo tämän takia kannattaakin valita vierailun ajankohta huolella varsinkin, kun kelit on kuitenkin ympäri vuoden aika ensiluokkaiset.

Säästettiin superpuiden kävelysillan valloittaminen viimeiseksi, sillä mietittiin vielä sen siirtämistä jollekin muulle reissupäivälle. Kun poistuttiin Cloud Forestista oltiin molemmat melko puhki ekan Singaporen-päivän nähtävyysähkyn lisäksi, ja istuskeltiin hetki puiden alla pohtimassa tilannetta. Puut oli läheltä katsottuna jotenkin hullun paljon vakuuttavampia kuin kaukaa nähtynä, ja suunnattiin lopulta kohti portaita. Auringonlaskuun oli vielä aikaa, joten ehdittiin mainiosti käydä tsekkaamassa maisemat vielä ennen illan ekan valoshown alkamista. Portaat vei seitsemän kerrosta ylös, mutta toki esteettömässä Singaporessa hissilläkin olis päässyt.

Puiden välisilta riippusilloilta avautui aika huikea näymä, ja laskemaisillaan oleva are värjäsi maiseman tosi kauniiksi! Vaikka pelkkä siltavierailu maksaa kahdeksan dollaria eli reilut viisi euroa ja kestää ehkä vartin, on se ehdottomasti sen arvoista.

Puista olikin aika sopivaa laskeutua alas viereiselle nurtsille pieneen välikuolemaan eli puistopäikkäreille ennen valoesityksen alkua.

Mun ennakkoasenne superpuita kohtaan oli uteliaan nihkeä, mutta voi vitsi se oli kyllä siisti kokemus! Valoesitys oli oikeasti tosi hyvin tehty, ja se oli ainakin perusturren silmissä innovatiivinen ja yllättävä, jopa hauskakin.

Kipsuteltiin puistosta kohti vieressä sijaitsevaa mrt-asemaa lämpimässä kesäyössä valaistujen superpuiden jäädessä taakse. Ihan täydellinen tapa päättää eka ilta!

Miltä vaikuttaa sun silmään, kävisitkö?

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Salla 19.2.2018 at 21.00

KÄVISIN. Livenä varmasti aivan huikea paikka, kun kuvatki oli noin makiat!

Vastaa
Inka 20.2.2018 at 16.47

Sitä se just oli, ihan mahtava!!!

Vastaa
Heli P. 20.2.2018 at 6.11

Kävisin ja toteutuneekin ehkä jopa viikon sisällä. Suuntana on ensimmäistä kertaa Singapore. Niinpä toivon mahdollisimman paljon vinkkejä asap :) Ruokaosoite instan puolelta on jo merkitty muistiin.

Vastaa
Inka 20.2.2018 at 16.47

Uu mahtavaa! Pitääpä laittaa tulille ekana vinkkipostaukset. Ihanaa reissua!!!

Vastaa
Heli P. 20.2.2018 at 21.16

Kiitos! Ruokahan se toki on ensimmäisenä mielessä, mutta kyllä noita maisemiakin kelpaa katsella.

Vastaa
Inka 21.2.2018 at 20.44

Hehe, mulla on juuri valmisteilla sulle ruokapostaus, toivottavasti siitä irtoaa jos ei inspiraatiota niin ainakin fiilistelyä!

Vastaa
Ulla 20.2.2018 at 14.27

Wau, kyllä tuo kiinnostais joskus nähdä! =)

Vastaa
Inka 20.2.2018 at 16.48

Vitsi nää tykkäisit!!! :)

Vastaa
Jenna 21.2.2018 at 21.48

Tuo paikka on niin upean näköinen! Kukkaloisto <3

Vastaa
Inka 22.2.2018 at 7.55

Upea on kyllä just oikea sana, noita vois kyllä katella vaikka joka päivä!

Vastaa
Anette 22.2.2018 at 22.54

Onpa futuristinen paikka, kävisin mielelläni! Ja pakko sanoa että näytätpä kauniilta kuvissa, oikein hehkuvan onnelliselta :)

Vastaa
Inka 23.2.2018 at 20.11

Kiitos Anette! Ja futuristinen on kyllä just oikea sana kuvaamaan tuota näkymää.

Vastaa

Jätä Kommentti