Pallontallaajat.net
Valikko

“Miksi en oo käyny täällä aikaisemmin?” Ja muita havaintoja Helsingin Pihlajasaaresta

Kirjoittanut Inka 6.8.2018

Kesäloma Helsingissä välkkyi silmissä täynnä mahdollisuuksia. Mustasaaren lisäksi tavoitteena oli vierailla jollain toisellakin ennalta tuntemattomalla saarella, ja erään aurinkoisen lomapäivän koittaessa päätettiin viimein hypätä JT Linen lauttaan Helsingin Merisatamassa ja suunnata Pihlajasaareen. Silmissä vilisi värikkäät uimakopit, hiekkaranta ja kauniit kalliot matkalla saareen, ja odotin mielikuvieni saavan vastinetta koko sen seitsemän euron hintaisen laivalipun edestä.

Perillä oli arkipäivän ajankohdasta johtuen mukavan rauhallista, eikä pahamaineisia ampiaisiakaan näkynyt. Pihlajasaari koostuu itse asiassa kahdesta saaresta, Itäisestä ja Läntisestä Pihlajasaaresta. Me suunnattiin heti pienemmälle itäiselle saarelle, sillä suunnitteilla oli ottaa testiin heti ensi alkuun saaren keittokatos ja päästä grillailemaan eväksiä. Yksi kolmesta keittokatoksesta löytyi helposti ja pyromaani-Khanjit pääsi heti laittamaan tulet uuniin.

Vietettiin keittokatoksella tulen äärellä ähräten varmaan tunti, ja kun poistuttiin kamoinemme paikalta oli heti seuraava seurue jo jonossa keittokatokselle. Vaikka koko aika saatiinkin olla kaksin ihan kaikessa rauhassa, ilmeisesti porukkaa oli kuitenkin sen verran, että grillipaikoille sai aika ajoin lähes jonottaa.

Kierrettiin itäisen saaren leirintäpaikan takana sijaitseville kallioille, mistä löydettiin just sopivan rauhallinen paikka seuraaviksi tunneiksi. Makoilu kallioilla merituulen viilentämänä Helsingin edustaa mereltä käsin katsellen oli kyllä yksi kesäloman siisteimpiä juttuja. Aika nopeasti mieleen nousi kysymys, että miksi ihmeessä me ei olla tajuttu vierailla Pihlajasaaressa koskaan aikaisemmin!?

Lähtiissä piipahdettiin vielä nopeasti uimakoppien edustalla olevalla hiekkarannalla, mutta sinilevätilanne sai pysyttelemään erityisesti sillä puolen saarta kaukana vedestä. Ei kiitos tällä kertaa!

Sovittiin että palataan Pihlajasaareen vielä uudemman kerran tänä kesänä, joskus elokuun loppupuolella. Lauttayhteydet jatkuu syyskuun alkuun saakka, joten mahdollisuuksia on melko mukavasti vaikka sitä omaa jahtia ei vielä olekaan. Paluumatkalla asteltiin muuten Ruoholahteen suuntaavaan alukseen, mikä oli sekin varsin näppärä.

Tästä tuli kertaheitolla paikka, mihin pitää ehdottomasti viedä kaikki kesävieraat. Pitäkää siis varanne!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Jore 6.8.2018 at 23.25

Käyttääks kukaan nykyään enää tollasta isoo uimapukuu?never heard bikini?

Vastaa
Inka 7.8.2018 at 20.08

Apua, tyylipoliisi iski! Piän kuule just sitä mitä sattuu huvittaan, kiitos kysymästä!

Vastaa
Heli / Heli voyage 11.8.2018 at 21.28

Jore hei! One piece -uikkari on nyt kyllä just se muodikkain valinta!

Ja seuraavalla kerralla Pihlajasaaressa käykäähän kahvilassa syömässä munkit. Olen paljasjalkaiselta helsinkiläiskollegalta ymmärtänyt että ne on se tärkein juttu Pihlajasaaressa. Ja ne on kyllä tosi hyviä siellä.

Vastaa
Inka 12.8.2018 at 16.35

Ah, munkit jäi ens kertaan, mutta pitää ehdottomasti muistaa tää, kiitti vinkistä!:) Ja terkut kans Jorelle!

Vastaa

Jätä Kommentti