Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Rento vierailu Islannin Blue Lagoonissa - tällainen kokemus oli
Pallontallaajat.net
Valikko

Rento iltapäivä Islannin Blue Lagoonissa

Kirjoittanut Inka 5.5.2018

Islannin tunnetuimpiin vierailukohteisiin lukeutuu Blue Lagoon -allaskompleksi, ja olin superinnoissani kuultuani, että vierailu on mahdollista järjestää siitäkin huolimatta, ettei sitä alkuperäisessä aikataulussa ollutkaan. Altaat sijaitsee melko lähellä Keflavikin lentoasemaa, noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista. Hyppäsin hotellin pihalta mua noutamaan saapuneeseen bussiin, missä tutustuin ranskalaiseen yhden päivän stopoveriaan viettävään jäbikseen ja eteläkorealaiseen mimmiin, joka oli saapunut opiskelukaupungistaan Oxfordista muutaman päivän mittaiselle Islannin-lomalle.

Bussi suhasi ulos Reykjavikista ja takaisin kohti lentokenttää samalle tielle, mitä kautta olin saapunut edellisenä iltapäivänä kaupunkiin. Matka kulki sammaleen peittämien laavakenttien ohitse ja noin 45 minuutin päästä oltiin perillä. Blue Lagoonin iso kyltti toivotti tervetulleeksi, eikä paikkaa olisi ollut vaikea huomata kuuman veden ja viileän ilman aiheuttamien höyrypilvien vuoksi.

Blue Lagoon on supersuosittu, mistä syystä vierailu tulee varata etukäteen. Sisäänpääsy on todella kallis, sillä halvin setti maksaa noin 60 euroa. Se sisältää sisäänpääsyn, pyyhkeen, mutanaamion ja yhden juoman.

Pesutilat on kuin missä tahansa uimahallissa sillä erotuksella, että kaikki on kuitenkin vähän fiinimpää. Ennen vierailua sain vinkin, että mineraalipitoinen vesi ei oo kovin hiusystävällistä, ja varsinkin pitkiin hiuksiin kannattaa laittaa kunnolla hoitoainetta ennen vierailua, jos hiukset kuvittelee vielä joskus saavansa selviksi. Blue Lagoonin omaa hoitoainetta on onneksi tarjolla suihkutiloissa riittämiin, ja sitä sai tähänkin pehkoon läträtä aika antaumuksella.

Lopulta oli aika astua ulos kirpeään viiden asteen ilmaan ja ottaa pikasprintti kuumaan altaaseen.

Siinä sitten istuin hetken kuluttua itsekseni kierrätetyistä muovipulloista valmistetussa uimapuvussani kerros Islannin vitivalkoista savea naamallani odotellen sen kuivumista. Ympärillä oli todella kansainvälinen joukko matkailijoita kaikkialta maailmasta: vieressä istui ainakin jenkkejä, kiinalaisia, ruotsalaisia ja brittejä. Sanotaan, että juuri kukaan islantilainen ei Blue Lagoonissa vieraile, paitsi vanhukset, jotka veden terveysvaikutusten vuoksi pääsevät sinne maksutta.

Blue Lagoon on kyllä todellinen turistipaikka, mutta mitä sitten? Se on upea, ja siitä syystä sinne saavutaan maailman kaikista kolkista. Vaaleansininen paksu linnunmaitomainen vesi on 37–39 asteista eli ihanan lämmintä ja se yhdistettynä Islannin viileään kevätilmaan loi puitteet täydelliselle rentoutumiselle.

Alueella on useita kuumavesialtaita, joista suurin kattaa sen lähes kokonaan. Sen lisäksi  on pari pienempää allasta, sauna, rentoutumisalue ja vesiputous. Ison altaan yhteydessä toimii baari, ja juomia, esimerkiksi kasvismehuja tai skyr-smoothieita, voi tilata suoraan lämpimästä vedestä käsin. Myös kuuluisa naamiosavi oli tarjolla altaiden yhteydessä toimivassa kopissa, joten kaikki oli tehty todella helpoksi.

Ainoa miinus oli se, että yksin altaalla ei viihtynyt loputtoman pitkään. Toki jutustelemaan olis voinut käydä kenen tahansa kanssa tai olisin voinut etsiä käsiini matkalla tapaamani eteläkorealaisen mimmin, mutta parasta olis tietty ollut jos mukana olis ollut kaveri. Vähän kateellisena seurailin kaveruksia, jotka vietti pitkän tovin vaan juoruten lämpimässä vedessä ja mietin, että kaikesta rentoudesta ja bucket list -kokemuksen toteutumisesta huolimatta seura olis jees. Eipä se kuitenkaan kauaa vaivannut, vaan laitoin silmät kiinni, tunnustelin kasvoille kuivuvaa savea ja keskityin nauttimaan juuri siitä hetkestä, juuri sellaisena kuin se oli. Ja olihan se aika mahtavaa!

Hetken päästä pesin savet kasvoilta ja tunnustelin ihanan pehmeää ihoa, tein vielä kierroksen altaan kaukaisimpaan nurkkaan ja totesin ehtiväni 45 minuutin päästä lähtevään paluubussiin takaisin Reykjavikiin. Blue Lagoon oli mahtava, ja se oli nyt koettu.

Fiilis vierailun jälkeen oli just sellainen kuin kuvitella saattaa: kylmän ilman ja lämpimässä vedessä lilluttelun jälkeen todella raukea, ja yhden reissuhaaveen toteutumisen jälkeen häkeltynyt. Sillä kombinaatiolla oli hyvä suunnata takaisin Reykjavikiin.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Reeta 3.6.2018 at 20.18

Moi Inka!
Kiva postaus ja kivoja kuvia! :) Valokuvaamiseen liittyykin seuraava kysymys: otitko valokuvat ennen uimaan menoa? Blue Lagoonin nettisivuilta löytyy huonosti tietoa siitä, että pääseekö lokeroilla käymään sen jälkeen, kun on jo mennyt laguunin puolelle. Mietin vain, että kännykkää/kameraa ei viitsi koko aikaa mukana raahata, vaikka olisikin esim. vedenpitävä suojus mukana…

Vastaa
Inka 3.6.2018 at 22.22

Moikkis Reeta! Ja kiitos! Otin kuvat ennen uimaan menoa, mutta lokeroille on melko lyhyt matka altaalta ja sinne pääsee kulkemaan vapaasti niin paljon kuin huvittaa, joten kännykkää tai kameraa ei tarvitse roudata mukana koko aikaa. Ihanaa reissua Islantiin, jos se on suunnitteilla! :)

Vastaa
Reeta 4.6.2018 at 21.20

Jes, kiva kuulla! Kiitos paljon Inka! Kyllä, reissu sinne pian toteutumassa! :)

Vastaa
Inka 5.6.2018 at 7.44

Mahtavaa, toivottavasti reissu on ikimuistoinen! :)

Vastaa

Jätä Kommentti