Pallontallaajat.net
Valikko

Helmikuun viikonloppureissu Tallinnassa: ruokaa, elämyksiä ja majoituslöytö

Kirjoittanut Inka 20.2.2020

Tallinnasta on tullut kaupunki, johon matkustan joka kerta suurella innolla. Näin ei todellakaan oo ollut aina, sillä vielä pari vuotta sitten Viron pääkaupunki ei juuri kiinnostellut, saati inspiroinut. Nyt tilanne on täysin toinen, ja odotin tätä viikonloppua tosi kovasti jo pitkään etukäteen.

Olin varannut matkan jo marraskuussa, sillä Eckerö Linen Black Fridayn tarjoukset ei juuri laittaneet harkitsemaan, kun menopaluun sai kahdelle kahdeksalla eurolla.

Viikonlopun rakenne oli aika täydellinen kaupunkilomalle: perjantaina dinneri, lauantaina hidas aamu ja vähän aktiviteettia, välikuolema, lounas ja toinen aktiviteetti. Sen jälkeen iltapala ja aikaisin nukkumaan, koska mikään muu ei tunnu nollausviikonloppuna yhtä hyvältä. Sunnuntaina hyvä aamiainen alle ja rentoilua majapaikassa ennen kotimatkaa. Kiitos ja ens kerralla uudestaan!

Tää varsin suoraviivainen setti piti sisällään monta löytöä, joista jaan teille nyt jokaisen. En varmasti saa koskaan aikaiseksi tehdä kustakin omaa postausta, joten saat nyt kuusi Tallinna-vinkkiä yhden hinnalla!

1. Lighthouse Apartments – tyylikäs huoneisto Rotermannin reunalla

Etsin pitkään sopivaa majapaikkaa Tallinnasta, ja vaihtoehtoina oli joko yksi yö luksushotellissa tai kaksi yötä jossain muualla. Lopulta näistä kahdesta valittiin jälkimmäinen, kun kohdalle osui siistiltä näyttävä kattohuoneisto Lighthouse Aparments -huoneistohotellissa.

Valinta oli erinomainen, sillä 60 euron yöhintaan saatiin paitsi tyylikäs huoneisto myös aika hulppeat näkymät. Sää oli harmillisesti pilvinen lähes koko reissun ajan lyhyttä sinitaivasta lukuun ottamatta, enkä voinut olla haaveilematta kesäreissusta samassa majapaikassa, sinisestä taivaasta kesän lempeässä lämmössä.

Majapaikka sijaitsi erinomaisessa paikassa, Rotermannin korttelin ja vanhankaupungin välillä. Parvekkeelta ja kämpästä muutenkin avautui näkymä suoraan vanhaankaupunkiin, mikä toi aika kivan lisän jo muutenkin tyylikkääseen huoneistoon. Tänne toivottavasti tullaan uudelleenkin!

2. Parrot MiniBar – perjantaidinneri pitkän kaavan mukaan

Vasta viime vuosina oon herännyt pitkille dinnereille, ja ruokailu alkaa olla elämys ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Muun muassa Lyhyt oppimäärä Tallinnaa -sivuston Tuomaksen kovasti suosittelema Parrot MiniBar valikoitui lopulta tämän reissun kiinnostavimmaksi ravintolauutuudeksi, enkä oo vielä ihan varma, oliko se ihan hyvä vai hyvä.

Valittiin ravintolan maistelumenu, 13 ruokalajin Milky Way näkemättä sen tarkemmin, mitä se pitää sisällään. Tykkään maistella uusia juttuja ja pidän myös asiallisena antaa mahdollisuuksia omille inhokeille (kuten äyriäisille) paikoissa, joissa voi mennä takuuseen siitä, että ne on valmistettu hyvin. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että ei juuri hymyilyttänyt, kun tajusin edessä olevan niin kampasimpukoita kuin mustekalaakin.

Ravintolan sisustus ja tunnelma oli ihan mahtavia, sillä nimen mukaisesti trooppinen tunnelma on läsnä tosi vahvasti. Erikoisia elementtejä on, kuten vaikkapa se että leipää ei oo lain, ja ruoat syödään joko käsin (alkupalat) tai pinseteillä (pääruoat).

Maistelumenulle tuli hintaa 60 euroa henkeä kohden, eli karkeasti jaoteltuna 4,6 euroa annokselta. Osa annoksista oli yhden tai kahden suupalan kokoisia, mutta pääruoissa riitti ihan kunnolla syömistä, vaikka ne jaettiinkin kahteen pekkaan. Ruokalajeja oli tiukasti luvatut 13, eikä esimerkiksi keittiöstä paljon tervehditty, mikä on ollut tilanne ehkä kaikkien aiemmin kokemieni maistelumenujen kohdalla.

Ihan kaikki maut tai annokset ei menneet nappiin, mutta erinomaisia osumia oli ehdottomasti useita. Osittain vähän harmittaa, etten valkannutkaan vegemenua, sillä se kuulosti tosi hyvältä. Takaisin onneksi aina pääsee, ja pitää ehkä tullakin, sillä palvelu, hinta-laatusuhde, sijainti ja miljöö oli oikein mainioita, ja kolmen tunnin dinnerin jälkeen poistuttiin ravintolasta aivan kylläisinä.

3. Viron merenkulkumuseo – hulppea miljöö ja kiinnostava näyttely

Paksun Margareetan tykkitorniin rakennettu Viron merenkulkumuseo oli meidän lauantaiaamun eka kohde. Piipahdin täällä viime syksynä museon ollessa vielä rakennusvaiheessa, ja vierailu vakuutti palaamaan takaisin heti, kun se oli mahdollista.

