Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kymmenen lempikuvaa viime vuodelta ja uusi lisäys kuvauskalustoon - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Kymmenen lempikuvaa viime vuodelta ja uusi lisäys kuvauskalustoon

Kirjoittanut Inka 16.2.2019

Vuosi 2018 oli pitkästä aikaa ensimmäinen vuosi, kun mun valokuvausinto oli tipotiessään. En oikein jaksanut innostua miettimään uusia kuvakulmia, tekemään kokeiluja syväterävyyden kanssa tai monesti edes kantamaan painavaa kameraa mukana. En jaksanut säätää koko vuonna mun superlinssin eli Sigman 50-millisen (1.4!) tarkennuksia kohdilleen, ja turhauduin vähän väliä, kun tarkennus ei mennyt sinne minne piti. Kuvaaminen ei suoraan sanottuna herättänyt juuri intohimoja.

Sitten aloin katella huvikseni, millaisia kuvia viime vuonna tulikaan nappailtua. Oon kehittynyt kuvaajana hurjasti sitten ensimmäisten blogivuosien, mutta toisaalta oon vielä aika lapsenkengissä, sillä tää on asia, jossa voi kehittyä loputtomiin. Aika harvoin oon tyytyväinen omiin kuviini, mutta yritän opetella pois turhasta itsekritiikistä.  Ja tää postaus jos mikä on siihen hyvä keino!

Kokosin alle kymmenen mun suosikkikuvaa viime vuoden reissuilta. Koska tammikuu meni sormia napauttamalla ohitse, oon vasta nyt näissä viime vuoden koontipostauksissa. Koita kestää, sillä nyt mennään!

10. Blue Lagoonin siltakuva

Höyryävän kuuma maitomainen vesi, keskellä oleva silta ja taustalla kohoava laavakenttä sekä aika iso kasa ympäri laguunia makoilevia turisteja saa tän kuvan toimimaan mun silmissä. Tykkää myös rajauksesta ja siitä, että silta ei oo aivan keskellä.

9. Thaimaan hotellin rantaterassi

Nää värit vetää mua puoleensa aika kovasti, sillä sinisen ja vihreän eri sävyt toimii aina. Horisontti ei oo täydellinen mutta aina ei tarvikaan olla. Pääasia että näkyy merta ja palmuja!

8. Kastelholman linna syysauringossa

Puskaan meno on mun klassisimpia kuvauskikkoja, kun käytössä on 50-millinen. Tässä sen tuoma kehys näkyy hyvin, ja linna – vaikka ei nyt ihan täydellisestä kulmasta olekaan kuvattu – näyttää paljon kiintoisammalta kuin jos kuva olis otettu ihan normipaikasta puskan sijaan.

7. Rantakuva Albaniasta

Tässä kuvassa viehättää värit, sinisyys, ranta ja tietysti kulmasta kurkistava palmu. Asettelu ja rajauskin on hieman hassu, mutta ehkä se just siitä syystä viehättää mun silmää.

6. Vuoristoseikkailukuva Sveitsissä

Koitin valita pääasiassa kuvia missä ei oo ihmisiä, jotta en valkkais kuvia niin vahvasti tunneperusteisesti, mutta tää oli pakko ottaa mukaan. Ajoitus ei oo täydellinen, mutta siitä huolimatta tykkään tästä valtavasti. Eri kohdissa kulkevien ihmisten mittasuhteet osoittavat miten jyrkästä laskeutumisesta oli kyse, ja samalla kevään värit saa maiseman hohtamaan mainiosti.

5. Dallasin kaupunkimaisema kerrostalon katolta

Jostain syystä rakastan tätä kuvaa. En tiiä mistä se johtuu, mutta jostain syystä tää viehättää mua valtavasti. Ehkä se on täydellinen kesäpäivän kova valo, siellä täällä pilkottavat vihreät lehtipuut, kuvan keskellä oleva siluetti tai tiilitalojen värit. Tai sitten se on tuo taivas.

4. Kuva hotellihuoneesta slovenialaisessa linnahotellissa

Hotellihuoneet on kohde, joiden kuvaamista kipuilen aivan valtavasti. Kuvista on hankala saada mitenkään kiinnostavia tai edes valaistukseltaan hyviä, mutta koska mun työ, bloggaamisesta puhumattakaan, edellyttää usein huoneiden kuvaamista, yritän reenata ja tulla paremmaksi. Kaiken sen haastavuuden jälkeen oon tosi tyytyväinen tähän kuvaan, joten siitä syystä nostan sen näinkin ylös.

3. Kuva Montserratin vuoristosta pilviverhossa

Lokakuun Espanjan perhematka toi eteen monia mahtavia kuvausmahdollisuuksia, mutta tämä Montserratissa otettu kuva on ehdottomasti yksi suosikeista. Paksun pilvipeiton välistä kohoava kaapelikärry osoittaa sulkimen liikahtaneen juuri oikealla hetkellä.

