Pallontallaajat.net
Valikko

Perheloma Espanjassa

Kirjoittanut Inka 17.10.2018

Lokakuinen lomareissu Espanjaan oli kuningasidea, joka syntyi viime vuoden toukokuun Kroatian-retken inspiroimana. Viikko perheiden kesken uima-altaalla varustellussa huvilassa jossain Etelä-Euroopan auringon alla on elämys, josta saa nyt luvan tulla perinne, heti kahden kerran perusteella.

Reissuun lähdettiin toissa viikon sunnuntaina, heti Finnish Travel Galan jälkeisen kuumehourepäivän jälkeen minimaalisten ennakkovalmistelujen turvin, sillä ei oltu muuta kuin ostettu lennot sekä varattu majoitus ja autot. Muut ideat ja suunnitelmat syntyisi matkan aikana ja jos ei, viihtyisi asunnollakin ihan varmasti vaikka kokonaisen viikon.

Majapaikkana meillä oli Tarragonan pohjoispuolella, Els Boscosin pienessä kylässä viinialueella sijaitseva Airbnb-vuokra-asunto. Se oli toiminut aikaisemmin perheen suurena kotina, mutta vanhempien kuoltua aikuiset lapset vuokraavat sitä nyttemmin reissaajille.

Asunnossa oli neljä makuuhuonetta, tilava olohuonemainen yläkerta, keittiö ja ruokasali, olohuone, kaksi kylppäriä ja suurehko piha. Meidän seitsenhenkiselle porukalle asunto sopi tosi mainiosti. Se oli selvästi vaatimattomampi kuin viime vuoden reissun hulppea vuoristohuvila, mutta niin oli budjettikin pienemmän reissuporukan myötä. Ja ei sillä, viihdyttiin asunnossa enemmän kuin hyvin, mutta odotukset taisi itse kullakin olla aika kovasti muotoutuneet aiemman kokemuksen perusteella.

Viikon reissu hujahti hetkessä, ja kaikki taisi olla aika lailla yhtä mieltä siitä, että oli tosi vaikea uskoa reissun kuluneen niin nopeasti. Alkuloma meni mun osalta täysin harakoille, sillä makasin kuumeessa ensimmäiset reissupäivät, ja senkin jälkeen jaksoin vain vaivoin tehdä yhtään mitään vähänkään vaativaa. Kun sitten viimein tervehdyin, alkoi lomareissu olla jo ehtoopuolella.

Viikossa ehtii kuitenkin vaikka mitä, ja vaikka löhöiltiinkin asunnolla aivan riittävästi, jäi aikaa moneen. Osa porukasta aloitti reissun tekemällä kuumailmapalloretken heti ekan matkapäivän aamuksi! Sen lisäksi käytiin tietysti seikkailemassa Barcelonassa, katselemassa maisemia Montserratissa ja nautittiin rantaelämästä sekä tietysti ympärillä sijaitsevista viinitiloista. Kuten aiemminkin, parasta oli kokoontua porukalla iltaisin saman pöydän äärelle syömään ja tunnelmoimaan päivän tapahtumia.

Ja mikä parasta, päästiin nauttimaan auringosta! Lähtiissä oli sekä Oulussa että Helsingissäkin hummailtu lähellä nollaa, joten Espanjan aurinko, kun se lopulta sitten lämmitti meitäkin, oli enemmän kuin odotettu. Reissun alkupuolisko hytistiin 15 asteen lämmössä, mutta loppumatkasta nautittiin jo komeasti hellelukemista, mikä tuntui mahtavalta. Sitä oltiin odotettu!

Seuraavastakin reissusta puhuttiin, ja kaavailtiin sitä taas viime vuoden tavoin keväälle. Pääajatus on tehdä nää perhematkat kaikkein suosituimman sesongin ulkopuolella eli keväällä tai syksyllä, mutta syksyn tuntu oli vähän liian selvästi aistittavissa nyt Kataloniassa, kun esimerkiksi ensimmäisinä päivinä lämmintä oli hätäisesti 15 astetta ja kaikki riensi kilpaa shoppailemaan neuleita. Viime vuoden reissu taas toimi ihan täydellisenä varaslähtönä kesään, mitä ehkä kuitenkin osaa arvostaa pitkän talven jälkeen aivan omalla tavalla.

Eli toivotaan, että seuraava reissu odottelis jo ensi keväänä! Sen mää ainakin huomasin nyt, että ero seitsemän ja 12 hengen reissuporukassa on valtava, ja ite ainaki matkustaisin mieluummin isommalla porukalla. Käytännön asioista vastuu jakautuu silloin isommalle jengille, mikä helpottaa just siivous- ja ruoanlaittohommissa, sillä ne erityisesti tuntui nyt kasautuvan hieman epätasaisesti. Myös kuskeja löytyy silloin paremmin, ja nyt esimerkiksi jouduttiin suunnilleen vetämään pitkää tikkua, kun porukassa oli niin vähän halukkaita kuskeja.

Mahtavaa oli kuitenkin huomata, että kaikki toimi vähintään hyvin, ja homma pelitti niin, että jokainen pääsi vuorollaan ottamaan iisisti.

Viikon lopputulema oli kuitenkin se, että reissu oli onnistunut ja mieleenpainuva, ja oli ihan mahtava päästä kokemaan siistejä juttuja oman perheen kanssa. Tietysti vähän (eli paljon) harmitti se, ettei mun veli päässyt vaimonsa ja poikansa kanssa mukaan, joten vähän oli semmoinen olo koko ajan että jotain puuttui joukosta, kun taas aiemmalla reissulla missä oltiin kaikki, ei tarvinnut lainkaan miettiä kotimaan menoja. Siitä huolimatta nautittiin varmasti koko jengi lomasta tosi kovasti!

Seuraavasta lomasta ei oo tällä hetkellä tietoakaan, mutta onneksi kalenteri on syksyn osalta reissuja täynnä. Näillä aurinkohuuruilla vedetään seuraavat kuukaudet!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Ulla 18.10.2018 at 16.15

ihania! :)

Vastaa
Inka 20.10.2018 at 9.54

Kiitos!

Vastaa

Jätä Kommentti