Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Aamukuudelta Haagan alppiruusupuistossa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Aamukuudelta Haagan alppiruusupuistossa

Kirjoittanut Inka 14.6.2020

Haagan alppiruusupuisto

Tänä keväänä ja kesänä on naurattanut se, että helsinkiläiset on rynnineet (minä tietysti mukana) aina sinne, missä kukkii. Se on tavallaan ollut tosi lohdullista, että nyt elämyksellisiä hetkiä on haettu niistä kotipitäjän paikoista, jotka tarjoavat edes ripauksen eksotiikkaa. Tai juuri siitä on kyse ainakin mun kohdalla, sillä niin Roihuvuoren kirsikkapuutarha kuin Haagan alppiruusupuistokin ovat paikkoja, jossa voi hetken aikaa kuvitella olevansa jossain ihan muualla kuin kotikulmilla.

Me asutaan suht lähellä alppiruusuja, joten ollaan käyty siellä pitkin kevättä ensin odottelemassa nuppuja ja sitten fiilistelemässä niiden aukeamista. Nyt kun kukat on parhaimmillaan, on siellä aina aika moni muukin. Viime sunnuntaina käytiin siellä Ullan ja Maken kanssa, ja vaikka se olikin ihanaa, oli semiahdistavaa yrittää pitää koronaetäisyyksiä, kun puoli Helsinkiä oli ahtautunut samaan puistoon.

Tänä viikonloppuna hyödynsin sitten heikkoja aamu-unenlahjoja ja läheistä sijaintia ja päätin käydä vähän aamukuvailemassa puistossa. Eka yritys oli lauantaina aamuna, kun olin paikalla kahdeksan pintaan. Ei riittänyt, sillä jengiä oli sen verran, että käännyin kannoillani aika nopeasti. Olin kaavaillut meneväni puistoon kukonlaulun aikaan maanantaiaamuna, mutta nyt kun sunnuntain kunniaksi heräsin omia aikojani kuudelta, totesin, että nyt tai ei koskaan.

En ollut ainoa aamukuuden kukkakuvailija, mutta aika rauhassa sain kuitenkin olla.

Haagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuisto Haagan alppiruusupuisto Haagan alppiruusupuistoAlppiruusupuisto on perustettu suolle, ja olikin hauska bongailla suopursuja alppiruusujen ja atsaleojen joukosta. Se jakautuu kahteen osaan, ja alppiruusut on puiston eteläosassa, missä niiden joukkoon rakennetut polut saavat, ainakin näin lämpiminä kesäaamuina, kuvittelemaan, että olisi Helsingin sijaan vaikkapa Thaimaan tropiikissa! Tosin tää jäätävä matkakuume takaa, että mieli harhailee matkakohteisiin vaikka omassa vaatehuoneessakin.

Puistossa on paljon laudoitettuja polkuja ja pari näköalaterassia, mistä käsin kukkameri avautuu erityisen hyvin. Parhaat paikat on mun mielestä juurikin eteläpuoliset, runsaiden alppiruusujen reunustamat kapeat polut. Tosin pohjoispuolen värikylläinen atsaleamerikin on aika fantastisen näköinen, ja onkin mahtavaa, että puistoalueelle on istutettu molempia.

Haagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuistoHaagan alppiruusupuisto

Alppiruusupuutarha on parhaimmillaan juuri nyt, ja juhannuksen jälkeen kukinta onkin jo tipotiessään. En välttämättä suosittele viikonloppuiltapäivien ruuhkaan suuntaamista, mutta aikaiset aamut ja myöhäiset illat on varmasti parhaita aikoja päästä nauttimaan väriloistosta.

Seuraavaksi ajattelin kytätä, josko Meilahden arboretumin magnoliat olis kukassa!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 14.6.2020 at 14.52

Upeita kuvia! Ja kyllä nyt pitää ihan täysillä nauttia kukkaloistosta, itsekin ajattelin heti suunnata kameran kanssa Tuiran puistoon, kun alppiruusut puhkeaa täällä ihan kunnolla (kävin eilen tarkistamassa ja vasta pari pensasta oli kukassa, suurin osa vielä nupuillaan, eli perästä tullaan kuten tyypillistä). Ainolanpuistossa oli tänään upeat, ehkä jo vähän viimeisiä vetelevät omenapuiden kukinnat, olin ihan liekeissä minäkin :D Ja erityisen ilahtunut olen siitä tiedosta, että Ouluunkin tullaan istuttamaan vaaleanpunaiset kirsikkapuut keskustaan!

Vastaa
Inka 14.6.2020 at 21.05

Kiitos Heidi! <3 Ai että, mulla on menny Tuiran alppiruusut ihan kokonaan ohi mutta ihanaa, että sielläkin on! Ja en kestä että Ouluunki saadaan kirsikkapuita!!! Ihan parasta. Mihin ne tulee? Hyvä Oulu!

Vastaa

Jätä Kommentti