Pallontallaajat.net
Valikko

Mykistävä Montserrat ja Katalonian-seikkailun upeimmat maisemat

Kirjoittanut Inka 20.10.2018

Kun lähtee lomalle aivan takki auki, voi löytää ihan huikeita paikkoja. Se todettiin Espanjan-seikkailulla, missä oltiin aivan avoimia kaikille ehdotuksille, sillä parempiakaan ei ollut tarjolla. Aivan ekana reissupäivänä Karimin porukan ollessa kuumailmapalloretkellä ajoivat he kohti ”sormivuoria”, jotka kuulemma näytti aivan mahtavilta. Myöhemmin paljastui että kyseinen kohde oli Montserrat, ja kuumailmapallokuskikin oli ehdottomasti suosittellut paikkaa, eli sinne piti tietysti päästä.

Otettiin suunta kohti Montserratia reissun puolivälissä, ja oltiin valmiita mahtaviin maisemiin. Montserratissa sijaitsee näyttävä benediktiiniläisluostari, joka on rakennettu vuoden syleilyyn jo 1000-luvulla. Luostari on jo itsessään tosi kiinnostava ja suosittu nähtävyys, mutta näkemistä riittää myös sen ympärillä.

Maisemien ilotulitus alkoi jo monta kymmentä kilometriä ennen Montserratia, kun ne kuuluisat sormivuoret tuli näkyviin. Aivan yhtäkkiä mutkan takaa paljastui vuoristomaisema, joka sai koko autollisen hetkessä hiljaiseksi. Montserrat sijaitsee 1 236 metrissä, joten kivuttiin jatkuvasti yhä ylemmäs. Jossain vaiheessa huomattiin olevamme pilvien yläpuolella. Se tuntui melko hurjalta, ja takasi sairaan hienot maisemat.

Reitin viimeiset kilometrit ajetaan mutkittelevaa vuoristotietä, jonka vierestä olisi takuulla avautunut aika huikeat maisemat, ellei näkymä olisi ollut ihan täysin pilvessä. Sumu oli paikoitellen niin tiheää, että eteneminen piti hiljentää melkein kävelyvauhdiksi, kun eteenpäin ei uskaltanut sen kovempaa mennä. Lopulta päästiin kuitenkin perille Montserratiin.

Ajettiin autolla perille saakka, mutta luostarille olis päässyt myös funikulaarilla tai köysiradalla. Pohdittiin niitäkin vaihtoehtoja hetken, sillä olishan ne ollut mielettömiä elämyksiä, mutta todettiin kuitenkin lopulta, että isossa jengissä oli niin paljon edullisempaa pyrähtää autolla perille saakka, että se sai olla meidän valinta. Asiaa puolsi myös aivan luostarin ympärille rakennettu iso parkkipaikka, mistä takuulla löytyi pysäköintitilaa lokakuussa.

Mää haaveilin kovasti pienestä vaellusreissusta Montserratissa, mutta se jäi lopulta haaveeksi. Olin googletellut reittiä, joka veisi vuoristoon, mutta juuri muita näyttäviä maisemia on etukäteen etsiessä löytänyt, eikä paikan päällä ollut sitten lopulta mitään opasteita mihinkään suuntaan.

Se harmitti vähän mutta ei mitenkään loputtomasti, sillä se kaikkein komein maisema, minkä äärelle olin ajatellut pääseväni vain vaativan vaelluksen jälkeen, olin lopulta Montserratin parkkipaikan vieressä. Näkymä oli aivan yhtä vaikuttava, vaikka sen eteen ei joutunutkaan näkemään hirveästi töitä.

Vähän käytiin kuitenkin kiertelemässä maisemapaikoilla silloin, kun muut jonotti kirkossa, joten edes vähän päästiin maistelemaan Montserratin maisemia. Vaeltamaan en sinne toista kertaa erehtyisi lähtemään, mutta kyllä nämä näkymät palkitsi aika monta kertaa päivän ajoseikkailut, jotka nekin tosin oli maisemien vuoksi aika eeppiset.

Parasta oli tietysti se, että koko paikasta ei ollut mitään tietoa ennen reissua, ja noin siisti kohde löytyi paikan päällä tutukiskelemalla. Ehkä mun sisäinen suunnittelijahirmuni on kohta aika todeta, että aina ei oo pakko plänäillä ihan hirveästi.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

illusia 21.10.2018 at 19.18

Wau, mitkä maisemat!

Vastaa
Inka 23.10.2018 at 20.32

Todellakin! Olin aivan ihmeissäni noista näkymistä, ja syystä. Tää kohde kannattaa pitää vahvasti mielessä, jos noille nurkille on suunta!

Vastaa

Jätä Kommentti