Pallontallaajat.net
Valikko

Book of Mormon Lontoossa – huikea musikaalielämys!!

Kirjoittanut Inka 3.6.2018

Lontoon-reissu piti sisällään muutakin kuin shoppailua ja juoruamista, sillä reissun kohokohta oli ehdottomasti lauantai-iltapäivälle buukattu musikaali. Pohdiskeltiin musikaalia tytsyjen kanssa hetken aikaa, mutta huomattuani jo legendaariset mittasuhteet saaneeseen Book of Mormoniin olevan vielä lippuja jäljellä, oli päätös tehty. Pari klikkausta ja yksi luottokortin vilautus myöhemmin meillä oli liput musikaaliin!

Mikä ihmeen Book of Mormon?

Muistan vielä elävästi kun kuulin musikaalista ekan kerran viitisen vuotta sitten, ja mietin kovasti miten mormoneista kertova musikaali voi olla niin hulvattoman hauska, että se on loppuunmyyty ilta toisensa jälkeen. Selvittämättä juonesta sen enempiä totesin kuitenkin lopulta, että kait South Parkin kirjoittajien musikaali uppoaa joillekin, mutta mua se tuskin naurattaisi (tässä olin niin väärässä kuin ihminen voi olla, siitä lisää myöhemmin). Mietin että vois kait se kuitenkin olla ihan siisti nähdä sitten joskus, jos onnistuisin joskus saamaan liput käsiini.

Teille, jotka ette mun tavoin olleet tienneet musikaalin juonesta aiemmin, tässä vähän esimakua:

Book of Mormon kertoo siis kahdesta mormonipojasta, jotka lähtevät lähetystyöhön Ugandaan. Musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2011 ja nopeasti sen jälkeen myös Lontoon West Endissä. Book of Mormon kylpi alusta saakka suosiossa ja kuten sanottua, viime hetken lipuista oli turha unelmoida.

Musikaalilippujen ostaminen

Kävin muutamaa kuukautta ennen reissua huvikseen tsekkaamassa lippujen tilanteen musikaalin virallisilla nettisivuilla, ja niitähän olikin saatavilla. Se oli aika hyvä aika varata liput, sillä sivuston mukaan ne kannattaa ostaa viimeistään 2,5 kuukautta ennen esitystä, joten meidän ajoitus oli lähes täydellinen.

Otettiin liput mukiinmeneviltä paikoilta ja maksettiin niistä lopulta noin 80 euroa naamaa kohti, ja nyt musikaalin nähtyäni voin kyllä todeta, että esitys oli täysin hintansa väärti.

Book of Mormoniin saa, käsittääkseni Lontoon lisäksi myös Nykissä, ostettua halpoja 20 punnan/dollarin lippuja, jos on tuuria. Esityksiin järjestetään arvonta, jonka voittajat saa ostaa kaksi edullista lippua musikaaliin. Se on aika loistava mahis budjettireissaajillekin päästä tsekkaamaan musikaali, sillä halpoja viime hetken lippuja ei tähän musikaaliin oo edelleenkään saatavilla.

Mahtava musikaali!

Lontoon Book of Mormon esitetään Prince of Wales -teatterissa Leicester Squarella eli alueella, mikä vilisee toinen toistaan krumeluurimpia musikaaliteattereita. Keskeinen sijainti takasi sen, että jopa me löydettiin paikalle siitäkin huolimatta, että kartanlukunakki oli osunut mun kohdalle. Lippujen nouto alkoi kahdelta (eli mun päässä paikalla piti olla viimeistään kahdelta), ja kun oltiin nurkilla jo puolelta ehdittiin vielä kieriskellä China Townissa haistelemassa tunnelmaa.

Oltiin teatterilla viittä vaille kaksi, ja lähes olematon jono luikerteli jo vauhdilla sisälle. Kaivoin kiireessä esiin meidän varausvahvistusta, mutta en aivan ehtinyt saada oikeaa tiedostoa esille kun olin jo tiskillä – uskomattoman nopeaa toimintaa! Liput onneksi löytyi nimellä, eikä varausvahvistusta edes kysytty. Huippumukava henkilökunta ohjasi eteenpäin, ja vaan joitakin minuutteja myöhemmin istuttiinkin jo paikoilla superjyrkässä ja toistaiseksi vielä lähes typötyhjässä katsomossa.

Valmiina musikaaliin!

Viimein musikaali alkoi, ja moro! Meni noin kaks sekuntia ennen ensimmäisiä räkänauruja, jotka ei sitten ottaneet loppuakseen – ja sama tilanne tuntui olevan lähes kaikilla muillakin saliin astuneilla. Huumori oli tosi kieroutunutta, paikoitellen jopa aika sairasta, mutta samalla niin hulvatonta! Sali vaan raikui naurusta.

Sen enempää spoilaamatta sanon, että kolme tuntia hurahti puoliaikoineen silmänräpäyksessä. Pelkäsin etukäteen vähän että lyhyeksi jääneiden yöunien vaikutuksesta vetäisin parit tirsat pimeässä teatterissa esityksen aikana, mutta siihen ei naurulta kyennyt.

Kun Book of Mormon lopulta päättyi ja viimeisetkin aplodit oli loppuneet, vyöryi salista ulos harvinaisen hyväntuulinen ihmismassa. Meitäkin nauratti ja laulatti vielä pitkään, ja tuossa linkatussa videossa kuuluvaa Hello-biisiä on hyräilty toimistolla päivästä toiseen. Jopa niin kovasti, että nekin työkaverit jotka ei ees reissussa olleet, on jääneet kiinni hyräilemästä biisiä.

Sen enempää kehumatta voin suositella tätä täysin: Book of Mormon kantsii todellakin nähdä!

Mitä mieltä oot muuten väliotsikoista? Päätin kokeilla ekaa kertaa, ja en nyt tiiä ovatko ne tulleet jäädäkseen. Kannattaisiko?

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Ulkosuomalainen 3.6.2018 at 13.06

Hyvä, selkeä, kivaa luettavaa. Edellinen Lontoo kirjoitus on raikas kokonaisuus myös.

Vastaa
Inka 3.6.2018 at 22.23

Kiitos, kiva kuulla! :)

Vastaa

Jätä Kommentti