Ja kannatti kyllä, vaikka en oo mikään merenkulkumaailman erityinen fani, oli museo kiinnostava kokemus. Miljöö ja rakennus itsessään on tietysti aika erityislaatuisia, minkä lisäksi näyttelyt on toteutettu tosi taidokkaasti. Museon kruunujalokivi on tallinnalaiselta rakennustyömaalta joitakin vuosia sitten löytyneen 700 vuotta vanhan hansalaivan hylky, jonka ympärille museo on rakennettu.

Sijainti historiallisesti ja tallinnalaisittain keskeisessä tykkitornista tuo vierailuun oman merkityksensä, ja näyttelyssä saa aika hyvän käsityksen siitä, miten merkittävä satamakaupunki Tallinna onkaan jo historiassa ollut.

Parituntinen vilahti museossa aika nopeasti, ja kruunautui hulppeisiin maisemiin, jotka avautui museon kattoterassilta. Sinnekin tekis mieli palata kesällä, kun maisemat on paremmat, mutta kyllä näkymä sykähdytti myös nyt.

4. Lore Bistroo – herkkuja entisellä sukellusvenetelakalla

Lauantain lounaspaikkaa ei tarvinnut miettiä oikeastaan ollenkaan, sillä syksyn työmatkalla olin ihastunut Noblessnerissä sijaitsevan Lore Bistroon cashew-pyöryköihin niin kovasti, että niitä piti saada jälleen! Vuoden 2019 syksyllä avattu ravintola on supertrendikäs bistro, jossa on lyhyt menu ja kiva tunnelma.

Mun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään mitä tilaisin, sillä ravintolan leipä ja listan ainoa lämmin vegeannos hurmasi mut jo edelliskerralla. Karim taas mietti useamman tovin, ja päätyi lopulta valitsemaan alkupalasta ja lisäkkeestä koostuneen kokonaisuuden.

Ruuat oli yhtä hyviä kuin viime kerrallakin, ja söisin Loressa aivan mielelläni samaa vielä uudemmankin kerran. Mitäpä sitä suosikkiannosta vaihtamaan? Loreen kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä paikka on melko suosittu.

5. Keksintötehdas Proto – hupia kaikenikäisille

Kun syksyllä kävin ensimmäistä kertaa Noblessneriin avatussa keksintötehdas Protossa, olin aivan myyty. VR-laseihin pohjautuvat elämykset oli superhauskoja ja mukavan aktiivisia, eikä vierailussa ollut oikeastaan mitään muuta kuin hehkutettavaa.

Nyt kun kävin siellä toista kertaa toimittajaroolin sijaan ihan tavavallisena kävijänä, oli kokemus luonnollisesti hieman erilainen. Yritettiin kikkailla vierailuaika niin, että se sijoittuisi lauantain viimeisille tunneille, jotta vältyttäisiin pahimmalta ryysikseltä. Se oli ihan hyvä valinta, mutta silti jouduttiin jonottaan käytännössä kaikkiin laitteisiin hetken aikaa.

Itse elämykset oli edelleen ihan superhauskoja, mutta VR-lasien toimivuudessa oli aika isoja ongelmia. Siinä missä kaikki laitteet oli toimittajia varten olleet aivan mintissä, oli nyt kävijöiden jäljiltä noin joka kolmannessa aina jotain, minkä vuoksi elämyksestä ei joko saanut kaikkea tai yhtään mitään irti. Melkein kaikkia päästiin kuitenkin testaamaan, eikä vierailun aikana tarvinnut tuottaa paha mieli kuin ehkä kahdelle etuilua yrittäneelle pikkutytölle.

Proton kahvila oli yhtä vaikuttava kuin aiemminkin, ja vaikka tälläkin kertaa herkut jäi maistamatta, uskallan silti suositella paikkaa – jos ei muuten, niin ainakin miljöön vuoksi. Peruskävijänä Proto lienee parhaimmillaan lomakausien ulkopuolella arkena, kun pahimmat matkailijamäärät ei täytä paikkaa.

6. Hotel Palace – hotelliaamiainen huoneistovalikoimaa täydentämään

Vaikka majoituttiinkin huoneistossa, ei haluttu jäädä paitsi hotelliaamiaiselta. Suunnattiin vanhankaupungin toisella reunalla sijaitsevaan hotelli Palaceen, jonka aamiainen oli tosi monipuolinen.

Omaan makuun miellytti erityisesti hedelmät, hyvä raejuusto, virolainen tumma leipä, juustovalikoima, lätyt ja kotitekoisen oloinen mansikkahillo. Mieleen jäi myös bbq ribsit, joita en muista juurikaan nähneeni hotelliaamiaisella ja sai mieleen ainakin erään Nooran, joka ehkä olis näistä arvostanut.

Aamiaistilan miljöö oli tosi rauhallinen, ja paikalla ei tuntunut olevan ketään muita kuin suomalaisia. Aamiainen maksoi 18 euroa ja oli mun mielestä ihan hintansa väärti. Perusjutut, kuten leipä ja puuro, ei olleet ihan niin hyviä kuin olisin toivonut, mutta toisaalta valikoiman laajuus ja erikoisuudet kompensoi. Joka tapauksessa saatiin aamiaiselta hyvä mieli ja mahat täyteen kotimatkaa varten.

Mulla on vielä monta Tallinnan-reissua suunnitteilla tälle vuodelle, ja monta paikkaa, joissa haluan ehdottomasti käydä. Tulevana keväänä ja kesällä saatte siis varmasti lisää Tallinna-tärppejä!

Oliko tässä vanhoja tuttuja vai onnistuitko bongaamaan listalle myös uusia juttuja?

Osa kuvista on otettu aiemmilla vierailukerroilla.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti