Pallontallaajat.net
Valikko

Palmuparatiisi vai turistihelvetti? Sentosa jakaa mielipiteitä

Kirjoittanut Inka 31.3.2018

Yhteistyössä Turkish Airlines

Rantaloma Singaporesta on ajatuksena aika helppo, sillä ympärillä on tosi monia saaria ja lyhyen lentomatkan päässä vielä enemmän toinen toistaan parempia rantaparatiiseja. On lähisaaret Sentosa ja Bintan, mutta lyhyen lentomatkan päässä sijaitsevat esimerkiksi monet Indonesian, Malesian ja Thaimaan rantakohteet. Valinnanvaraa on todella paljon, eikä reissaajan tarvi todellakaan tyytyä lähialueen kulissirantoihin. Miksi me sitten valittiin lomakohteeksi pahimman turremaineen saanut Sentosa?

Lopullinen syy oli helppous. Teoriassa oltiin valmiita näkemään vaivaa ja matkustamaan vähän pidempään rantaparatiisiin. Yritettiin löytää sopivaa, lähes täydellistä paikkaa pitkään, kunnes erään pitkän bussimatkan päätteeksi Karim ilmoitti että säätäminen saa luvan jäädä minimiin, ja mennään helpomman kautta. Se sopi kyllä mulle, sillä ajatus siitä että alkureissu olisi pelkkää matkustamista sai mut aika nopeasti tällä kertaa myöntymään helpompaan. Aasian autenttiset paratiisit saa siis odottaa vielä seuraavaan kertaan, ja nyt oli Sentosan aika.

Kulkeminen saarelle on todella näppärää, sillä sinne pääsee neljä dollaria eli vajaat kolme euroa maksavalla monoraililla. Ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta liikennöivällä monoraililla suhauttaa saarelle hetkessä, eikä paluumatkasta tarvitse maksaa mitään, kuten ei muustakaan saaren julkisesta liikenteestä.

Me saatiin saarelta juuri sitä mitä haettiin, eli mahdollisuus aloittaa Singaporen-loma parin päivän allas- ja rantapulikoinnilla. Valtava määrä laihoja palmuja, rutkasti Havaijilta roudattua valkoista hiekkaa sekä lämmin aurinko oli kaikki, mitä Sentosan-päiviltä odotettiin. Sillä ei ollut nyt merkitystä ketä varten saari oli rakennettu ja oliko hiekkaranta oikeasti ollut siellä vai ei, sillä nollaamiseen ne eivät vaikuttaneet.

Kierreltiin saarella jalan ja käytiin katsomassa yksi valoshow, mutta muuten jätettiin huvitukset ja teemapuistot väliin. Monet suuntaa saarelle nimenomaan esimerkiksi Unversal Studiosin vuoksi, mutta me ei ikinä unohdeta Juhon vuonna 2011 LA:n studiovierailun jälkeen lausumaa “Olis tullu parempi mieli jos olis polttanut ne rahat” -kommenttia, eikä edes harkittu vierailua. Käytiin toki tsekkaamassa Sentosan oma Merlion sekä aukio, jossa valmistauduttiin kovasti vastaanottamaan muutaman päivän päässä odottanutta kiinalaista uutta vuotta.

Ainoa mikä Sentosalla oli vähän huonosti oli ruokapuoli. Jenkkiravintoloiden lisäksi saarelta löytyi yksi hawker center, Malaysian Food Street, jossa oli kuitenkin melko suppea valikoima. Löydettiin sieltä kuitenkin molempina päivinä kohtuuhintaista sapuskaa, joten nälkää ei tarvinnut Sentosallakaan nähdä. Hintataso oli ehkä noin puolet kalliimpaa kuin muualla Singaporen hawker centereistä, mutta erot oli lopulta kuitenkin melko pieniä: se, maksoiko annoksesta kolme vai viis euroa ei riittänyt kaatamaan budjettia.

Millainen kuva Singaporen pahimpana turistihelvettinä pidetystä Sentosasta sitten jäi? Ainakin helmikuussa, kun matkailijoita oli vielä verrattain vähän, oli meno vähintäänkin siedettävää. Rannalla oli aika rauhallista, ja esimerkiksi iltaisin Siloso beachilla ei meidän lisäksi ollut juuri muita. Saaren tarjoamat huvitukset eivät ihan hirveästi kiinnostaneet, mutta sen sijaan ranta ja uima-allas tarjosi ihan riittävästi viihdettä pariksi päiväksi. Eli: parin päivä allasnollaukseen saari kävi mainiosti ainakin suosituimman matkailusesongin ulkopuolella. Kesällä homma voi olla toki täysin eri.

Oon siis ihan tyytyväinen että valittiin Sentosa, mutta toista kertaa sinne ei välttämättä oo tarvis kuitenkaan mennä. Pari päivää riitti myös aivan mainiosti antamaan meille sen, mitä saarelta haettiin.

Onko muita Sentosan valinneita? Ainakin vaikutti siltä, että truutravellerit kiertää saaren kaukaa mutta onko se sitten kuitenkaan niin?

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 31.3.2018 at 11.41

En tiennytkään siitä, että sinne on roudattu hiekkaa muualta. :O Me ei vuosia sitten tehdyllä Singaporen visiitillä Sentosassa käyty, mutta kaverilta kuulin, että kaikki siellä on ihan överikallista. Onko näin?

Vastaa
Inka 3.4.2018 at 10.46

Hmm, oli siellä aika kallista. Esimerkiksi meidän hotla oli reissun kallein ja samalla ehkä kämäsin ja ruoka oli huomattavasti kalliimpaa kuin muualla Singaporessa. En kuitenkaan sanois että on aivan överikallis, mutta selvästi vähän kalliimpi kuin Singapore muuten.

Vastaa
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 1.4.2018 at 6.15

Puoli päivää riitti :) Mentiin hölmöt vielä Pitkäperjantaina, kun paikallisilla oli vapaapäivä. Jengiä oli aivan kauheasti. Sellainen Singaporen Las Vegashan toi oli. Jos Singaporessa ei ole paljon aikaa, jättäisin tämän kohteen väliin. Tosin yksi mikä jäi kaihertamaan olivat luontopolut, jotka lähtivät sieltä perhospuiston vierestä. Siinä vaiheessa oltiin niin läkähdyksissä, ettei ollut enää voimia pienelläkään lisäkävelylle.

Vastaa
Inka 3.4.2018 at 10.47

Ohhoh, teidän visiitillä oli takuulla ruuhkaa! Me käytiin vähän käppäileen ympäri Sentosaa ja olihan siellä kaunista, mutta ei mun mielestä mitään mitä ei muualta Singaporesta löytyisi, siis luontomaisemien osalta. Ranta oli tietty oma lukunsa.

Vastaa
Lilly 1.4.2018 at 9.19

Mutta eikö se niin ole, että pitää myös ne “turistihelvetit” käydä läpi, koska onhan siinä alunperin ollu joku syy, miksi kaikki haluavat juuri sinne ;) On nekin aluksi varmaan ollut kivoja paikkoja, mutta ajan saatossa muuttunut teennäiseksi ja kalliiksi, kun on huomattu miten suosittu paikasta on tullut, mutta joukossa voi olla paljonkin paikkoja, joilta jollakin on ollut vain huonoja omakohtaisia kokemuksia, yms. Toki sesonkiaikana ei välttämättä kannata änkeä pahimpaan ruuhkaan ;D

x Lilly
IG: @TheLillyPierce
Blog: http://bellefernal.com

Vastaa
Inka 3.4.2018 at 10.47

Just näin, kaikissa turrepaikoissa on syynsä, miksi niistä on tullut niin suosittuja!

Vastaa
Ulkosuomalainen 1.4.2018 at 17.27

Pysähdys Singaporessa ja myöhemmin jatko eteenpäin, kiitos vinkistä.
Hyvä näkökulma ja vinkki kotimaammekin suosituimpiin paikkoihin, tulevaisuuden tavoitteisiin tuo “turistihelvetti”, eli että massoista huolimatta palvelut toimivat ja ihmiset viihtyvät. (Olin tässä taannoin Lapin kentällä Charter sesongin keskellä.)
Sesonkien ulkopuolella siis ja turistipaikassa palvelut osataan.
Onneksi on niitä jotka haluaa noihin massoittain, se on työtä paikallisille ja kohtuullisempia lentohintoja olettaisin, tällaiselle itse matkansa maksavalle.

“Turrepariskunta”, iäkäs sellainen matkusti vieressäni Aasiaan, viettävät kovimman talven paikallisten huomassa osakkeessaan – Pidän tuota rohkeutta arvossa kun olivat selvinneet erittäin vakavista elämänsä koettelemuksista ja kielitaitoakaan ei kuulemma ollut – Jouduin puuttumaan sen yhden kokeneen matkailijan osoittamaan halveksuntaan penkkirivillämme näitä ihania “turreja” kohtaan.

Vastaa
Inka 3.4.2018 at 10.50

Hyvä pointti, ja juurikin tuo on hyvä tavoite myös kotimaassa! Määki olin just Rovaniemellä ja kyllä siellä ulkomaalaisia matkailijoita riitti, joten hyvähän se on ainakin paikallisille jos sinnekin saadaan kunnon maailmanluokan turistikohde. Ja täytyy todeta että aika jäätävää, jos joku muu matkailija kokee asiakseen todeta toisten matkustavan väärin. Huhhuh, onneksi olit paikalla puolustamassa!

Vastaa

Jätä Kommentti