Pallontallaajat.net
Valikko

Albanian-reissun alkumetrit – terveiset matkalta

Kirjoittanut Inka 10.6.2018

Terkut Albaniasta! Täällä ollaan nautittu auringosta ja lämpimästä ilmastosta torstaista asti, ja täytyy sanoa että on kyllä ihanaa. Parin ensimmäisen päivän aikana on hikoiltu, herkuteltu sekä nautittu maisemista, ja Albania on kyllä onnistunut vakuuttamaan jo, vaikka parhaat paikat on vielä edessä.

Kirjoittelen tätä postausta kirkkaanpunaisessa minibussissa samalla, kun meidän seurue taittaa matkaa maan pohjoisosassa sijaitsevasta Durrësin kaupungista eteläiseen Dhermin rantakohteesen. Ikkunasta näkyy aika upeita vuoristomaisemia, ja auton toiselta puolelta avautuu aika ajoin näkymä turkoosinsiniselle Adrianmerelle. Lämmintä on lähemmäs 30 astetta, aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja kuoppainen tie tuntuu tällä hetkellä kaikkein suurimmalta haitalta, eli Albanian-reissu etenee siis ihan kivasti.

Oon täällä työmatkalla, joten nää pari päivää on olleet melko intensiivisiä. Lennettiin torstaiaamuna suomalaisen toimittajakollega Riikan kanssa Lufthansan aamulennolla ensin Frankfurtiin, missä tavattiin muut reissukaverit ja jatkettiin matkaa Adria Airwaysin lennolla Tiranaan. Ei kuitenkaan jääty pääkaupunkiin, vaan suunnattiin suorinta tietä Durrësin rantakohteeseen.

Näiden parin päivän aikana maasta on vaan vahvistunut se kuva, mikä välittyi muutama vuosi sitten Shkoderissa. Vaikka nurkat on olleet erit, on Albania ollut yhtä leppoisa, edullinen ja kaunis maa kuin viime reissulla saadun kuvan perusteella. Nyt ollaan nähty vielä enemmän paikkoja, joten nyt tiijän että maassa on ihan sikana fantastisia vuoria sekä tietty upeita rantoja, jotka oon viimein päässyt näkemään omin silmin.

Yks mahtavimpia elämyksiä on tällä reissulla ollut toistaiseksi ruoka. Sekä lounaalla että illallisella on syöty aika mukavasti, ja ateriointi on aloitettu lähes kaikilla kerroilla valtavalla määrällä kasviksia. Täällä mennään vahvasti sesonkien mukaan ja se myös maistuu lautasella, sillä lähes kaikki mitä on tarjottu on ollu ihan sairaan herkullista! Ainoastaan hedelmät on olleet aika ajoin pettymys, sillä raakoja nektariineja ja aprikooseja tarjotaan lähes joka ravintolassa.

Durrësin lisäksi ollaan onneksi ehditty käydä myös Tiranassa, mikä oli tosi kiinnostavaa! Oon halunnu käydä siellä jo vuosikaudet, mutta vierailu ei onnistunut meidän Balkanin reilillä vuonna 2012 eikä muutamaa vuotta myöhemmin Balkanin road tripilläkään. Olin siis aika innoissani, kun pääsin viimein Tiranaan! Itse kaupungissa meillä ei lopulta ollu muutamaa tuntia enemmän aikaa, mutta ehdin kuitenkin saada jonkinlaisen kuvan pääkaupungin tunnelmasta. Siitä lisää myöhemmin!

Reissu on siis menny toistaiseksi ihan superhyvin, vaikka ollaan vasta puolivälissä. Luvassa on vielä parhaat palat eli etelän rantakohteet, joita ootan tosi kovasti! Tänään olis tarkoitus nähdä aika hulppeita rantoja Dhermissä, ja saman pitäisi jatkua huomenna, kun suunnataan Sarandëen. Nyt tulee siis aika monta rantapaikkaa kerralla! Yleensä työmatkoilla ehtii harvemmin uimaan, mutta toivottavasti tällä reissulla jossain välissä järjestyy hetki, jonka aikana ehtis pulahtaa turkoosiin meriveteen!

Siinä missä oon tosi innoissani tämän ja huomisen päivän kohteista, ylihuomenna odottava paluumatka herättää lähinnä vilunväristyksiä. Lähdetään aamuviideltä Sarandësta huristelemaan kohti Kreikan Ioanninaa, mistä meillä on Apollon lomalento (joka muuten on elämäni ensimmäinen lomalento) Köpikseen. Siellä kolmen tunnin odotus ja viimeiselle lennolle Helsinkiin. Kotona ollaan joskus ysin pintaan, joten reissusta tulee ihan kiitettävän mittainen.

Terkkuja kovasti! Toivotaan, että saan julkaistua tämän tänään illalla, jotta jutut pysyy edes vähän ajankohtaisina. Palataan!

EDIT: Julkaisu meni seuraavan päivän aamuun, kun ilta venyi superpitkäksi. Ei se terkkuja kuitenkaan muuta!

Ps. Lisään jatkossa niihin postauksiin, jotka on kirjoitettu työmatkojen perusteella, työmatka-tägin, jotta postauksesta käy takuulla selväksi että reissua ei oo toteutettu omalla rahalla.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Mari 10.6.2018 at 20.08

Mielenkiintoista raporttia Inka! Ja postaus sattui itse asiassa hyvään saumaan, koska Albania on alkanut kiehtomaan entistä enemmän viime aikoina. Italiassa asuessani tutustuin pariin albanialaiseen kaveriin, joiden myötä tulin ylipäätään tietoiseksi maasta mahdollisena matkailukohteena. Tämän postauksen kuvien ja kertomustesi perusteella näyttää varsin varteenotettavalta lomapaikalta! :)

Vastaa
Inka 13.6.2018 at 21.16

Oo, mahtavaa! Albania on kyllä siisti, ja on ihan huippua että se on alkanu kiinnostaa! Toivottavasti pääset lomailemaan sinne pian!

Vastaa
illusia 10.6.2018 at 21.36

Albania on todella ihana maa! Olemme kierrelleet sen eri kohteissa parina vuotena (paikallisbusseilla) ja suuntaamme sinne taas syksyllä. Tosin vain matkalla Kosovosta Montenegroon yhdellä pysähdyksellä. Pari vuotta sitten vietin synttärinikin Albaniassa, silloin poikkesimme myös Dhermiin, joka on pieni rantakohde Joonian merellä.
https://illusiafinland.blogspot.com/2016/09/dhermi.html
Mukavaa matkaa mielenkiintoisessa Albaniassa!

Vastaa
Inka 13.6.2018 at 21.17

Oo, kuulostaa ihanalta! Mekin piipahdettiin Dhermissä, ja siitä tuli mun ykkössuosikki!

Vastaa
Vilmix 13.6.2018 at 17.55

Superhyvin, superpitkä, super sitä super tätä. Onkohan joku supernaiivi?

Vastaa
Inka 13.6.2018 at 21.17

Joo, on varmaan, mutta ei se haittaa, mua ainakaan! Miks se haittais sua?

Vastaa

Jätä Kommentti