2. Kuva kuumailmapalloista kuumailmapallosta käsin

Fiilis tätä kuvaa ottaessa oli jotain aivan uskomatonta, sillä olin haaveillut Kappadokian kuumailmapalloretkestä niin pitkään! Siellä yläilmoissa auringonnousua katsellessamme oli superfantastista päästä näkemään ne värikkäät kuumailmapallot, jotka leijaili värikkäiden kallioiden yläpuolella. Tykkään, miten korin reuna on tullut mukaan kuvaan, vaikka laajakulmalinssi tuokin vähän vääristymiä reunoille.

1. Kuva lentokoneen ikkunasta matkalla Sloveniasta kotiin

Vaikka tässä kuvassa on tosi paljon pielessä, on se siitä huolimatta mun ykkössuosikki viime vuodelta. Likainen lentokoneen ikkuna ei oo se kaikkein kuvauksellisin, mutta kun sen yli pääsee, tuo auringon heijastukset (joista voi olla montaa mieltä, mutta mää rakastan!) ja alhaalla kohoavat vuorenhuiput kuvaan sitä jotain, joka saa seikkailun tunteen nousemaan.

Näistä lähdetään taas tähän vuoteen! Eka reissu odottaa vielä edessä päin, joten maisemakuvausta pääsee harrastamaan taas ihan uudella innolla. Sitä nimittäin on, kiitos uuden kaluston! Hankin viime vuoden lopuksi uuden rungon, ja se jos mikä on omiaan nostamaan kuvausinspiraation aivan uusiin sfääreihin.

Päivitin tosi hyvin palvelleen Canon 6D -runkoni itselleni uuteen mutta käytettynä ostettuun Canon 5D Mark III -runkoon, ja ai että!!! Sen vaan sanon, että kuvausinspiraatiota on, ja sen verran mitä oon uudella rungolla nyt kuvaillut tuntuu, että nyt on taas mahdollisuus viedä omat kuvat uudelle tasolle, vaikka sen ei vehkeistä pitäisikään olla kiinni.

Että nyt olis kovasti käytetty mutta hyvin pidetty 6D myynnissä halavalla!

Ja hei! Nyt seuraa haaste muille bloggaajille! Me ollaan tosi kriittisiä omista kuvistamme ja harva käy omia kuviaan kehumaan, mutta haastan nyt teitä kavereita kaivamaan vastaavat omat suosikkikuvat viime vuodelta tai muulta ajankohdalta x esiin ja blogiin oikein perustelujen kanssa. Perinteistäkin perinteisempi blogihaaste sujahtaa Vaihda Vapaalle -blogin Elinalle ja Tomille ja Maailman äärellä -blogin Heidille. Näistä molemmista blogeista löytyy todella hienoja kuvia, joita kannattaa katsella useampi tovi.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Heidi / Maailman äärellä 17.2.2019 at 11.13

Aivan ihania kuvia ja kohteita. Minun suosikkini näistä on ehkä tämä vuoristoseikkailukuva. Siinä on jotain maalauksellisen kaunista. Ja kiitos Inka haasteesta. Otan sen kiitollisena vastaan, vaikka kuvien valitseminen tuleekin olemaan tosi vaikeaa!

Vastaa
Inka 18.2.2019 at 17.32

Kiitos Heidi! Tykkään iteki hurjasti tuosta vuoristokuvasta, vaikka onkin kokoelman ainoa pystykuva. Ehkä niihikin pikkuhiljaa oppii tykästymään. :) Ja kyllä, kuvien valkkaaminen ei oo mikään helppo homma! Odotan suurella mielenkiinnolla sun valintoja!

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 17.2.2019 at 20.39

Tosi kiva postaus! Mäkin voisin ehkä lähteä tähän haasteeseen vaikken olekaan muutamaan vuoteen päivittänyt mun kuvauskalustoa, puhumattakaan suht olemattomasta kuvausinspiraatiosta viime aikoina… mutta ehkä sitä tästä taas innostuu. :)

Vastaa
Inka 18.2.2019 at 17.34

Kea! Ihana saada sulta kommentti! <3 <3 Ja joo lähde ihmeessä! Tai siis kävin jo tsekkaamassa sun postaukset, ihana että tartuit myös. :) Toivottavasti inspis iskee sullekin tämän vuoden tultua!

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 19.2.2019 at 18.27

Mun piti vielä tulla sanomaan, että mun lempparikuva on näistä ehkä jopa tuo Kastelholman linna, vaikka Montserrat onkin paikkana ja myös sun kuvaamana yks hienoimpia paikkoja koskaan. t. toinen puskakuvaaja :D

Vastaa
Inka 20.2.2019 at 20.22

Haha, kävinkin jo ihastelemassa sun puskakuvia! <3 :D

Vastaa
Ulla 17.2.2019 at 23.17

Mää rakastan sun valokuvia! Ihan huikeita tää koko sarja ja moni muu. Oot niiiin hyvä ottaan kuvia!

Vastaa
Inka 18.2.2019 at 17.36

Kiitos Ulla, oot ihana näitten sun kommenttien kans! <3 Tästä jos mistä saa lisää fiilistä kuvailuihin!

Vastaa

Jätä Kommentti