Pallontallaajat.net
Valikko

Kuumailmapallolento Kappadokian yllä

Kirjoittanut Inka 19.3.2018

Elämän upeimmat kokemukset ovat monesti niitä, joita ei suunnittele etukäteen. Ja sitten on niitä, jotka vaativat aika paljon töitä onnistuakseen. Kuumailmapallolento Kappadokiassa oli elämys, jonka tiesin jo etukäteen nousevan mun elämän upeimpien elämysten listalle, enkä todellakaan ollut väärässä.

Kappadokian huikeat maisemat luo täydellisen esiripun kuumailmapallolennolle. Vulkaanisen maaperän eri värit ja muodot näyttäytyy aivan uudella tavalla ilmasta käsin, ja ilmassa kevyesti leijuvan korin rauhallinen kyyti tarjoaa mahdollisuuden nauttia maisemista kaikessa rauhassa. Ei oo mikään ihme, että Kappadokian kuumailmapalloretket on huikea nähtävyys ja elämysklassikko, jonka lähes kaikki Kappadokiassa vierailevat reissaajat kokevat.

Seikkailu alkaa aikaisin aamulla, sillä turvallisuussyistä kuumailmapalloretkiä järjestetään ainoastaan auringon noustessa. Yksinkertaistettuna se johtuu siitä, että silloin ilma ja maa on samanlämpöisiä, eikä yllättäviä ilmavirtauksia synny. Kuumailmapalloretkiä tarjoavat puljut noutavat osallistujat suoraan majapaikasta, joten kyydityksistä kuumailmapalloretken aloituspisteeseen ei tarvi huolehtia. Retket maksaa noin 175 euroa naamaa kohden, ja siihen kannattaa varata muutama tunti aikaa. Varsinainen kuumailmapallolento kestää noin tunnin, mutta meillä oli munkki matkassa, sillä leijailtiin ilmassa jopa tunti ja vartti, mikä on kuulemma ennätyspitkä aika. Meidän kyydistä huolehti Voyager Balloon, joka hoiti homman nappiin ja on suositusten arvoinen.

Varsinainen elämys oli täynnä jännitystä. Aamulla naamaa kammatessa oli aika vaikea tajuta mitä on edessä, sillä olin haaveillut tästä kokemuksesta lähes kymmenen vuotta. Vielä automatkalla hytistessä mietin että mihin tässä oikein mennään, mutta siinä vaiheessa kun minibussi kaartoi lähtöpaikalle, aloin minäkin pikkuhiljaa uskoa, mitä olisi edessä. Sieltä täältä kallioiden välistä alkoi nähdä hiljalleen täyttyvien kuumailmapallojen siluetteja, ja oli pakko nipistää että uskoin olevani hereillä.

Kun lopulta noustiin ulos autosta näin, että kuumailmapalloja on kaikkialla! Hiljalleen täyttyviä, osa jo ilmassa ja toiset hohtavina kuuman ilman vaikutuksesta. Kappadokian laaksojen yllä on aamuisin noin sata kuumailmapalloa, ja se näyttää upealta!

Lopulta myös meidän pallo oli täynnä ilmaa ja valmis lähtemään liikkeelle. Aurinko oli siinä vaiheessa jo melko korkealla, joten kiivettiin nopeasti korin seinustalla olevien jalansijojen avulla korin sisäpuolelle. Meillä oli tyypillinen kuumailmapallokori, jossa oli neljä neljän henkilön karsinaa, eli mukana oli kuskin lisäksi yhteensä 16 ihmistä. Kaikilla oli mukavasti tilaa, eikä matkan aikana tarvinnut ahdistella pienessä tilassa.

Kori nousi ilmaan niin hiljaa, ettei sitä oikeastaan huomannut. Ainoastaan kuuman ilman puhaltamisesta kuuluva ääni muistutti, että nyt aletaan nousta. Vähän ajan päästä alas katsoessani tajusin, että nyt ollaan jo muutamien satojen metrien korkeudessa! Vanha korkean paikan kammo kuitenkin loisti poissaolollaan koko matkan ajan, eikä tullut pilaamaan kokemusta ja hyvä niin. Keskityinkin koko matkan ajan nauttimaan maisemista ja painamaan jokaisen hetken muistiin, sillä tästä en halunnut unohtaa sekuntiakaan.

Niin me leijailtiin reilu tunti Kappadokian upeiden maisemien yläpuolella samalla, kun aurinko nousi hiljalleen horisontin yli. Noustiin parhaimmillaan noin kahteen kilometriin, mikä kieltämättä tuntui melko korkealta. Oli hurjaa seurata korkeuksista, miten hiljaa ympärillä olevat kuumailmapallot lejui höyhenenkevyesti terävien muodostelmien yläpuolella ja jotkut jopa laskeutu laakson kallioiden väliin!

Olisin suonut kuumailmapalloretken kestävän ne kaksi tuntia mitä ne kuulemma ennen valtavaa matkailijarytäystä olivat kestäneet, mutta lopulta oli pakko luoda viimeinen vilaus maisemiin ja valmistautua laskeutumaan. Alhaalla oli vaikea käsittää mitä just koettiin, mutta nyt kun elämyksestä on reilu viikko, alkaa se pikkuhiljaa tuntua todelta.

Matkailussa parasta on uusien paikkojen näkemisen lisäksi just omien haaveiden toteuttaminen, sillä fiilis kuumailmapalloretken jälkeen oli kyllä sanoinkuvaamattoman huikea. Turkin Kappadokia nousi hetkessä kauneimpien näkemieni luontokohteiden joukkoon, ja tuo kokemus kruunasi koko reissun!

Turkissa todellakin on paljon muutakin ku vaan rantaa ja rellestäjiä, vai mitä mieltä oot tästä elämyksestä?

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Anni | Rajatapaukset 20.3.2018 at 8.25

Ihania kuvia! Kuumailmapalloretki Kappadokiassa kuuluu myös omalle haavelistalleni, saa nähdä koska sen aika koittaa :)
Tai voisin kyllä mennä jossain muuallakin kuumailmapalloilemaan, mutta on tuolla kyllä poikkeuksellisen kuvaukselliset puitteet!

Vastaa
Inka 25.3.2018 at 21.01

Suosittelen, toivottavasti jossain vaiheessa pääset kokemaan tuon – ihan mahtava elämys! Mää säästelin Kappadokiaan elämäni ensimmäistä kuumailmapalloelämystä, ja kyllä kannatti. Huh huh!

Vastaa
Heli / Heli voyage 20.3.2018 at 21.28

Kuumailmapallot on ihania. Ilahdun aina kun näen niitä taivaalla, ne on niin kauniita. Ja sulla on kyllä todella upeita kuvia tässä!
Mä olen kerran ollut kuumailmapallolennolla Helsingissä, Jollaksesta Henttaalle, ja sekin oli kyllä hieno elämys kun 5 palloa nousi itähelsinkiläiseltä niityltä ja lipui kesäillassa Etelä-Helsingin yli (parin peruutuksen jälkeen kävi huipputuuri, kun reitti oli just tuo). Mutta onhan tuo Kappadokian pallojen määrä ihan huikea ja upean näköistä ja voin vaan kuvitella, miten hienoa näkyä ja maisemia on ollut ihailla sieltä pallon kyydistä.
Kappadokian lisäksi mun haaveissa vois olla kuumailmapallolento vaikka Serengetissä.

Vastaa
Inka 25.3.2018 at 21.02

Kuumailmapallot on kyllä upeita!!! Lentokokemus Helsingissä on varmasti myös mahtava, varsinkin just noin kesäiltana. Sun kokemus kuulostaa aivan ihanalta!!! Näin Masai Marassa yhden kuumailmapallon aamutuimaan, ja siitä jäi kytemään ajatus kuumailmapallosafarista. Se olis kyllä aivan ihana!!!

Vastaa
Tessa 22.3.2018 at 17.13

Pääsin kokemaan kuumailmapallolennon joitakin vuosia sitten Egyptissä Luxorissa. Oli upea kokemus! Leijailimme auringon noustessa Niilin lähettyvillä Kuninkaitten laakson alueella. Etukäteen jännitti ja pelotti, mutta heti kun kori nousi ilmaan, kaikki jännitys katosi. Kyyti oli niin pehmeää, tasaista ja hiljaista. Kappadokia on varmasti ollut huikea paikka unelman toteuttamiselle.

Vastaa
Inka 25.3.2018 at 21.03

Oh, kuulostaa upealta!! Ja tuo kuumailmapallon tasainen ja leijuva kyyti oli kyllä iso yllätys mullekin, odotin jotenkin paljon enemmän liikettä koriin, mutta ei, tosi tasaisesti se vaan liukui. Ihan huikea kokemus!

Vastaa
Sanna 6.4.2018 at 10.14

Me varasimme juuri reissun Turkkiin ja Kappadokiaan vielä tälle keväälle! Olisiko sinulla suositusta, minkä firman kautta kuumailmapallolento kannattaa tehdä? Vaihtoehtoja näyttää olevan paljon..

Vastaa
Inka 6.4.2018 at 19.14

Oi, kuulostaa ihanalta!! Me oltiin matkalla Voyager Balloons -nimisen firman kyydissä, ja sille ainakin lämmin suositus, kaikki sujui tosi hyvin.

Ihanaa matkaa!

Vastaa

Jätä Kommentti